Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 3. syyskuuta 2020

"Hanna Hiihtolan muistolle"

Hei kaikki Hannan (ja tietysti koko perheen) elämää seuranneet!

Tämä kesä oli sitten se Hannan viimeinen. Toukokuun lopussa kaikki oli vielä "hyvin". 


Kuusi viikkoa myöhemmin, jälkeenpäin ajateltuna jälleen yhden helvetinmoisen koettelemuksen jälkeen, Hanna vetäisi viimeisen henkäyksen 07.07 klo 06.30. Surullista mutta näin se elämä menee, toisten aika koittaa nopeammin kuin toisten. Omalla kohdalla tämä tarkoittaa sitä että hyvät tyypit lähtevät liian aikaisin. Isäni kuoli 49-vuotiaana auto-onnettomuudessa, vaimoni kuoli 43-vuotiaana syöpään. Raskasta kaikilla mittapuilla. Mutta molemmat ovat jättäneet jälkeensä niin paljon hyviä asioita, että katkeraksi tuleminen ei ole vaihtoehto. Kun vaalii muistoja niin asiat pysyvät mielessä ja muistaa aina olla kiitollinen kaikesta siitä mitä sai kokea. Sillä kumpikaan ei elänyt mitään "sitku"-elämää vaan täysillä koko ajan joka tilaisuudesta uteliaasti oppien ja nauttien. Elämä on lahja.


Tänään olisi ollut Hannan ja minun 15. hääpäivä. Molempien mielestä tämä olisi ollut taas yksi merkkipaalu meidän hyvässä yhteiselossa ja päivää olisi varmasti juhlistettu tutuksi tulleella Hannan reseptillä: "Mä hoidan lapset hoitoon, hoida sä meidät jonnekin". Toimi aina. Nyt juhlistan Hannaa kirjoittamalla tämän muistokirjoituksen ja muistelemalla kaikkia niitä hääpäiviä, jotka saimme kokea. Ostin vähän kukkiakin Hannalle. 
Kiitos rakas ja hyvää hääpäivää ❤


Aah, tämä kirjoittaminen on juuri niin vaikeaa kuin ajattelinkin. Tarkoituksella olen lykännyt tätä kuolemasta saakka vaikka ajatus on ollut mielessä jo monta vuotta. Muistoksi kirjoitan nyt tähän lauseita ja ajatuksia hautajaisiin ja muistotilaisuuteen osallistuneilta sukulaisilta ja ystäviltä. Ne kuvastavat täysin sitä minkälainen Hanna oli ihmisenä. Samoin tämä blogi on ihana muisto ja pienoiselämänkerta, todella tärkeä muisto lapsille sitten kun kasvavat isommiksi ja oikeasti alkavat ihmetellä, että minkälainen tyyppi se äiti oikein oli.


No hyvä tyyppihän se Hanna-äiti oli 💋💋

"Hän eli urheasti kohtalonsa kanssa, hän oli selviytyjä. Hän oli hyväsydäminen, ymmärtäväinen ja armollinen ihminen. Ehkä omasta taustastaan käsin ymmärsi ettei kaikille jaeta elämään vain hyviä kortteja. Josko aina, mutta viimeistään sairastuttuaan hänen suhdettaan elämään leimasi kiitollisuus kaikesta mitä oli ollut ja mitä tänään on" 
- pastori Päivi Helen

"Lämmin, aito, inhimillinen ystävä ja työkaveri, jonka läsnäolo teki harmaastakin päivästä värikkään" 
-ystävä


"Asioita, joita Hanna opetti: Turha väittää ettei osaa jos ei ole ikinä kokeillut. Niin huonosti ei mene ettei ilolle olisi tilaa. Älä mieti, toimi!" -ystävä

"Oli upeaa saada tuntea Hanna. Kunpa uskaltaisi edes ripauksen elää ja olla niin rohkea ja elämänmyönteinen kuin hän oli. Hannan naurua olisi myös hyvä olla purkitettuna." -ystävä


"Kun Hanna oli hereillä, se näkyi ja kuului. Hanna sopi poikien äidiksi, koska oli itsekin ns. "hyvä jätkä". Hannasta oli myös ihanaa saada olla pikku prinsessan äiti" -ystävä

"Hanna toi valon mihin ikinä meni. Enkä tiedä ketään joka olisi käynyt työnantajalta salaa saamassa sytostaatteja. Hanna kävi, koska sisua riitti." -ystävä


"Hanna on osallinen siihen että tapasin n. 20 vuotta sitten vaimoni. Hanna oli täynnä elämää eikä koskaan elänyt käsijarru päällä. Kiitos Hanna että sain tutustua sinuun... ja kiitos upeasta vaimosta!" 
-ystävä

Näitä ystäviä, joita Hanna auttoi yhteen ja myöhemmin naimisiin on sitten muitakin 😁

Viimeinen sitaatti ei ole ystävältä eikä Hannalle, mutta pätee varmasti meihin kaikkiin.

