Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 21. toukokuuta 2015

mysteeriomppu


Kertokaa nyt viisaammat miten te syötte / saatte 
granaattiomenan syömäkuntoon?

Tästä hedelmästä on puhuttu nyt niin paljon mediassa, 
että munkin oli pakko ostaa ja kokeilla.

Ensin mietin mikä hedelmistä on paras... pitääkö sen olla
jo vähän pehmeä, minkä kokoinen jne?

No ostin aika ison ja pehmeähkön ja järkytyin.
Yksi hedelmä 3e kpl!

Toinen shokki tuli kotona.
Miten tämä tulisi pilkkoa / kuoria?
Laitoin puoliksi ja pienellä lusikalla kaivelin
siemeniä ja maistelin. Hirveä sotku!
Keittiö oli kuin teurastamo:)

Mutta hyväähän tuo on.
Laitoin Skyriä ja raejuustoa ja noita siemeniä:)
Tänään kokeilin turkkilaisen jugurtin ja mehukeiton kanssa.

Mutta en ole ihan varma tuliko tästä nyt hitti tähän taloon.
Paitsi jos teistä joku osaa kertoa miten ne siemenet saa syömäkuntoisiksi
vähän vähemmällä vaivalla ja sotkulla:)


12 kommenttia:

  1. Minä, kun ensimmäsitä kertaa omppua leikkasin sain kaikki paikat punaseksi, kuin verta olisi ollut...:) Juu hyvää on..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sama täällä. Tänään vielä olin tiputellut muutaman siemenen lattialle niin oli sitten sukat ja mattokin "veressä"! Ärsyttävä hedelmä :)

      Poista
  2. Netistä löytyy videoita aiheesta. Itse varmaan kokeilisin (jos olisi hedelmä tarjouksessa) tuota niksiä, että paukutellaan kauhalla siemenet puolikkaasta hedelmästä kulhoon. Aikaisemmin olen vain kuorinut ja sotkenut.

    VastaaPoista
  3. Itse leikkaan granaattiomenan suht kapeiksi lohkoiksi (eka puoliksi ja sitten puolikkaat tasainen puoli lautaa vasten neljäksi lohkoksi, ei roisku mehut), käännän lohkot ympäri kuoressa ja irrotan siemenet käsin. Ei tule sotkua!

    Anu

    VastaaPoista
  4. Minäkin paukuttelen kauhalla. Sotkee se niinkin, mutta vähemmän. ;-) https://www.youtube.com/watch?v=znJgWpk71ZQ

    VastaaPoista
  5. Mä kans kokeilin taannoin että onko tuo granaattiomena hehkutuksen arvoinen. No aikani sen kanssa taistelin ja punaisessa mehussa oli lampunvarjostimesta lähtien kaikki niin päätin sitten että oli sit eka ja vika kerta :)

    VastaaPoista
  6. Siemenet on kätevä irrottaa käsin puolikkaasta omenasta vesikulhossa veden alla. Tällöin ei tule juurikaan sotkua. Sienemet laskeutuvat kulhon pohjalle ja valkoinen malto jää kellumaan veden pinnalle, josta sen saa hyvin otettua pois!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ok. Pitääpä kokeilla. Tossa ei tosiaan tule varmaan sitä "mehusotkua".

      Poista