Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 30. elokuuta 2014

*vahvasti elossa*

Kivuista päätellen olen vahvasti hengissä:) Ei vaan. Terkut Jorvista, kivunhoito täällä on loistavaa. Toki tunnen nahoissani, että muutama päivä sitten kirurgi on antanut minulle kunnon hieronnan noin niin ku sisältä käsin, mutta olosuhteisiin nähden vointi on hyvä. Niin henkisesti kuin fyysisestikin.
Ihan pakko kirjoittaa muutama rivi kun vihdoin jaksoin ja uskalsin teidän kommentit käydä läpi. First: kiitos ihan jokaiselle kannustavista sanoista. Vaikka olen ihan toipilas (lue kamoissa) niin tunnen, että minulla on velvolisuus huikata teille, että hengissä ollaan.
Olihan... ja on tuo shokki, mutta enää se ei ole mielessä koko ajan. Ensinhän tuli suunniteltua hautajaiset, itkettyä lasten puolesta  jne, mutta elämä jatkuu, aika menee eteenpäin. Hautajaisten sijaan olen päättänyt tanssia lasteni häissä, joten uusi vaihde on laitettu silmään.
Siihen tarvittiin ihania ystäviä (lenkkikilsoja ja paaaljon nenäliinoja). Siihen tarvittiin psykiatria, auttavaa puhelinta ja kymmeniä eri ihmisiä jotka ovat auttaneet meidän perhettä kun matto vedettiin taas alta.
"Kuulin uutisen, voimia, kerro jos voin jotenkin auttaa". Näitä satelee, kiitos jokaiselle. Mutta kun on kipee ja rikki niin sitä ei osaa edes pyytää apua. Mutta onneksi esim. Marttaystäväni vain ilmoittivat, että he tulevat. Lämmintä ruokaa, lastenhoitoapua jne. Esim. tänään mieheni oli minua katsomassa ja pikku-Inkku oli marttaystävän luona leipomassa :) Kuva essu päällä touhuavasta pienestä toimi paremmin kuin epiduraali :) Kyllä meitä on autettu. Anoppi ajelee avuksi ja tueksi, ystävät tukevat ja tuovat lukemista ja tiedän, että läheiset ja vähän te etäisemmätkin elätte meidän kanssa tätä, tässä ja nyt. Olen oikeesti niin kiitollinen, että melkein olen iloinen, että olen sairas. Elämässä on niin paljon hyvyyttä juuri nyt.
Toki haluaisin, että tämä olisi unta. Heräisin ja kaikki olisi ollut vain pahaa unta. Mutta kun niin ei ole. Olen päättänyt nauttia tästä sairaalassa olosta, eikä se ole edes vaikeaa. Aion nautti myös sairauslomasta. Minulla on aikaa tehdä mitä haluan ja aion myös tehdä ja olen tehnytkin. Keskellä päivää lapsen kanssa elokuviin... suosittelen. Se oli ihanaa. Aion mennä Lyylin kanssa tattimetsään :) Siis heti kun pystyn nousemaan täältä sängynpohjalta. Vatsassa on parinkymmenen sentin vetskari. Ihan hiton ruma, mutta niin kuin mieheni totesi niin olihan se jo arpia täynnä muutenkin. Eli ei haittaa.
Ja siis eilen selvisi, että vatsaoireiden aiheuttaja oli sappikivet! Juuri niin. Eli jos sappi ei olisi alkanut vaivaamaan niin ties koska nämä kasvaimet olisi löydetty. Nyt olen siis 2 kasvainta ja 1 sappirakkoa köyhempi. Ja kiitollinen siitä. Ajatelkaa mikä tuuri?!
Leikkaus onnistui siis hyvin ja täällä toivutaan kovaa vauhtia.
Lueskelin juuri naistenlehteä jossa haastateltiin 5 naista, joilla on vakavasti sairas lapsi. Minähän olen onnekas. Olen ihan varma, että jokainen noista äideistä vaihtaisi paikkaa kanssani. Mutta en suostu. Minä taistelen. Aion olla yksi niistä syöpäpotilaista jotka sairaudesta huolimatta elää hyvää elämää. Haluan niin. Eikä minulla ole vaihtoehtoja. 3 ihanaa lasta, aviomies jne vähän niin kuin velvoittavat tekemään niin:) Kiitos siitä heille <3
Terkut siis sairaalasta! Ajelen rollaattorin kanssa, näytän peikolta ja haisen pahalta, mutta olen vahvasti täällä!

51 kommenttia:

 1. <3 <3 <3
  Olen miettinyt sinua liki päivittäin ja käynyt täällä blogissa katsomassa joko olisi kuulumisia. Ja nyt täällä oli :)

  Ihan älyttömän ihana asenne sinulla! Tuolla pääsee jo pitkälle ja varmasti helpottaa paranemisessa. Hui, onneksi nuo sappivaivat ilmenivät.

  Terkkuja sinne, jaksamisia ja mä pidän edelleen täällä peukut ja varpaat ristissä <3

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kuulla sinusta ja hienoa että leikkaus sujui hyvin. Ja hei onneksi nuo sappikivet paljastivat ajoissa kasvaimet. Asenteesi on juuri oikea. Onneksi sinulla on hyvät ystävät,perhe, tukijoukot. Toipumista ja voimia koko perheelle.

  VastaaPoista
 3. Mahtavia uutisia Hanna! Ja kerrankin voi sanoa että olipa onni, kun tuli sappikiviä. Uskomatonta. Edelleen parempaa vointia sinulle!

  Tiina

  VastaaPoista
 4. Hyviä uutisia siis. Baby steps. Pienin askelin eteenpäin, mutta suunta on selvä. Ja hyvä, että olette saaneet tukea.
  OP

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla sinusta <3. Taistelutahtoa ja toipumista toivotan! Olet sisukas ja vahva nainen!

  VastaaPoista
 6. Kiva kun jaksoit tänne kertoa kuulumiset ja ihana, että sulla on ollut apujoukkoja!! Tsemppiä toipumiseen!
  -Nina

  VastaaPoista
 7. Kuten ilmeisen moni, myös mie olen käyny jatkuvasti tarkistamassa, joko jotaki olisit kirjottanu. Ihanaa että jaksoit päivittää kuulumisia! Toivottavasti sinua passathan ja hoijethan huolella. :) Kaikkia hyvvää sinne Jorviin

  toivottelee Inga

  VastaaPoista
 8. Kiva, nyt leikkaus on ohi. Toipumista sinulle! Kiitos, kun jaksoit kirjoittaa kuulumisiasi. Olet ollut mielessä. Pirjo

  VastaaPoista
 9. Onpa hienoa kuulla, että leikkaksesta olet selvinnyt, hitusen komistuneena vieläpä :) Sekin ilahduttaa, että oma-aloitteista apua on tullut. Voimia toipumisen tielle!
  -tuuli

  VastaaPoista
 10. Onneksi parempia uutisia ja Onneksi sappikivet ;) Voimia paranemiseen!

  VastaaPoista
 11. Olet taistelija <3 Voimia toipumiseen ja paranemiseen!

  VastaaPoista
 12. Ihana kuulla, että leikkaus sujui hyvin! Ja tuolla asenteella toipuminenkin sujuu nopeampaa!
  Tsemppiä ja voimia edelleen sinne koko perheelle ja paranemista sinulle! <3 -Eve-

  VastaaPoista
 13. Ihana lukea näin positiivinen postaus. Tsemppiä!! :)

  VastaaPoista
 14. Olipa huojentavaa lukea nämä kuulumisesi. Kiitos että jaksoit kirjoittaa ja jakaa uutiset tänne.
  Varmasti me kaikki blogisi seuraajat olemme taistelussa tukenasi.
  Voimia toipumiseen!
  Itselleni tulee loppuvuodesta syöpäleikkauksen jälkeinen eka vuosikontrolli, ja jo nyt yllätän joskus itseni aprikoimasta että entä jos... löytyykin jotain ylimääräistä. Ja sehän on täysin turhaa etukäteen murehtia mitään.
  Huoli huomisesta ei saa menoamme horjuttaa, eilistä päivää emme saa jäädä murehtimaan. Tänään on hyvä päivä.
  - Merja

  VastaaPoista
 15. Ihana sinä ja ihanat sappikivet! Ja kiitos kun jaksoit tulla meillekin asti päivittämään kuulumisia! Voimia ja positiivisia säteitä lähettelen! Pidä nokka pystyssä ja lippu korkealla!

