Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

1.adventtisunnuntai

Täällä toivutaan eilisistä suomalaisten pikkujouluista.
Kutsuin koolle täällä tapaamiani mukavia suomalaisia naisia.
Saunoimme, söimme hyvin ja meillä oli kivaa:)


Päivällä piti taas tehdä lumityöt, jotta
vieraat saavat autot pihaan..

Joka yö sitä tulee lisää:)
Lunta taitaa olla nyt lähemmäs puoli metriä!

Vuoden ekat piparit:)

Nam!

Meillä oli nyyttikestit:)

Hyvää ruokaa, juomaa ja seuraa:)



Hyvää 1.adventtia kaikille!

...

7 kommenttia:

  1. Täällä toivutaan suomalais-ruotsalais-norjalaisnaisten illanistujaisista. Jotka päättyivät neljän aikoihin aamulla kun väsyneet tanssijat eivät enää jaksaneet tanssia... :) Nopeaa toipumista!!

    VastaaPoista
  2. Teillähän on ollut kansainvälinen meininki:) Me pidettiin ihan supisuomalaiset. Olipa ihana puhua vain suomea ja vähän taas arvostella Norjaa:) Täällä oli mm. pari naista jotka ovat asuneet täällä yli 10v. Oli kiva kuulla heidän juttujaan ja mielipiteitään. Ja sitten meidän tuoreempien myös:)

    VastaaPoista
  3. Saitteko niissä pikkujouluissanne Norjan asiat kuntoon? Joulutorttuja näköjään oli, mutta olikos glögiä kysyy kateellinen seitin suolistuksen lomassa. En oo käyny vielä yksissäkään pikkujouluissa. Ensimmäiset on lauantaina :)
    Kuinka paljon niitä suomalaisia siellä Kirkenesissä oikein on?

    VastaaPoista
  4. Oli glögiä, suomalaisessa Leijonalla terästettynä;) Tietenkin!
    Meilläkin on taas lauantaina julebord jos lastenvahti saadaan.
    Kyllä me taidettiin laittaa Norjan asiat kuntoon saunanlauteilla pienessä glögissä;) Ei vaan. Kokeneemmat konkarit neuvoivat, että ei kannata alkaa edes yrittämään tämän paikan pelastamista. Kun ei norskitkaan sitä tee. Kannetaan kortemme kekoon ja se riittäköön. Opetellaan tätä hidasta elämää täällä ja nautitaan perheestä ja vapaa-ajasta niin kuin paikallisetkin tekee.
    Olen kuullut että täällä olis n.1000 suomalaista. Asukkaitahan täällä on n. 10000. Mutta suomalaiset tulee ja menee... tämän hetkistä tilannetta en osaa sanoa. Ei kukaan taida osata:)

    VastaaPoista
  5. Olispa kiva päästä oikeisiin suomalaisiin pikkujouluihin! Nämä norjalaiset vastineet, joissa olen ollut (miehen siivellä), ovat vähän jäykähkön oloisia - puku päällä ja kravatti kireällä ja siihen malliin... Toisaalta, nykyisen oman työpaikan juhlat on vielä kokematta.

    VastaaPoista
  6. Oli ihanat pikkujoulut! :)) Samaa mieltä Helin kanssa, kyllä sauna-nyyttikestimeininki istuu paremmin! ;) Lähinnä miehen siivellä olen ollut niissä "oikeissa" pikkujouluissa norjalaisittain ja on vähän liian höytidelig...

    VastaaPoista
  7. Joo mä liputan kassa perinteisten suomalaisten puolesta. Tosin nyt taisi lastenvahtiongelma ratketa eli ensi la mennään sitten niihin toisenlaisiin.. juurikin niin "miehen siivellä":)
    Elvenes: Kiitos kun olit mukana! Kivaa oli. Lähdetkö huomenna kuuntelemaan kirkkokonserttia?

    VastaaPoista