Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 9. elokuuta 2013

Shanghai

Nyt on ystäväperhe sitten Kiinassa! Siellä on kuumin kesä 140 vuoteen:) Että kivat olosuhteet alkaa tutustumaan uuteen asuinmaahan ja rakentamaan kotia. Olen pitkään lukenut Kaitaliinan blogia ja minulla on jo jonkinlainen käsitys siitä minkälainen kaupunki Shanghai on ja minkälaista siellä on elää pienen lapsen kanssa. Kaitaliinalla on meidän Glotan ikäinen tyttö.

Shanhainlily on ystäväni blogin nimi. Siellä on vasta muutama postaus, mutta jännityksellä odotan lisää kuulumisia. Perheessä on kaksi lasta jotka aloittavat koulun.. eivätkä tietysti osaa paikallista kieltä.

Sama tilanne kuin meillä 3 vuotta sitten! Muistan miten äitinä jännitin.. meidän pienet pojat menevät kouluun eivätkä osaa edes sanoa, että on vessahätä jos sellainen iskee. Mutta kaikki meni hyvin. Olin varautunut istumaan heidän kanssaan koulussa viikkoja, mutta reilun viikon päästä tajusin, ettei minulla ole mitään virkaa siellä. Sitten istuin kotona padat kuumina ja odotin nälkäisiä koululaisia kotiin. Raukat kun eivät saaneet koulussa lämmintä ruokaa... ja kun tajusin, että sekin on turhaa niin  päätin mennä töihin:)

Toivon, että Shanghaissa asiat menevät yhtä hyvin kuin meillä aikoinaan. Tsemppiä sinne siis!!!
Ainakin asenne on kohdallaan ja uusi koti näyttää tosi kivalta.

Pari viikkoa sitten juhlimme heidän läksiäisiä ja saimme kutsun käymään Shanghaissa! Se olisikin upeaa. En ole ikinä käynyt Aasiassa. Oikeastaan se ei ole edes kiinnostanut kohteena, mutta kun Kaitaliinan arjesta ja reissuista siellä Aasian sisällä olen lukenut niin mieli on muuttunut. Siellä olisi paljon nähtävää. Eli eikun rahaa säästämään:)


Itseäni kyllä jännittäisi muuttaa noin suureen kaupunkiin:)
Aivan erilaiseen kulttuuriin ja kun kiinaakaan en osaa:)
Mutta näin niitä unelmia tulee toteuttaa.
Hypätä tuntemattomaan ja perheenä puskea eteenpän.

Olen kuullut puhuttavan BCD:sta eli "bad China day:sta".
Toivottavasti näitä ei tule usein vaan päivät ovat 
täynnä uusia positiivisia asioita, uusia ystäviä ja aurinkoa:)
1 kommentti:

  1. Mä oon käynyt tekemässä viikon turistimatkan Shanghaihin, ja en todellakaan tykännyt. Pohjois-Irlannin Belfast on hirvein paikka missä oon käynyt, mutta kyllä tuo Shanghai tulee hyvänä kakkosena. Sanovat että muu Kiina on erilainen... toivottavasti!

    VastaaPoista