Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Syksyinen kotikatu

Itse tykkään blogeista joissa on paljon kuvia:) Joten tänään kun täällä pitkästä aikaa paistaa aurinko päätin ottaa kotikadustani (tai siis sen taloista) kuvia. Minulle kelpaisi mikä vaan tämän kadun talo, ihania! Tämän kadun talot ovat 5-10v vanhoja. Ei ehkä ihan tyypillisiä norjalaisia taloja, mutta söpöjä:)

Nämä ekat kuvat ovat meidän pihasta.. olen niin onnellinen kun sain laitettua Ericat ruukkuihin:)


Talot tällä kadulla ovat aika isoja... niin ja tuossa meidän pihassa on myös tällainen talkoilla (norjalaisen "veikkauksen" tuella) rakennettu tekonurmi. Ihme, että se on tyhjä. Yleensä aamusta iltaan siinä on lapset/nuoret pelaamassa. Hiljaisuus tulee 23.00 jolloin he lähtevät koteihinsa. Jalkapallo on täällä SE juttu:)


Tämä on ihana..


... kuten tämäkin:) Itse tykkään valkoisista taloista!


Melkein joka pihassa on trampoliini


Tämä on mielestäni aika norjalaisen näköinen talo...


ja siitä talosta on hyvät näköalat:) Andrevann on tämän järven nimi!


On täällä muutakin kuin valkoista:) Tuntuu, että norjalaiset rakastavat värejä, niin sisällä kuin ulkona. Meidän valkoinen olohuone on varmasti monen norjalaisen mielestä liian kylmä...


Tämä on yksi suosikeistani.


Mutta tämä on nro 1, en tiedä miksi... sitä olen kuolannut alusta asti:) Odottelen jos se vaikka tulisi myyntiin!

10 kommenttia:

 1. Norjassa on kyllä yleisestikin ottaen aikas ihania taloja! Täällä kanssa kuolailen meidän alueen talovalikoimaa, jos sitä jossain vaiheessa vaikka kävisi "ostoksilla" :)

  VastaaPoista
 2. Mistä päin kirjoittelet? Joo täällä on ihania taloja ja ihanan hintaisia:) Täytyy muistaa lotota:) Tässä paikkakunnalla on yksi IHANA talo! Jotenkin olen ihan in lööööv siihen taloon. Ja jos jonain päivänä se tulee myyntiin niin varmasti marssin sinne ja tarjoan mitä pyydetään.. onneksi sen talon omistaja ei tiedä että talolla on tällainen hullu salarakastaja:)

  VastaaPoista
 3. Vastailinkin oman blogini puolelle kommenttiisi, täällä etelässähän me ollaan, ihan Lillehammerin kupeessa! Juu kestolotto on päällä :) Ei ne unelmatalot ihan ilmaiseksi taida irrota. Jostain kuulin että Lillehammerissa olisi nyt 5. kalleimmat talot, vaikka onkin tällainen pikkuruinen kaupunki. Hmm.. Mutta itselleni en ole vielä edes löytänyt salarakasta, onhan tämä vuokralla olevakin mummonmökki niiin ihana!

  VastaaPoista
 4. Katoppas.
  Näköjään on Ruijan tilanne muuttunut kovasti ja usko palautunut. Kun tuollaisia ökytaloja esittelet. Ei siitä ole kuin puolenkymmentä vuotta, kun uutisista sai lukea että Vardøssä ja Vadsøssä asuntojen hinnat olivat tosi matalalla.
  Ja Pykeija oli ennen kuningasrapua melkein konkurssissa koko paikka. Uutta ei sielläpäin rakennettu. Kirkenesissä kai oli silloinkin parempi tilanne.
  Pitäähän sitä ihmisellä kunnon pesä olla, kullakin lajityypille ominainen ja lajiominaisuuksiensa mukaan koristeltu.
  Toivotan talohaaveilua ja onnea lottoamiseen.:)

  VastaaPoista
 5. Heippa:) Täytyy käydä lukemassa blogiasi Satu:) Kun asuttiin Baerumissa niin ajateltiin, että jos joskus vielä muutetaan Norjaan niin sitten kyllä kauaksi Oslosta ja kalliista vuokrista. No täällä ollaan ja ihan yhtä kallista on!
  Vadsön ja Vardön hinnoista en tiedä. Mutta täällä näin. Vadsössä käytiin yks viikonloppu. Nätimpi paikka kuin tämä Kirkenes. Kaverini on siellä töissä.
  Myös Pykeijassa olen käynyt. Grabberetkellä. Ihana pikku kylä ja hyvää.. siis kuningasrapu:)

  VastaaPoista
 6. Satu: kuvia mummonmökistä! I love kaikki mummonmökit:)
  ps. olen kuullut jonkun paikallisen sanovan, että tämä meidän katu on Kirkenesin parhain katu.. siis hienoimmat talot jne. Mutta en tiedä minkä perusteella. Olen nähnyt muitakin kivoja katuja täällä kyllä...ja hienoja taloja:)

  VastaaPoista
 7. Muutamia kuvia mökkeröstä löytyy täältä: http://satuvw.blogspot.com/2010/08/oma-mummonmokki.html

  Ennen kuin muutettiin. Lisää tulee sitten joskus kun tämä on siinä kunnossa että kuvia kehtaa laittaa :)

  VastaaPoista
 8. Oih:) Ihana möksä:) Ja niin norjalaisen värinen. Jos Suomessa maalaisit mummonmökin jollain muulla kuin punaisella niin se olisi hirveä juttu!
  Tosi ihana talo! Lämpiääkö hyvin nyt kun alkaa olemaan syksy? Onnea uuteen kotiin! Oma tupa, oma lupa;)

  VastaaPoista
 9. Joo meidän kadulla täällä ovat kaikki mökkeröt tummanruskeita. En tiedä miksi.

  Juu talo lämpiää nopeasti. Ja kylmenee myös :) Vielä ei olla pidetty pattereita päällä mutta entiset asukkaat neuvoivat ostamaan ison kasan takkapuita, muuten sähkölaskuista tulee aikamoinen potti talvisaikaan!

  VastaaPoista
 10. Toi musta maali puutalojen pinnassa on aika yleistä. Kaverini asuu Kongsvingerissä ja he ostivat talon sieltä. Kirjotti, että maalaavat sen mustaksi.. ajattelin, että huh. Mutta livenä talo on tosi hieno:) Meilläkin puunosto edessä. Kannattaa varmaan hakea Suomen puolelta.

  VastaaPoista