  VastaaPoista
 16. Supersunnuntaita Jorviin! Kiva että jaksoit kirjoittaa kuulumiset, kiitos. Taistelutahto on kohdillaan, hetki kerrallaan on hyvä jatkaa! Pidän peukkuja ja lähetän voimia taistoon.

  -Heidi-

  VastaaPoista
 17. Olen myös käynyt täällä usein kurkkimassa, onko uusia kuulumisia. Kiitoksia, että jaksoit tänne kirjoittaa kivuista yms. huolimatta. Ihailen tuota vahvaa elämänuskoasi ja positiivisuuttasi. Olet taistelija ja tästä pienin askelin eteenpäin lippu korkealla. On upeaa kuulla, että ihmiset ovat tulleet auttamaan ilman pyyntöä, kun ei sitä jaksa tilanteessasi apua aina pyytää. Myös henkisen tuen merkitys on suuri ja psykiatriaa, psykologiaa ja ystäviä tarvitaan. Itse olen ammattiauttaja ja tietysti nuo asiat näen tärkeiksi. Lähetän sinulle ja perheellesi lämpimiä ajatuksia, voimia jokaiseen hetkeen ja siunausta!

  VastaaPoista
 18. Kiitos ja ylistys sappikiville! Ihana kuulla sinusta, ja vielä näin onnellisin uutisin!!! Voimia edelleen toipumiseen! Pian pääset tattimetsälle.
  terkuin, Hanna Hong Kongista

  VastaaPoista
 19. ♥ Kuinka ihanaa, että sinullakin siellä on näitä arkipäivän enkeleitä, jotka vain tulevat ja auttavat. Kuten sanoit, niin avun pyytäminen näissä tilanteissa on usein todella vaikeaa, eikä oikein edes osaa sitä pyytää. Ja sitten onkin joku, joka vain tulee ja tekee. Paljon voimia kaikkeen! ♥

  VastaaPoista
 20. Ihana asenne, mikä taistelija! Tsemppiä ja jaksamista ja voimia parantumisprosessin alkuun ja elämään! :)

  VastaaPoista
 21. Iso Kiitos viesristäsi ja pikaista paranemista.Vai rollaattorilla...Halaus.

  VastaaPoista
 22. Ihanaa luetttavaa! Tsemppiä jatkoon! Hali, Mia <3

  VastaaPoista
 23. Yksi asia vielä, vertaistuki & tukihenkilö. Nykyisin hoitojaksot ovat niin lyhyitä, ettei esim. syöpäyhdistysten aktiivit ehdi tavoittaa sairaala-aikana, mutta kannattaa ottaa selvää, heitä on. OP

  VastaaPoista
 24. Ihana kuulla, että olet selvinnyt noin pitkälle ja että olet saanut ottanut vastaan monenlaista apua. Sinua ja perhettäsi edelleen rukouksissa muistaen
  -Lukija

  VastaaPoista
 25. Just noin! Kaikkea hyvää ja iso virtuaalihalaus täältä Irlanninsta.

  VastaaPoista
 26. Ihanaa, että jaksoit vastata meille myötäeläjille! Olet selvästi toipumassa ja saanut ihanan vaihteen päälle, nyt sinua ei edes sapeta enää:) Kevyttä tekstiä, mutta oikeasti niin hienoa, että taas saa täälläkin torpassa nukuttua, kun kirjoitat niin positiivisesti. Kiitos sinun lähi- auttajille, marttatytöt etunenässä perheen lisäksi! Kanavalla pysytään vastedeskin, tsemppiä sinulle kalamuija!!!