"Jonakin päiväna kuolen, kaikkina muina päivinä elän!" - Maarit Feldt-Ranta


"Hän jätti tuuleen kuiskauksensa, hymynsä auringon lämpöön ja tähtiin silmiensä ystävällisen tuikkeen"

Kiitos kaikesta rakas ❤ Näemme taas yllättäen.

Aviomiehesi Jussi41 kommenttia:

 1. Surullinen uutinen 💔 Otan osaa suureen suruunne.

  VastaaPoista
 2. Elämä on välillä niin vaikeaa...
  Tätä blogia oli tosi ihana seurata. Hannasta välittyi upea äiti ja nainen!
  Varmasti siirtyi myös monta tärkeää ja ihanaa asiaa hänestä lapsille ja myös sinulle. Muistot säilyy.
  Jaksamista teille kaikille❣️ Aika auttaa jaksamaan❤️
  Osaanottoni teille🙏

  VastaaPoista
 3. Lämmin osanotto. Tämä blogi ja muut kanavat, joiden kautta olen seurannut Hannaa, ovat merkinneet minulle paljon. Hannasta on tullut niiden kautta ystäväni.

  Paljon voimia teille koko perheelle. Erityisesti mietin pientä Ingridiä, joka tuntui seuraavan Hannaa kaikkialle. Muistan teitä.

  VastaaPoista
 4. Lämmin osanotto. Tämä blogi ja muut kanavat, joiden kautta olen seurannut Hannaa, ovat merkinneet minulle paljon. Hannasta on tullut niiden kautta ystäväni.

  Paljon voimia teille koko perheelle. Erityisesti mietin pientä Ingridiä, joka tuntui seuraavan Hannaa kaikkialle. Muistan teitä.

  VastaaPoista
 5. Lämmin osanotto. Tämä blogi ja muut kanavat, joiden kautta olen seurannut Hannaa, ovat merkinneet minulle paljon. Hannasta on tullut niiden kautta ystäväni.

  Paljon voimia teille koko perheelle. Erityisesti mietin pientä Ingridiä, joka tuntui seuraavan Hannaa kaikkialle. Muistan teitä.

  VastaaPoista
 6. Lämmin osanotto koko perheelle. Onneksi muistot elävät ikuisesti.

  Hannaa lämmöllä muistaen pesiskaveri Päivi ❤️

  VastaaPoista
 7. Luin tänään länskäristä Hannan poismenosta ja päädyin sitten lukemaan tätä blogia. Hienoa että hän jaksoi aikanaan tällaista kirjoittaa, mikä ihana muisto❤. Niin hyvin kuvautuu juuri sellainen Hanna, johon minunkin oli ilo tutustua aikanaan -huippu hoitaja ja työkaveri. Ilo ja hymy joka säteili ympärilleen. Niin äärettömän surullista, että hänen aikansa tuli aivan liian varhain. Lämmin osanotto koko perheelle ❤
  Mirka perheineen

  VastaaPoista
 8. Osanottoni teille.T Paula

  VastaaPoista
 9. Lämmin osanotto koko perheelle ♥️ T.Annika, pitkäaikainen Hannan blogin seuraaja

  VastaaPoista
 10. Lämmin osanotto ja voimia koko perheelle! Kyyneleet silmissä luen tätä, vaikken tuntenut Hannaa kuin blogin kautta.

  VastaaPoista
 11. Osanottoni. Luin suurella mielenkiinnolla vaimosi Norjan blogeja ja myöhempiäkin.
  Hän otti kyllä elämänsä omiin käsiinsä silloin, kun hänen aikansa oli. Mikä ilo ja voimakkuus hänen teksteistään huokuikaan.

  VastaaPoista
 12. Tätä postausta en olisi toivonut olevan, niin toivoin, että elämä menisi toisin. Siitä huolimatta, että olen vain blogin lukija. Blogin kautta Hannasta välittyi vahva ja perhettään rakastava äiti ja vaimo, taistelija.
  Lämmin osaanotto teille kaikille ja voimia suureen ikäväänne!
  Kiitos, kun jaksoit kirjoittaa tämän postauksen.

  VastaaPoista
 13. Lämmin osanottoni koko perheelle ja voimia suureen suruunne.
  Jotenkin toivoin aina elokuvista tuttua onnellista loppua teille. Syöpä on pirullinen sairaus jolle olen menettänyt itsekkin monta rakasta ihmistä.

