Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Appelsinsteinen , nyt se on nähty!

Tutustuin perjantaina siellä höstfestissä erääseen suomalaiseen sairaanhoitajaan. Hän on ollut täällä kohta vuoden ja kun juttelimme selvisi, että hän on kova retkeilemään. Sovimme, että tänään sunnuntaina lähdemme yhdessä vähän vaeltelemaan.

Olen kuullut puhuttavan appelsiinikivestä, mutta aluksi en tiennyt mikä se on ja sitten kun sain tietää mikä se on, niin en tiennyt missä se on:) Tänään näin appelsiinikiven livenä! Ja ihmettelin... noitahan täällä nyt on joka paikassa.

Kyseessä oli siis iso siirtolohkare. Tällä alueella on niitä paljon. En tiedä onko tuo appelsiinikivi nyt sitten isoin tämän alueen kivistä vai mistä se on saanut tämän legendaarisen maineen. Mutta se on yleinen retkikohde jos esim. perheet lähtevät su vähän ulkoilemaan jne.


THE appelsiinikivi:)
Meille sattui ihana ilma:) Koko viikonlopun on satanut, mutta
tänään paistoi aurinko heti aamusta. Tässä kello on n. 16.00.


Siirtolohkare eli hiidenkivi on iso kivi, jonka jääkauden aikainen mannerjää on
kuljettanut mukanaan usein kauaksi emokalliosta.
Voihan ihmeellinen luonto!!!Eila oli oikein mukavaa retkiseuraa. Oli kiva kuulla hänen tarinansa
ja hänen mielipiteitään työnantajastamme:) 2,5h meni hujauksessa!


Yhdessä totesimme, että kyllä Kirkenes on jees-paikka:)


Nuo siirtolohkareet näyttävät siltä, ettei niitä ole voinut tuoda paikoilleen mikään luonnollinen voima. Täälläkin puhutaan, että vihainen jättiläinen on niitä paiskonut menemään tuolla kallioilla:)

2 kommenttia:

 1. On ihan pakko joskus pistäytyä siellä appelsiinikiven luona. Turskatynnyri jo aiemmin mielnkiintoisia tuokiokuvia siitä kertoi ja nyt sinä.
  Appelsiiniyhteyskin olis sekin käytävä toteamassa.

  Se nyt on ainakin selvää, että Hiisi niitä kiviä on peikkojen perään viskonut. Kunhan vaan yrittävät kaikenmaailman jääkausilla ja siirtolohkareteorioillaan ihmispoloisia hämätä ja kuuliaisina pitää.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa katsomaan livenä:) Ilmoittele kun tulet niin me turskatynnyrin kanssa viedään sut vähän Kirkenes turneelle:)
  Sehän on selvä, että hiisi on kivet tänne viskaissut. Ja myös se, että pallas kuulee sun jutut ja syö sut jos pahaa siitä puhut;)

  VastaaPoista