Onni on marttanaapuri joka hoitaa lastasi, jotta
pääset koulun vanhempainiltaan ja kun haet lapsen
hoidosta antaa sinulle ison nipun raparperia:)
Ja syksyllä kuulemma vielä oman taimenkin.
Eli on se aika vuodesta, että on aika leipoa raparperipiirakka.
Tässä aivan ihana ja helppo ohje.
Kalamuijan kermaviili-raparperipiirakka:
-200 g voita
-1,5dl sokeria
-muna
-2,5dl vehnäjauhoa
-1dl perunajauhoa
-1tl leivinjauhetta
-3 dl raparperin paloja
-1 tlk kermaviilia
-1 muna
-1dl sokeria
-2tl vaniljasokeria
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja. Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.
Ripottele palat pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna ja sokerit. Levitä seos tasaisesti pohjan päälle. Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.
Ja tässä ei kannata oikaista ja ostaa pakastetaikinaa... tämä oma on vaan niin paljon parempaa maultaan ja rakenteeltaan.
Nauti!
Meidän suvussa tuota piirakkaa on tehty perinteisesti mustikoista tai omenahillonokareista, ei ole koskaan tullut mieleen kokeilla raparperia! Täytyypä testata :)
VastaaPoistaJoo toimii hyvin myös mustikalla. Ja omenasiivuilla ja kanelilla.
PoistaKokeilkaa punaherukoilla. Älyttömän hyvää. Sit myös puolukoilla, ja silloin taikinaan vähän ruisjauhoja ;)
VastaaPoista