  VastaaPoista
 27. Hieno kuulla sinusta! Sinun asenne on niin kadehdittava ja onneksi ympärilläsi on tukijoita ja auttajia. Voimia ja voimaantumista jatkoonkin!

  VastaaPoista
 28. Ihana olet <3
  Elämänasenteesi on uskomaton, olet esikuvani!!
  Voimia,tsemppiä....
  T.Sanniska

  VastaaPoista
 29. Kiitos kun kävit kertomassa kuulumisia. Minä myös olen sydän syrjällään odottanut uutta postausta. Mahtava asenne sinulla, keep on rockin'!! Ja oikeasti kiitos kun jaat tämänkin meidän lukijoiden kanssa. Itse aion jatkossa olla oman elämäni Martta ja vain ilmestyä oven taakse jos läheisellä on vaikeaa.

  VastaaPoista
 30. Kirjoitit todella hienosti!! Sinulla on todellakin mahtava asenne, toisaalta sinut tuntien en olisi muuta voinut odottaakaan!! Iso halaus täältä Kiinasta <3

  VastaaPoista
 31. Kiitos, kun jaksoit meillekin kirjoittaa. Olet kyllä melkoinen pakkaus! Pikaista paranemista ja voimia. Tästä tulee vielä hyvä syksy. Lämmin halaus koko perheelle ja siunausta.

  VastaaPoista
 32. Hienoa kuulla että leikkaus sujui hyvin ja olet toipumassa hyvää vauhtia! Halit!

  VastaaPoista
 33. Minä olen ja monena päivänä käynyt katsomassa, joka jotain tietoa,miten leikkaus meni, kiitos Hanna, että jaksoit kirjoittaa!!!Halit, sä selviit, olet niin kovaa tekoa!!!:)Pia

  VastaaPoista
 34. Voimahali täältä norjasta Varangerinvuonosta <3

  Leena

  VastaaPoista
 35. Hienoa kuulla, että kaikki on mennyt hyvin! Olen seurannut erästä blogia, jossa 24-vuotias Henna kertoo omasta taistelustaan, jonka hän on päättänyt voittaa. Kun luen sinun ja Hennan tekstiä, niin mietin, voisiko minusta koskaan löytyä tuollaista taistelutahtoa ja positiivisia ajatuksia kaikkien hoitojen keskellä? Löydät Hennan blogin googlella "yksi onneton tarina".
  terveisin Terttu

  VastaaPoista
 36. Step by Step - Isot Blondi Halit! Terkuin, Minna

  VastaaPoista
 37. Lippu korkeella, hengessä mukana ollaan. Oma leikkaus edessä parin viikon päästä, voidaan postailla sitten saikkukuulumisia ;) Voimahalaus!
  Henkka ja Maukka oulusta

  VastaaPoista
 38. Ihanaa kuulla etta oot paranemaan pain Hanna <3 t. Sari

  VastaaPoista
 39. Hienoja uutisia. Oli ihana lukea! Toivon sulle paljon paljon hyvä hetkiä tervehtymisesi matkalla.

  Mari Tuusulasta

  VastaaPoista
 40. Oi ei. Melkein tuli jo lopussa itku, ja jotenkin veikkaan että ehkä jossain vaiheessa myös sinulla, kun joskus luet sitä. En tiedä voin olla aivan hyvin väärässäkin. Eikä sekään haitta, koska nyt sinun on taisteltava!! Ja taisteluhenki siellä tuntuu olevankin päällä.

  VastaaPoista
 41. Voi, onneksi kasvaimet löytyivät ja sinut on leikattu. Paljon haleja ja voimia toipumiseen <3 ja ihana kun jaksat kaikesta huolimatta blogia päivittää!

  VastaaPoista
 42. Ihanaa kuulla, että leikkaus onnistui hyvin. Pidä lippu korkealla ja ajattele positiivisia ajatuksia. Niin minäkin teen sinun puolestasi. <3

  VastaaPoista