Meillä on ollut onnistunut Pääsiäisloma.
Ensin oltiin pari päivää Saimaalla kylpemässä.
Pitkäperjantai-iltapäivänä tultiin kotiin.
Keskimmäisellä oli pelejä ja illalla oltiinkin jo Hernesaaressa
kentän laidalla. Ajat ovat muuttuneet. Muistan kun pitkäperjantai
oli toooosi piiitkäperjantai, mutta nykyään pelataan ja harrastetaan
pyhänäkin. Se sopii minulle.
Viikonloppuna ollaan oltu vierasilla ja meillä on käynyt vieraita.
Lauantaina saatiin kutsu ystäväperheen luo syömään lammasta.
Minun tehtäväksi jäi viedä salaatti ja jälkkäri.
Ekana tuli mieleen joku perinteinen rahkapiirakka,
mutta pe iltana bongasin facebookista ihanan kuvan.
Eräs ystävä oli leiponut ihanan tortun ja pyytäessä laittoi
minulle reseptin. (Alkuperäinen ohja taisi olla Seura-lehdessä)
Ja tämä olikin sellainen herkku, että taitaa tästä lähtien
korvata meidän synttäreillä kakun.
En ole mikään kakkumestari ja se tuottaa aina vähän päänvaivaa.
Tämä torttu oli helppo tehdä. Ihanan mehukas ja hyvän makuinen.
Tein tämän tortun jo toistamiseen tänään.
Serkkuni tuli kylään ja koska melkein kaikkia tarvikkeita oli
jäljällä (puoli purkkia pähkinäsuklaavoita, puoli purkkia aprikoosihilloa,
puoli purkkia sitruunatahnaa ja puoli pussia pastilleja) niin tuntui järkevältä käyttää ne pois.
Juoksin kauppaan hakemaan kermaa ja mascarponea ja ryhdyin leipomaan.
Eli jos joku kaipaa ihanaa makeaa herkkureseptiä niin tässä tulee:
Pääsiäishalko
4 munaa
1,5dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
0,5dl perunajauhoa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
täyte:
175g pähkinäsuklaalevitettä
200g aprikoosihilloa
kuorrutus:
250g mascarponetuorejuusto
1,5dl sitruunatahnaa (lemon curd)
2 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2dl kuohukermaa
päälle:
ranskanpastilleja
---
-vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-sekoita kuiva-aineet ja siivilöi ja sekoita varovasti munavaahtoon
-kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle (200 astetta, 8 min)
-laita pöydälle toinen leivinpaperi ja ripottele siihen sokeria
-kumoa kypsä torttupohja sokerin päälle ja anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi
-notkista pähkinäsuklaavoi ja levitä se pohjan päälle
-levitä aprikoosihillo pähkinävoin päälle
-kääri torttu
-vaahdota kerma ja lisää siihen kaikki muut kuorrutuksen ainekset ja sekoita tasaiseksi
-kuorruta torttu ja lisää pilkotut pastillit
Miten teidän Pääsiäinen meni?
Ihana torttu, kiitos reseptistä. Miten sait ranskalaiset noin kauniisti puoliksi?
VastaaPoistaLeikkuulaudalla ihan terävällä veitsellä vaan kahtia:)
PoistaKiitos, että jaoit ohjeen. Tuo vaikutti niin hyvälle, että kokeilen kyllä. Oikein mukavaa kevään jatkoa koko perheelle.
VastaaPoistaKiitos ja kokeile!
PoistaKiitos reseptistä. Tämä menee kokeiluun Vappuna!
VastaaPoistaTotta! Sopii hyvin vappuherkuksi. Kiitos vinkistä;)
PoistaVoisikohan toi onnistua multakin... Täytyy taas testata, saanko täkäläisistä aineksista mitään ja mitä tuo uuni sanoo :-) Mutta voi kuin hyvältä näyttää!
VastaaPoistaIloista oloa sinne - luin tässä pitkästä aikaa näitä kuulumisia oikein urakalla, pitää kommentoida vähän enemmän... Kyllä noi syöpishoidot on ihan superärsyttäviä, mutta onneksi niitä on. Ja ihana toi hyvä uutinen! Kyllähän tämä on voittotaistelu, jota ei tulla häviämään! Vähän vaatii nyt kärsivällisyyttä. Tiedän, että hyvä sanoa, kun ei ole omakohtaista tilannetta. Mutta toisaalta on kuitenkin. Mutta nyt eikun kivaa päivää sinne!!
Kiitos Hannis! Ja terkut letkuista. Näillä näkymin 2. viimeinen sytostaatti menossa. Kärsivällisyyttä tää vaatii, mutta kun vaihtoehtoja ei ole. Toivotaan mahd hyvää lopputulosta!
VastaaPoistaVoimia!
VastaaPoistaKiitos Pirjo! Olo on horror ja sängynpohjalla ollaan. Mutta täältä noustaan vielä!
Poista