Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Koiria ja kylmiä varpaita

(kuva netistä)

Huomasin eilen paikallislehdessä ilmoituksen, että tänään on Pasvikissa ulkoilutapahtuma jos sää sallii. Tapahtuma pidettäisiin jos pakkasta ei ole enempää kuin -15 astetta. Aamulla kun heräsimme mittari näytti
-14 astetta joten ei kun vaatteet päälle ja menoksi. Miehelläni oli aamuvuoro joten lähdin poikien kanssa matkaan. Tapahtumapaikalle oli n. 50 km matkaa. Täällä kun mikään ei ole lähellä jos tapahtuma ei satu olemaan tuossa Kirkenesin keskustassa:) Ei muuta kuin kieli keskellä suuta ajelemaan kohti tapahtumapaikkaa (pienemmät tiet ovat kapeita ja huonossa kunnossa)  ja vatsanpohjassa jännitys, että onko siellä mitään vai näyttääkö mittari siellä muutaman asteen enemmän pakkasta, koska paikka on meiltä katsottuna pohjoisessa?

No olihan siellä. Paikka on turistikohde. Siellä voi yöpyä, viettää pikkujouluja, varata huskyajelun tms.
Kivaa oli! Pojat pääsivät kahteen otteeseen kierrokselle, paijasivat kovasti koiria ja lämmittelivät pienessä "kahvilassa" johon oli tehty tulet.

Kiva kun täällä järjestetään tällaisia tapahtumia myös meille "paikallisille". Päivittäinhän täällä pääsee huskyajelulle jne. mutta ne ovat tarkoitettu turisteille ja näin ollen hinnat ovat hirveät.
Mietimme esim. lahjaa tälle ystävällemme joka täytti viime viikolla 30 vuotta. Olisi ollut kiva antaa joku elämyslahja. Tutkimme netistä vaihtoehtoja. Jopa 2 tunnin lumikenkäkävely olisi maksanut 750 nok eli melkein 100e! Saatikka jos olisi halunnut moottorikelkkasafarille, hyskyajelulle tms. Elämyksistä osataan rahastaa ja turistit ovat valmitta maksamaan. Toki tämä on ymmärrettävää... sesonki on lyhyt.

Pojat olivat innoissaan. He ovat tässä vähitellen päässeet kokeilemaan kaikennäköisiä "lappijuttuja".
Nyt on varpaat jäässä. Muki glögiä, takka päälle ja hernerokka liedelle porisemaan.


(kuva netistä)

ps. mitenköhän sitä pitäisi pukeutua, ettei olisi kylmä? Nyt ei tosiaan ollut edes 15 astetta pakkasta..

pps. nyt ei tee enää mieli poistua kotoa mihinkään. Tällainen minusta on tullut. 1 tapahtuma päivässä riittää. Olin ihan pulassa siellä Rovaniemellä kun kaverimme etelästä tulivat meidän kanssa sinne. Aamulla saatoimme käydä kaupungilla ja pulkkamäessä ja vielä illalla olisi pitänyt lähteä uudelleen ulos/keskustaan tms. En jaksa sellaista enää nykyään:) En tiedä olenko näin nopeasti oppinut lapin tavoille vai onko se tämä kaamos vai mikä? Turha hötkyily ei vaan nappaa:)


Huskyt ovat täällä pohjoisessa
vähän tällaista kapeampaa mallia..
vai kuuluuko niiden olla tällaisia?
Etelässä näkee niitä sopusuhtaisia / paksu
karvaisia yksilöitä enemmän.
Johtuneeko siitä, että täällä nämä tekevät töitä
ja etelässä ovat lemmikkeinä.. en tiedä!

Kova on koirilla hinkku vetää pulkkaa..
kamala meteli jos vain paikalla piti olla:)

Näin ne asuivat...
ja olivat tosi onnellisia kun viitsimme
paijata heitä. Haisivat "raukat" ihan ulolle!

Siellä oli muutama tällainen vähän
isompikin yksilö.
Nämä olivat varsinkin persoja rapsutuksille.
Ei meinattu päästä lähtemään kotiin kun pojat
eivät voineet jättää koiraraukkoja kun ne niin
nätisti pyysivät lisää rapsutuksia:)

Pölse med bröd maistui oikein hyvältä
"rantalaavulla":)

Anteeksi kuvien huono laatu. Kamera unohtui matkasta, joten kuvat on otettu kännykän kameralla.

3 kommenttia:

  1. Ootko kokeillu ruskovillaa, erityisesti niitten kaksinkertaista villaa olevia sporttikerrastoja? Tarkeni ainakin Suomessa -25. Mulla alla vielä ruskovillan silkkivillakerrasto. Päällä toppaa tietty :-).

    Sanna

    VastaaPoista
  2. Luulen että noilla huskyillä on sama millä monella muulla rodulla nykyään: käyttölinja ja näyttelylinja on erikseen. Kovilla käyttökoirilla ei ole asiaa näyttelyyn, ja taas näyttelyissä käyvä serkku on kaunis mutta ei käy "kovaan" työhön. Esim. labradoreilla on jopa myynnissä metsästyslinjan pennut erikseen... Eri asia on, mitä tällainen jaottelu tekee rodulle..

    Kiitos muuten mahtavasta blogista, ja onnea Uuteen Vuoteen koko perheelle :)

    VastaaPoista
  3. Sanna: Juuri Ruskovillan tuotteita meillä ei ole. Mutta kaikille on hankittu villaiset alusasut ja lapsille vielä välipuvutkin. Kerrospukeutuminen taitaa olla se tehokkain juttu. Mutta vaikea arvioida mitä milloinkin pitää laittaa. Eräs päiväkin mittari näytti -20 astetta, mutta mieheni työpaikalla on sellainen taulukko joka näyttää mitä se on yhdessä sen hetkisen tuulen kanssa.. sinä päivänä luku oli -45 astetta! Ihmekkös oli vähän kylmä:)
    Anonyymi: Ajattelin itse samaa. Nämä luikerot eivät varmaan näyttelyissä pärjäisi, mutta pulkan edessä sitäkin paremmin:)Hyvää uutta vuotta myös sinulle:) Ja kiva kun kommentoit!

    VastaaPoista