Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 6. syyskuuta 2010

Painia työnantajan kanssa.. selkävoitto!

Olin viime viikolla tulevalla työpaikallani harjoittelemassa ja nyt torstaina pitäisi aloittaa sitten työt. Menen siis yököksi paikalliseen vanhainkotiin.

Silloin kun paikka oli auki netissä siinä sanottiin, että jos sitoutuu vuodeksi niin saa tietyn "rekrytointirahan" ja jos kahdeksi niin saa melkein kaksinkertaisena tuon summan. Laiton hakemukseen, että voin olla vuoden ja sen jälkeen asiasta ei ole puhutte. Ei työhaastattelussa, ei perehdytyspäivinä eikä työsopimuksessa.

Eilen aloin katsomaan työsopimusta tarkemmin. Se pitäisi allekirjoittaa ja palauttaa mahdollisimman pian. Mutta siinä ei tosiaan mainittu tuosta rahasta mitään.

Lisäksi minua mietityttää tämä ns. "perehdytys". Olen tehnyt nyt 2 päivävuoroa sairaanhoitajan kanssa sekä yhden yön venäläisen sairaanhoitajan kanssa joka tekee täällä perushoitajan töitä huonon kielitaitonsa takia. Hän mm. opetti minulle, että yhdellä potilaalla on AIDS vaikka hänen papereissaan "allergiakohdassa" luki NSAIDS eli tälle potilalle ei saa antaa tiettyjä tulehduskipulääkkeitä:) Hauskaa, mutta vaarallista.

Eilen sitten laitoin meiliä talon johtajalle sekä omalle pomolleni. Kyselin tämän rekryrahan perään sekä kirjoitin, että minusta olisi enemmän kuin tarpeellista, että näin aluksi talossa olisi joku muukin (kokenut) sairaanhoitaja lisäkseni, koska minä en tunne potilaita, en rutiineja, en osaa norjaa niin hyvin, että voin olla varma, ettei väärinkäsityksiä tule ja että minusta tuntuu, että varsinkin puhelimeen puhuminen on vielä vähän hankalaa. Eli en halua ottaa vastuuta 50 potilaasta näillä perustiedoilla jotka olen saanut.

Parasta oli siis, että minulta ei oltu edes kysytty koska voin aloittaa. Perehdytyspäivänä aloin vain katselemaan työvuorolistoja huomasin nimeni siellä ja suunnitellut vuorot.. ja olisin siis koko talon vastuuhoitaja. Muilla osastoilla oli perushoitaja tai assistentti (tarkoittaa huonon kielitaidon omaavaa hetken aikaa talossa ollutta/ei koulutettua ihmistä).

Puhuin jo aikaisemmin tästä vastuuasiasta oman pomoni kanssa, mutta hän oli sitä mieltä, että hyvin se menee. "Du er så flink"! Ja että tarvittaessa minä voin soittaa hänelle jos jotain tulee! Niin varmaan. Hän varmaan ottaa 1 vuotiaan vauvansa yöllä kainaloon ja lähtee auttamaan minua jos tilanne tulee...

No tänään sain sitten vastauksen talon pomolta. Hän pahoitteli, etten jo ollut saanut rahaani (ennen kuin olen edes aloittanut!?) ja lupasi järjestää asian pikimmiten:) Ja tottakai.. he hankkivat tuekseni toisen hoitajan yövuoroihin näin aluksi, etten tunne oloani epävarmaksi jne:) Hyvä, hyvä ja toivon, että näin tulee myös käymään.

Täällä on siis pidettävä puolensa!

ps. täällä sairastetaan edelleen. Pojilla nenät tukossa ja korvia särkee ja minulla kurkku kipeänä:( Ja huomenna mieheni lähtee 3 päivän koulutukseen Altaan:( Plaah!

PPS. PAKKO OLI TULLA LISÄÄMÄÄN... KIRJOITIN SOPIMUKSEN JA LUPASIN OLLA 2V. KAIKKEA SITÄ TEKEE RAHANHIMOISSAAN:)


Onneksi potilaita on 2:) Kivat leikit ja kaikki ok!


Teetä on mennyt litra kaupalla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti