Nyt vaan sattui osumaan kohdalle niin hyvä kalaresepti, että pakko pistää se talteen tänne mun reseptikirjaan.
Turska on ollut mun inhokkikala. Pohjoisessa kun kalassa käytiin niin sitä saatiin ihan ongelmaksi asti, Eikä raukat osattu tehdä siitä mitään syötäväksi kelpaavaa.
Olen asunut Norjassa yhteensä 4,5v ja jo työpaikalla (vanhainkodissa) sain turskaa monessa muodossa. Ja aina sama juttu. Ei vaan uponnut.
Eilen meidän lähikaupassa oli kalamestari. Hän maistatutti turskaa ja hirveiden ennakkoluulojen kanssa menimme maistiaisille. Ja yllätyimme. Se olikin hyvää. Eka minkä maistoin oli sitruuna ja tajusin, että en ole tainnut ikinä saada turskaa jonka valmistuksessa on käytetty sitruunaa.
Otin reseptin talteen ja ostettiin 3 isoa turskafilettä (yht.4e).
Lemon John:
-1muna
-0,5dl kermaa
-1 sitruuna
-pippuri
-suola
-kalafilettä (150g/hlö)
-voi
-korppujauho
Vatkaa muna ja kerma kevyesti, lisää sitruunan kuori raastettuna, suola ja pippuri.
Nypi mahd. ruodot fileestä. Laita fileet marinadiin noin 20 minuutiksi.
Paneroi fileet korppujauhossa ja paista voissa rapeiksi.
Purista sitruunan mehua valmiiden fileiden päälle.
Tarjoa perunamuusin kanssa.
Täytyy kokeilla tällä tvistillä. Vaikka tätä tosiaan Norjassa saa ovista ja ikkunoista, olen kyllä aina tykännyt turskasta. Lohi tulee mulla korvista ulos... Se ei vaan enää uppoa ;)
VastaaPoista