Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 21. huhtikuuta 2011

God påske...

Nyt se sitten alkoi. Kovin odotettu pääsiäinen. Me hälytettiin anoppi ja appiukko oikein Suomesta asti tänne lapsenvahtihommiin, koska lapsilla on loma ja me aikuiset olemme töissä. Mutta miten kävikään? MÄ OLEN KIPEÄ eikä työnteosta tule mitään. Ja nyt vähän hävettää, että "vanhukset" ajelivat tänne melkein 1500km matkan ja mä en olekaan töissä;( No saahan täällä silti olla ja kiva kun ovat, mutta...


Monesti olemme puhuneet, että
joku kerta tehdään yhdessä sushia ja nyt se
sitten toteutettiin. Ja täytyy sanoa, että
näissä "vanhuksissa" on potentiaalia:)
Hyvin maistui ekakertalaisille:)

Tekniikkakin opittiin ensimmäisellä kerralla!!

Ja jälkkäriksi mitäs muutakaan kuin suomalaista
MÄMMIÄ:)

Täälläkin ehdin jo kirjoittaa, että pajunoksia ei ole löytynyt ja epäilin, ettei paju pärjää näin pohjoisessa. Mutta kuinkas sitten kävikään. Meidän ikkunasta bongasin pajupensaan:) Olin mennyt merta edemmäs kalaan:)


Oho.. mistäs noi on tohon tullut???

Ja äkkiä hakemaan omat oksat sisälle:)

Mutta oikein hyvää Pääsiäistä kaikille!!! Pysykää terveinä!

5 kommenttia:

  1. Vitsis sushia, mutta hähhää sitä mekin syödään jossain vaiheessa. Tänään kuitenkin boknafiskiä, paistettua rautua, pallasta ja koljaa. Harmi kun mämmiä ei ole.
    Kiva kun löysitte pajunkissoja, eikä edes mitä tahansa vaan tosi isoja näkyvät olevan. Ettei vaan olis peräti villapaju :)
    Jos joku jengistä menee pilkille, niin ohje on matalasta, punainen pilkki , viiden sentin tapsi ja riisiä pohjaan ja avannosta katsomaan koska rautu nappaa.
    Hyvää pääsiäistä

    VastaaPoista
  2. No teittekø sushia? Itseasissa noita pajuja on joka puolella:) Pilkilla ei ole nyt kayty. Mutta kiitos vinkista:)
    Hyvaa paasiaista myøs sinne!!

    VastaaPoista
  3. Kiitti, tänään viedään viimeistä lomapäivää ja mennään iltapäivällä koljien kimppuun.
    Juu tein, mutta vain itselleni tällä kertaa. Kokeilin valmispakkausta, jonka ostin Rimistä (90 kr). Siinä on mukana wasabi,soijakastike ja viini hirmu pienissä kertakäyttöpakkauksissa ja riisi kahdessa keittopussissa (tietysti keitin ilman pusia) sekä pari merilevälevyä ja matto ja puikot.
    Kalana käytin eka kertaa pakasteesta sulatettuja: Seitiä ja ruijanpallasta. Tosin marinoin hieman, pari tuntia. Oli yllättävän raikas maku, vaikka aina oon hokenu ihan tuoreen kalan merkitystä.

    VastaaPoista
  4. Minakin olen joskus ostanut tollaisen sushikitin. Se on kateva jos tekee pienelle porukalle.
    Mekaan emme saaneet tuoretta kalaa nyt viimekerralla. Kalakauppa oli kiinni vaikka edessa oli paasiainen. Appivanhemmatkin ihmettelivat kun ollaan meren rannalla eika tuoretta kalaa saa mistaan. Mutta laitettiin katkarapuja, tonnikalaa, avokadoa ja kurkkua. Lisaksi ostettiin spekelaksia. Vahan huljautettiin veden alla suurimmat suolat pois ja toimi ihan hyvin lohinigireissa.

    VastaaPoista
  5. Pikaista paranemista ja eiköhän ne vanhemmat ole kuitenkin ihan tyytyväsiä kun pääsevät viettämään aikaa lasten lasten kera :) Nyt taitaa olla jo aika toivotella hyvät vaput täältä lomailun keskeltä!!

    VastaaPoista