Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 15. tammikuuta 2011

Kyläilyä:)

Meillä on uusi harrastus ja se on kyläily:) Olemme kyläilleet tämän puolenvuoden aikana varmasti enemmän kuin viimeisen 5 vuoden aikana yhteensä. Ja se on kivaa:) Melkein joka viikonloppu meidät kutsutaan jonkun luokse kahville tai meillä on käynyt vieraita. Ja mikä parasta: joka paikkaan saa tulla lapset mukaan! Heia sosiaalinen elämä:) Se olikin vähän ruosteessa...

Meillä niin kuin kaikilla meidän kavereillakin on pieniä lapsia. Aina puhutaan, että olipa kiva nähdä. Pitää nähdä pian uudestaan.. kuluu aikaa, on kiirettä ja lapset sairastaa. Seuraavan kerran nähdään taas puolenvuoden päästä. Jouluna havahduin.. jouduin oikeesti joidenkin kuvallisten joulukorttien kohdalla miettimään, että ketäs nämä lapset tässä kuvassa onkaan!? Ystävien ja sukulaisten lapset kasvavat vauhdilla, aika kuluu ja tulee nähtyä liian vähän.

Mutta täällä Norjassa meillä kaikilla suomalaisilla on sama tilanne. Suku, ystävät ja velvollisuudet ovat kaukana Suomessa. Käydään töissä ja muu aika on oikeesti vapaa-aikaa.  On ihana tehdä ruokaa ja leipoa ja mikä parasta kutsua joku syömään niitä aikaansaannoksia. Ja samalla vaihtaa kuulumisia :) Huippua!

Itse tykkään kyläillä ja tykkään, että meillä käy vieraita. Täällä olemme tutustuneet tosi mukaviin tyyppeihin ja aika menee siivillä kun ruokapöydän ympärillä jokainen kertoo omaa tarinaansa siitä mistä tulee ja miten on päätynyt tänne Jäämeren rannalle. Olemme saaneet vierailla myös norjalaisissa kodeissa:)

Itse olen yllättynyt, että tänne pohjois-Norjaan on eksynyt "ihmeen normaalia porukkaa" :) Kun teoriassa ajattelee niin ainakin minulle tulee ekana mieleen, että tarvii olla jonkun tason hullu että tänne lähtee. Mutta ei. Melkein kaikki suomalaiset joihin olen täällä tutustunut ovat tosi mukavia ihmisiä! Luulen, että tältä reissulta saamme monta sellaista ystävää jonka luona kyläilemme vielä vuosien päästäkin. Jännä nähdä missä silloin olemme.. itse kukin:)

Tämän iltaisessa kyläpaikassa ei ollut lapsia.
Pakkasimme kovasti leluja ja lukemista mukaan..
unohdin ihan, että siellähän on koira:)


Frodo piti huolen, ettei lapsilla käynyt
aika pitkäksi:)

10 kommenttia:

  1. Muistan aikoja, kun pojat olivat pienia, niin kylailtiin koko ajan. Nyt on kylaily jaanyt vahempaan. Ja jotenkin tuntuu valista, etta kaikki ylimaaainen tyon ja naitten kotiharastusten lisaksi on todellakin ylimaaraista ;). Toissakin tietavat esim, etta perjantai-ilta on "hellig" minulle. Silloin minua ei saa liikkeelle villit hevosetkaan ;D.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Niin piti viela kysyman, etta kuinka paljon meita suomalaisia oikein on siella teilla? Ja ovatko ihan pysyvasti siella asumassa vai muutaman vuoden "komennuksella"? Taalla meilla tunnen yhden suomalaisen...

    VastaaPoista
  3. Täälläkin kyläillään! Tosin porukka on sekoitus ruotsalaisia, norjalaisia, englantilaisia (plus minä ja yksi toinen suomalainen) ja lapsia ei ole. Mutta jotenkin elo on sosiaalisempaa kuin Suomessa konsanaan. Jännä ilmiö!

    VastaaPoista
  4. Hyvä Kalamuija.Sitä vaan, että vaikka olette ilmeisesti käymässä, ette pysyvästi asettautumassa sinne itään, niin elätte kuten olisitte jäämässä. Menette mukaan touhuihin, vierailette toistenne luona. Myös norjalaisten. Integroidutte.
    Silleen löytää paikkansa.
    Joskus minua harmittaa täällä meillä se liika työkeskeisyys ja Pikku Suomeen käpertyminen. Töitähän tänne ollaan tultu tekemään asenne ei oikein nappaa, vaikka töitä teemmekin niin maan perusteellisen täysillä.

    Silloin jää helposti paikallisiin tutustumatta, kieli, kulttuuri ja tavat vieraiksi.
    Täälläkin on vaikka mitä yhdistystä ja kerhoa ja harrastusmahdollisuuksia.Maahanmuuttajat ovat niihin tervetulleita.

    Tarttee vaan vähän uskallusta ja uteliaisuutta.
    Ja esimerkkejä.
    Siinäkin blogien postaukset ja neuvot ovat avuksi.

    VastaaPoista
  5. Tuula: Olen kuullut, että täällä olisi noin 1000 suomalaista. Ja asukkaita yhteensä on n. 10 000. Mutta en tiedä onko totta vai tarua. Ihmiset tulee ja menee. Mutta kyllä täällä aika paljon suomalaisia on. Sinä olet niin norjalaistunut "hellig":) Puhuttiin tostakin eilen. Että näillä kirkenesläisillä ei ole tapana hirveesti kyläillä tai kutsua ihmisiä koteihinsa. Ehkä hyttelle ja yhteisille retkille esim. pääsiäisenä.. mutta viikonloput ollaan kotona omalla porukalla ja "bare slap av":)
    Satu: Kivan kuuloista menoa sielläkin:) On mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaan:) Minustakin tämä on jännä ilmiö... ihminen taitaa sittenkin pohjimmiltaan olla sosiaalinen olento:)
    Avletto: Joo kokoajan on ajatus siitä, että joskus palataan Suomeen. Milloin.. siitä ei ole hajua. Mutta on ihanaa kun meidät on otettu hyvin vastaan ja meidät kutsutaan erilaisiin menoihin. Tottakai menemme:) Se on rikkaus! Kyllä meidän tavoite on täällä viihtyä ja nauttia tästä ajasta kun saamme täällä olla.
    Täälläkin on toi porukka "töitähän tänne ollaan tuntu tekemään". Tekevät kovasti töitä ja eivät muuta jaksakaan ja kun vapaat alkaa niin nokka kohti Suomea. Ymmärrän heitäkin.. meillä ehkä vähän eri tilanne kun ollaan täällä koko perhe?

    VastaaPoista
  6. Hei !

    Kiva blogi sinulla no tuttuja seutuja ovat ollut työssä aikaisemminkin Kirkenäs nyt mielellään tulisin uudelleen, asunto nyt ongelma , pienikin huone kunhan kokata voi .Jos laittasit sanan kiertään vihjeitä voi lähettää k.martikainen@bredband.net Hyvää talven jatkoo sinne pohjoiseen. Kirsti

    VastaaPoista
  7. Kirsti: jos kuulen jostain niin laitan sinulle viestiä. Kannattaisiko laittaa lehteen ilmoitus? Lehden nimi on Sör Varanger Avis.
    Täällä on kyllä myyjien/vuokranantajien markkinat nyt. Asunnontarvitsijoista on paljon ja hinnat taivaissa. Minkä alan ihminen olet? Jos hoitoalan niin esim. mun työpaikalla (wesselborgen) on 5 huonetta ja yht.keittiö hoitajille jotka tulevat kaukaa.

    VastaaPoista
  8. Eilen meinasi hermot menna, kun vieraita laukkasi hevosta katsomassa ;D. Viimeiset lahtivat kymmenelta illalla. Tammoista meilla taalla maalla on, ihmiset menee ja tulee.

    VastaaPoista
  9. Ai se tuli eilen:) Olen kade! Onko se sellainen jolla voi ratsastella? Kuka teillä ratsastaa? Onko hyviä maastoja lähellä? Olen kadeeeeee...

    VastaaPoista
  10. Kylla voi ratsastaa. Mukana seurasivat satulat ja kaikki. Maikin kummi nyt aluksi sisaanajaa sita. Mutta isanta on ratsastanut silla jo kanssa ja Maikki sai talutusratsastusta. Aikamoinen menija! Pellolle on ajettu nyt rata ja kesalla paasee kylla pitkin metsia ihan minne asti vaan.

    VastaaPoista