Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Karu paluu arkeen


Tällaisen viikonlopun jälkeen paluu arkeen ei tunnu kivalta.
Säätiedotus lupaili helteitä ja meidän piti lähteä kaupunkiin.
Mies lähti Norjaan töihin, pojilla alkoi futis, Glotalla päiväkoti....
eli täällä eletään ihan oikeaa arkea.
Tuntuu oudolta. 
Melkein 5 viikkoa mies oli kotona.
Vielä kun koulu alkaa niin voi vaan todeta, että kesä on ohi
ja tässä mennään hirveetä vauhtia kohti syksyä.
Mutta kyllähän tätä kesää olikin,
ihanat ilmat ja monta kivaa retkeä ja hetkeä takana.
Ja syksyllekin on tiedossa kivoja juttuja eli
ei muuta kuin tulta päin:)

Ollaanko siellä palattu jo arkeen?


10 kommenttia:

 1. Ollaan...niin tylsää kuin onkin, niin arki astui kuvioihin oikein rytinällä tällä viikolla. Pe vielä koulunalku, tosi tylsää, saisi elokuun olla vielä lomaa :D Vaikka toisaalta koululainen taitaa olla jo ihan innokas kouluun...siitä vaan alkaa taas omanlainen huolehtiminen...
  onneksi vielä lämpöisiä päiviä edessä, elo-syyskyy on kuitenkin ihan kivaakin aikaa :)
  ps. ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllähän kesä vielä jatkuu säiden puolesta:) Ja on kiva kun illat ovat lämpimiä, mutta pimenevät.
   Mä kaipaan koulua, pojat ei. Ihanaa kun arki alkaa kunnolla eli pojat saavat tuhlata energiansa kouluun ja futikseen. Ja kaverit on taas kaupungissa jne. Rutiinit on ok:)

   Poista
 2. Niinpä. Se arki. Mutta tavallaan on kiva olla taas rytmeissä kiinni, ja tenavatkin odottelevat koulua ja kavereita. Onneksi sentään ilmat ovat suloisia siellä kotipuolessa - kesää voi vielä nauttia iltahetkillä duunin jälkeen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on.. mä olen ollut kesän töissä ja nää muut pellossa. Mä olen mennyt nukkumaan ajoissa kun muut jää pystyyn ja lähtenyt töihin kun muut nukkuu jne. Ihan kiva, että arki ja rutiinit palaavat elämään.
   Onneksi tosiaan kesä jatkuu kelejen puolesta. Voi edelleen syödä pihalla töiden jälkeen ja onhan tässä vielä kaiken näköisiä bileitä ennen kuin talvi tulee:)

   Poista
 3. Meillä ei vielä arjesta tietoakaan.Koulut alkavat vasta kuun lopulla ja minä palan töihin suunnilleen samaan aikaan. Uskallanko edes ääneen sanoa, että ihan oikeasti odotan arkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on ihan ymmärrettävää;) Mä en ite ole ollut lomalla niin kaipaisin lomaa.. lapset kouluun ja ite lomalle;)

   Poista
 4. Tänään tulin Suomen lomalta ja junassa Gardermoenista alkoi tuntua eka kerran tänä kesänä, että nyt, kohta on kiva lähteä takaisin töihin. Postilaatikossa odottikin tuntisuunnitelmani. Työt alkaa keskiviikkona ja se on jees juttu. Siitä se arki sitten alkaa.

  VastaaPoista
 5. Merkki hyvästä lomasta:) Nauti vielä lomapäivistä ja tsemppiä syksyyn.

  VastaaPoista
 6. Täällä jännitän todella paljon arkea. Minun "lomani" on meinaan kestänyt tyypillisen 4 viikon sijasta 3 vuotta. Kesälomani alkoi 5.7.2010 Miten 3 vuoden jälkeen palataan arkeen?! On opettelemista, kun työn lisäksi on opeteltava päiväkotirumba. Ennen sitä tarvitsi huolehtia vain itsestään. Ennen töiden jälkeen pystyi heilauttamaan itsensä sohvalle niin halutessaan. Mutta on lapselle isäkin joka löytyy päivittäin saman katon alta. Nostan sinulle todella hattua kun jaksat pyörittää teidän perheen arkea miehen ollessa Norjassa. Kuulostat silti olevan onnellinen ja tyytyväinen ja myös juttujesi perusteella kuulostaa siltä että koko perhe on onnellinen! Miten miehellä aika kuluu Norjassa bun rakkaimmat ovat Suomessa, vaivaako ikävä, vai painaako töitä sen edestä ettei ehdi ikävöidä? On mukavaa että olet jaksanut pitää blogia yllä yhä Suomeen palattuanne. :) Täällä on aina ilo vierailla... Minullakin odottaa kasa valokuvia kesän matkoilta, mutta ne eivät ole edes koneelle hypänneet muistikortilta saati päätyneet blogiini. Tämä kesä on ollut aivan mahtava mitä tulee ilmoihin ja täysillä olen nauttinut näistä loman rippeistä. Syyskuussa alkaa työt, ja koulu itsellä.. Hienoa kun,pojat pääsevät nyt kunnolla suomalaisen opiskelun makuun koulun alettua, eikä äidinkään tarvitse murehtia eväistä enää... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin se menee. Mä itse muistan ton kun poikien syntymän jälkeen palailin töihin. Mutta se meni tosi hyvin. Kun töissä sai olla aikuisten kanssa tekemisissä niin iltaisin ja viikonloppuisin jaksoi lapsiakin ihan eri tavalla;) Ja nehän saavat ruoan hoidossa jne eli toinen ruoka per päivä jäi pois (ei tarvinnut laittaa) eikä kotona ole ketään sotkemassa kun olette poissa. Eli hyvin se menee. Ilta on lyhyt. Tulet töistä,haet lapset, teet ruoan ja ehkä joku harrastus niin onkin jo aika mennä sänkyyn:) Tsemppiä uudenlaiseen arkeen!
   Juu ei tämä ole kivaa, että mies on poissa pitkiä aikoja. Me ikävöidään iskää ja iskä meitä. Hän tekee ihan normaalia työpäivää, asuu alkeellisissa olosuhteissa, vapaalla ei ole oikein muuta tekemistä kuin käydä salilla ja pitkä matka kotiin eli muutaman vapaapäivän takia ei kannata/pysty matkustamaan meitä katsomaan. Mutta nyt aloitti tekemään vain 60%:sta työaikaa eli syksyllä tulee olemaan paljon kotona:) Etsii koko ajan töitä Suomesta.
   Kesällä on ollut upeat ilmat ja munkin blogin pitäminen on ollut vähän retuperällä. Mutta ehkä lukijatkin ymmärtävät, että nyt pitää nauttia kesästä ja syksyllä sitten taas istutaan enemmän koneella:) En ole muidenkaan blogeja lukenut yhtään. Nyt Glotta on flunssassa ja eilen ja tänään olen ollut poissa töistä. Eilen luin sitten blogeja ja tajusin, että mulla ei tosiaan ole ollut aikaa mihinkään tuollaiseen sitten töihin paluun.. eli sinäkin kun palaat töihin niin nämä "omat harrastukset" varmasti ekana kärsii. Mutta aikansa kutakin:)
   Pojat pääset ensi tiistaina kouluun;) Tekee hyvää meille kaikille:)

   Poista