Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 22. marraskuuta 2010

Voihan saamattomuus

Tuleekohan tämä olemaan tätä? Väsyttää ja ketuttaa!
Tuntuu, että mies on aina töissä! Mulla vuorokausirytmi sekaisin. Esim. eilen heräsin kello 14.00 ja tänään 6.00! Joskus kk sitten kirjoitin tänne, että olen sopeutunut hyvin tähän yötyöhön, mutta nyt perun puheeni. Viikko sitten sunnuntaina lopetin valvomisen ja edelleen kroppa sekaisin. Ihmekkös tuo kun ulkona on niin pimeää koko ajan, ettei tiedä onko yö vai päivä.

Mutta edelleen kun laitan vaakakuppiin tämän yötyön hyvät ja huonot puolet niin ne hyvät voittaa. Minulla on paljon vapaata, olen aina kotona kun lapset tulevat koulusta, yö-ja viikonloppulisät tekevät kivan fiban palkkaan jne.

Yhden ihanan asian kuulin juuri. Meillä suomalaisilla on oikeus palkalliseen vapaapäivään silloin kun Suomessa on itsenäisyyspäivä! Jee,  minulla onkin yövuoro juuri silloin. Äsken vein "loma-anomuslapun" pomolle. Hieno maa tämä Norja:)

ps. Törmäsin tänään postissa suomalaiseen mieheen. Hän on asunut täällä 34 vuotta. Olivat tulleet vuodeksi... toivon, etten itse havahdu 35 vuoden päästä, että oho.. täällä sitä ollaan edelleen:)

Pojilla on ollut tänään vapaapäivä koulusta.
Opettajilla on joku suunnittelupäivä...

4 kommenttia:

  1. Voimia täältä toiselta yötyöläiseltä! On se vaan välillä rankkaa (ja tulee varmasti olemaan vielä rankempaa näin talvella), mutta on se sen arvoistakin, synes jeg. :) Pidä lippu korkealla.

    Voihan nenä, mulla on vapaata jo valmiiks itsenäisyyspäivänä - tänä vuonna tästä ei siis ollut mitään hyötyä. Ehkä sitten ensi vuonna...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Emmi:) Tuttuja tuntemuksia myös sinulle.
    Mulla piti tänään alkaa valvomiset, mutta mies menee yöksi töihin joten "jouduin" perumaan oman vuoroni. Eli mulla tällä viikolla vain 2 yövuoroa. Jee.
    Katsotaan miten tää nyt menee... toiv. kroppa tottuu. Eikä tää kaamos auta yhtään asiaa! No oma valinta. Ja on tässä hyviäkin puolia niin kuin kirjoitin. Pidetäänhän lippu korkealla! Me ollaan tärkeitä... ohjataan laivaa yöaikaan;)

    VastaaPoista
  3. Täällä etelässä ei ole kaamos lähelläkään ja minullakin on ihan päivätyö, mutta silti tuntuu, että aina on pimeää, kun valoisa aika päivästä menee töissä. Kuukausi vielä ja sitten kohti kevättä :)

    VastaaPoista
  4. No niinhän se tälleen talvella on. Sama se oli Hesassa. Pimee oli kun meni töihin ja pimee kun tuli kotiin.
    Pari kuukautta kun jaksaa niin sitten alkaa päivä taas paistamaan:) Joku etelän reissu vois piristää:)

    VastaaPoista