  VastaaPoista
 14. Lämmin osanottoni. Elämä antaa, elämä ottaa... Hannan positiivinen, energinen elämänasenne on jäänyt mieleen ja toivon, että se tuo voimaa koko perheelle.
  t. bloggarikamu Nonna

  VastaaPoista
 15. Syvimmät osanottoni ja jaksamista koko perheelle! Tätä blogia oli ilo seurata.Hanna oli niin iloinen ja elämää pursuava. Kiitos, kun jaksoit kertoa Hannan kuolemasta.

  VastaaPoista
 16. Lämmin osanotto. Tämä oli koskettava kirjoitus. Paljon voimia sinulle ja lapsille.

  VastaaPoista
 17. Muistelen Hannaa säännöllisesti♡. Aina kun vedän glerupsit jalkaan tai heitän jalat marokkolaiselle rahille. Monet vuodet oltiin blogiystäviä♡

  VastaaPoista
 18. Täällä tuli aina epäsäännöllisen säännöllisesti käytyä kurkkimassa ja aina yhtä iloisesti yllättymässä kun löytyi joku uusi positiivisuutta uhkuva postaus. Melkein tuntui ettei tätä tällaista postausta edes koskaan tulisi. Hannan blogia ihan alusta asti seuranneena tuntuu vaikealta ymmärtää miksi ja miten jotakin näin epäreilua voi tapahtua juuri hänelle mutta tosiaan, sellaista elämä vaan on. Täytyy vain yrittää vaalia Hannan muistoa ja elää elämää täysillä joka hetki. Jaksamista teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 19. Hanna tuli tänään yllättäen ajatuksiini.
  Tapasin hänet yhden ainoan kerran, keväällä 2017 Syöpätautien klinikalla kun olin itse hoidossa viereisessä sairaalasängyssä. Tultiin heti juttuun ja parin tunnin aikana myös mieheni ja Hannan mies tapasivat. Vaihdettiin Hannan kanssa puhelinnumeroita ja jotain viestejä vaihdettiinkin liittyen toiveesta lomailuun Kreetalla.
  Uskomatonta että Hanna on nyt poissa. Suuri osanottonme suruunne perheelle. Terveisin K & L

  VastaaPoista
 20. Ihanan pikku Inkun (jo monta vuotta sitten hoitajat) pääsivät tutustumaan tähän ihanaan ja iloiseen perheeseen. Kuultiin hauskoja tarinoita Norjan ajasta Hannalta ja juteltiin muutakin kuin lasten hoidosta.
  Lämmin osanotto koko perheelle, terveisin Karhuniityn Saija, Airi ja Maarit

  VastaaPoista
 21. Blogin välityksellä minulle tuli kuva iloisesta, rohkeasta, aikaansaavasta toiminnan ihmisestä joka oli ylpeä ja kiitollinen perheestään. Toivoin asioiden kääntyvän hyväksi mutta näin kävi. Hyvää matkaa Hanna toiseen todellisuuteen ja paljon voimia tulevaan koko perheelle. Anneli

  VastaaPoista
 22. Lämmin osanotto koko perheelle. Sattumalta löysin aikanaan blogin ja silloin tällöin seurasin. Luin aina sitten kaikki uudet postaukset. Olisipa kaikilla edes ripaus hänen elämänasennettaan. Olen sairastanut itsekin syövän, mutta selvinnyt.Kyllä miten pienestä se Hannan kohdallakin lähti. Kaikkea hyvää teidän perheelle nyt ja tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 23. Lämmin osanotto. ❤️ Samanlaiset tuntemukset kuin Miltsulta, tuntui (ja kovasti toivoin) ettei tällaista postausta koskaan tulisi. Olen aina välillä käynyt blogista kurkkaamassa, mitä Kalamuijalle kuuluu.

  VastaaPoista
 24. Kaikkea hyvää perheellesi. Ja osanottoni Hannan poislähdöstä. Kävin aina lukemassa välillä postauksia. Toisinaan oli pitkäkin aika välissä.
  Kaunis kirjoitus sinulta. Sari

  VastaaPoista
 25. Olen miettinyt, mitä kuuluu ja käynyt kurkkaamassa. Hannasta jäi niin positiivinen ja elämän makuinen kuva
  Koko perheestä. Norjasta myös. Paljon paljon voimia, rakkautta ja siunausta jokaiseen päivään!Birgitta

  VastaaPoista
 26. Seurasin vuosia blogia ja Hannan kirjoituksia Norjasta. Ikävää, että matka päättyi näin. Syvin osanotto perheellenne. Mira

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista