Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 7. helmikuuta 2014

Hoidot alkaneet onnistuneesti

No niin. Kai sitä voi jo vähän tuuletella.

1,5 viikkoa sädehoitoa takana ja jalka edelleen suht ok. Syöpälääkärihän oli sitä mieltä, että sädehoidon ajan olisi hyvä olla sairauslomalla, mutta sovimme, että katsotaan. Käyn töissä ja vihelletään peli poikki jos jalka ei tätä kestä.

Joku päivä on huonompi kuin toinen. Iho on vähän punainen, jalka vähän turvoksissa ja leikkaushaava kipuilee, mutta tilanne on paljon parempi kuin osasin odottaa. Ja nythän on viikonloppu edessä eli jalka saa levätä niin töiltä kuin sädehoidoiltakin muutaman päivän.

Muutenkin hoidot ovat sujuneet ihan tässä arjen ohella. Joka arkipäivähän sinne Meilahteen on mentävä, mutta koneet ovat toimineet, parkkipaikka löytynyt ja aikataulu pitänyt. Eli silloin kun kaikki menee hyvin niin riittää 20 minuutin parkkiaika. Itse toimenpidehän on nopea, muutaman minuutin.

Mutta onhan se tunnelma siellä vähän ankea. Ihmiset ovat hiljaisia, sairaita ja liukuhihnasysteemillä mennään. Joskus samaan aikaan saattaa osua joku suulaampi herrasmies ja kuulumisia vaihdetaan, mutta aika yksin siellä ollaan.

Enkä vielä ole tavannut omaikäistäni ihmistä siellä. Kaikki ovat olleet huomattavasti vanhempia. Miksi juuri minä? Tuo kysymys tulee välillä mieleen. Mutta turha sitä on miettiä. Toivottavasti maaliskuun jälkeen ei tarvi tuohon rakennukseen enää jalallaan astua.

Huh ja puh. Yksi viikko taas takana. Ihanaa, että on perjantai. Vapaa viikonloppu lasten kanssa. Mies on Norjassa. Ajelin kaupan kautta kotiin. Suunnittelin makkarakastikkeen tekoa, mutta Oskari keksi, että tänään on kebab-päivä. Eli kebabravintolan kautta päiväkodista kotiin ja mahat täyteen. Olipa helppoa. En muista milloin viimeksi olisin näin toiminut, mutta kiittelin Oskaria mielessäni. Roskat vain roskiin ja sohvalle selälleen. Pikku-Kakkonenkin alkoi juuri sopivasti:)

Hyvää viikonloppua!
20 kommenttia:

 1. Hyvä, että hoidot ovat alkaneet ok. Toivottavasti aika menee nopeasti ja pääset pian normaaliin arkeen.

  Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula. Sitä mäkin toivon:) Tulis jo maaliskuu, jalka olis kunnossa, taskussa terveen paperit ja normaali arki!
   Toiv. teilläkin on ollut ihana viikonloppu. Ainakin todella söpö uusi perheenjäsen teillä on <3

   Poista
 2. Hyvä, että olet saanut sovitettua hoidot arkeesi ja jaksat elää normaalia elämää :).

  Olen sairastanut jo aika nuorena "melkein" syövän, eli en joutunut käymään rankkoja syöpähoitoja läpi, mutta minut on leikattu monta kertaa ja jouduin käymään syöpäpoliklinikalla kontrolleissa 25 vuotiaasta 35 vuotiaaksi. Itsekin koin sen aikoinaan hyvin yksinäiseksi paikaksi.

  Itse ajattelen, ja ajattelin jo silloin nuorena, että tuo "miksi juuri minä?" kysymys on ihan hyvä kysyä itseltään. Ei siinä mielessä, että miksi minä eikä joku toinen, vaan niin, että onko tällä sairaudella ehkä joku opetus takataskussaan? Onko tällä joku tarkoitus? Voinko tämän kautta ehkä oppia jotain tärkeää tsestäni tai elämästä yleensä? itse mietiskelin näitä paljonkin.

  Mulle se oli aika käänteentekevä kokemus elämässä. Pahassa, mutta ehdottomasti myös hyvässä. Enpä olisi varmaan uskaltanut tännekään muuttaa, ellen olisi jo silloin kohdannut elämän rajallisuuden. Mikään ei ole varmaa, paitsi tämä hetki :).

  Tsemppiä, reipasta mieltä ja aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On sullakin ollut koettelemuksia Hanne, ehkä juuri siksi oletkin niin fiksu ;) Luulen, että tää auttaa jaksamaan jos saa muuten elää suht normaalia arkea. Mutta tosiaan nyt mennään jalan ehdoilla. Heti kun alkaa tulemaan merkkejä siitä, että pitää rauhoittaa niin rauhoitan. Nyt ollaan vaan oltu ja möllötetty viikonloppu ja on tehnyt tosi hyvää.
   Aurinkoa sinne. Täällä etelässä on ollut tänään just sellainen huhti-toukokuun lappi-ilma:) Aurinkoa ja vesilammikoita.

   Poista
 3. Voimia ihan hirveästi <3
  Ihania herkkuja teillä, vau!
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiv myös siellä on ollut rento viikonloppu. Täällä pukkaa kohta makuuhaavoja;) Ei vaan. Mutta rennosti on menty. Illalla me&i-kutsuille.

   Poista
 4. Onpas kiva kuulla, että hoidot ovat alkaneet hyvin! Muistathan sitten jäädä sairaslomalle, jos olet väsynyt ja jalka ei kestä!
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muistan. Olen tosi hyvin osannut pysyä poissa "googlesta". Mutta eilen menin ja googlasin sädehoito... ei olis pitänyt. Siellä oli aika karuja kokemuksia ihmisillä. Ja noi oireet voi tulla vaikka siellä ihan lopussa. Iho kestää hoidot 5 viikkoa hyvin, mutta loppusuoralla menee rikki ja siitä seuraa mätäneviä haavoja, kipuja jne. Toiv säästyn näiltä. Leppoisaa su päivää sinne :)

   Poista
 5. Hyvä, että hoidot on alkaneet hyvin. Itse aikoinaan, kun sairaus todettiin, niin kyselin ensin kans, että miksi me. Mutta sitten totesin, että miksi ei. Minkä vuoksi olisin "parempi" ihminen, kun toinen joka on sairastunut. Ei kaikkeen mitä tapahtuu löydy selitystä.

  Hyvää jatkoa! MariM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkoittanut tuolla kysymyksellä, että miksi minä eikä joku muu. Mutta välillä siellä kun istuu ihmisten kanssa joiden keski-ikä on 70v niin väkisinkin tuntee, ettei oikein kuulu joukkoon. Toki tiedän (nykyään liiankin hyvin), että syöpä tai muu vakava sairaus voi iskeä minkä ikäiselle vaan.
   Kaikelle ei tosiaan löydy selitystä.

   Poista
 6. Mukava, että hoidot alkaneet hyvin. Kaikkea hyvää jatkossakin!
  Rauhallista viikonlopun jatkoa! -Eve-

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä sulle! Todella herkullisen näköiset leivät! Kannattaa levätä. Itse tein virheen, kun kipeällä jalalla menin liian aikaisin töihin. Jalka turposi todella isoksi ja turvotus hidasti paranemista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva on netistä:) Meidän kebabit hävis lautasilta aika nopeesti:) Eikä toi paikallinen kiska tee ihan noin hyvännäköisiä annoksia:) Juu mä kanssa täällä mietin, että mitä teen. Toissaalta jalka voi nyt hyvin niin tuntuu ihan hullulta jäädä sairauslomalle tässä kohtaa. Mutta heti jos oireita alkaa tulemaan niin pitää miettiä uudelleen.

   Poista
 8. Välillä saa mennä ihan hyvällä omalla tunnolla sieltä mistä aita on matalin. Ei sitä aina jaksa kokata. Ihan saman huomion tein minäkin aikoinani. Olin hoidoissa aina se nuorin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä:) Koin oikein ahaa-elämyksen kun oltiin ahmaistu noi hirmuiset annokset ja rypistin roskat roskiin ja that's it:) Kuinka helppoa. Välillä noinkin. En tosin muutenkaan nykyään käytä hirveesti aikaa ruoanlaittoon, mutta toi oli kyllä luxia. ps. yleensä on ihan imartelevaa olla joukon nuorin, mutta ei tällaisissa asioissa ;)

   Poista
 9. ♥ Voi että, onneksi hyviä uutisia! Mä uskon, että sä nuorena ja hyväkuntoisena selätät kaikki pahat. Hugs!! (ja ihanat kebabit......)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hope so ja kiitos haleista :) Vähän masentaa kyllä. Menin tosiaan vähän googlettelemaan asioita ja niin kuin lääkärikin on sanonut niin tämä liposarkooma on helposti uusivaa sorttia. Ja jalka juilii... pelottaa, että meninkö tuulettelemaan liian aikaisin. Kestääkö koipi sittenkään tätä sädehoitorumbaa?!

   Poista