Kun 8 vuotta sitten menimme naimisiin niin häiden jälkeen järjestimme illallisen bestmaneille ja kaasoille. Kiitokseksi heidän tekemästään "työstä". Silloin päätimme, että teema on Italia:) Ikinä emme ole Italiassa käyneet. En tiedä/muista mistä tämä Italia-idea silloin tuli.
Silloin käytin enemmänkin aikaa siihen, että löydän parhaan mahdollisen reseptin ruokaan ja sen ihan parhaan Tiramisuohjeen:)
En ole tainnut tehdä noita lihapullia kertaakaan tässä välissä. Mutta tänään 8v tuon tapahtuman jälkeen kaivoin tuon reseptin naftaliinista ja ryhdyin hommiin:)
Maailman paras lihapullaohje : ( italialainen)
800g jauhelihaa
suolaa
pippuria
100g kapriksia
5 rkl chiliketsuppia
2 salottisipulia
100g pecorino-juustoa
basillikaa
lehtipersiljaa
ruohosipulia
4 valk.sipulin kynttä
chiliä
cayennepippuria
paprikajauhetta
4tomaattia
Kuullota sipuli, valkosipuli ja tuore chili. Kylmäkalttaa tomaatit ja pilko.
Raasta juusto. Sekoita ainekset. Muotoile pallerot, paista pannulla ja loppukypsennä
tomaattikastikkeessa.
Tomaattikastika Pimientto:
8 tomaattia
4 valk.sipulin kynttä
oliiviöljy
4rkl tomaattipyrettä
4 salottisipulia
chili
4tl paprikajauhetta
2 dl valkoviiniä
3,5dl vettä
sokeria
suolaa
pippuria
basillikaa
Kuullota vihannekset oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli, paprikajauhe ja tomaattipyre.
Anna hautua hetki. Lisää muut ainekset. Keitä kypsäksi hiljalleen muhien n. 40min
välillä sekoittaen. Soseuta, lisää basillika.
Lisää lihapullat joukkoon ja kypsennä hiljalleen vielä n. 10 min.
Tarjoile pastan ja pecorinon kanssa.
Aivan loistava ruoka:)
NAMSKIS! Voin kuvitella että ON HYVÄÄ :P
VastaaPoistaOn hyvää:) Takaan sen:)
PoistaOi, mikä ohje! Menee to do -listalle :)
VastaaPoistaSuosittelen.
PoistaMut mä kuvittelin, et tää on tällainen ruoka mikä maistuu niin lapsille kuin aikuisillekin, mut ei nää nyt ihan lasten lemppareita ollut:) Ja tekemiseen kannattaa varata lähemmäs pari tuntia.
Mutta hyviä on:) Takuu varmasti kokki saa kiitosta vierailta:)