Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kesä kaupungissa

Kolme vuotta jonka vietimme periferiassa sai arvostamaan ihmeellisiä asioita. Asioita, jotka ovat itsestäänselvyyksiä kaupungissa asuville. Tai arvostamaan ja arvostamaan.. ehkä paremminkin  kaipaamaan.

Periferiassa... Jäämeren rannalla, kylässä jossa oli 10 000 asukasta ja välimatkat pitkiä minä kaipasin asoita, jotka ennen olivat ihan käden ulottuvilla. Ja päätin, että jos joskus vielä sivistyksen pariin pääsen niin teen ne kaikki asiat joista haaveilin. Pitkän kaamoksen aikana tai kesällä kun mittari näytti tasaisesti +14 astetta tietyt asiat nousivat arvoon arvaamattomaan:)

Tämä kesä on mennyt haaveita toteuttaessa. On tullut nautittua Helsingin hienoista uimarannoista ja maauimaloista, on käyty Helsingin edustalla illallisristeilyllä, on vietty lauantaipäivä Hkin keskustassa samoillen, käyty Haltialan tilalla syöttämässä eläimiä ja nauttimassa ilmaisesta livemusiikista ja kylmästä siideristä. Eli edullisesti nautittu kesästä, joka on ihan tässä käden ulottuvilla.

Ja tuoreimpana, mutta ei vähäisimpänä... on käyty iltakävelyllä Kaivarissa:) Kuinka moni vantaalainen ajaa arki-iltana keskustaan vain päästäkseen kävelemään Kaivariin? Väitän, ettei moni... niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Mutta minä joka 3 vuotta haaveilin näistä asioista tein sen:)


Pojat lähtivät HJK:n matsiin niin me tytöt päätettiin 
lähteä vähän herkuttelemaan...

Mikä sen ihanampaa kuin pizza tai jätski Cafe Carusellissa...

pieni pyörähdys terassin keinussa:)


Iltakävely meren rannalla ...

uusien leikkipuistojen tyyppäys...

... hienojen ihmisten ja upeiden koirien bangailu puistossa...


ja vähän ikkunaostoksia Eirassa:)

Kun ei ole kesälomaa niin kesäfiilikseen voi päästä näinkin:) 

Onko teillä lähettyvillä paikkoja joissa olis kiva käydä... 
mutta ei tule mentyä?
16 kommenttia:

 1. Ihminen tottuu liiaksi kaikkeen, mikä on koko ajan "saatavilla"...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Tai lähtee merta edemmäs kalaan. Kuuntelin bussissa yksi päivä kun kaksi vantaalaista naista juttelivat keskenään. Vaikka missä oltiin käyty ja vaikka minne menossa... ja hekin totesivat, että kun käy HKIssä töissä niin töiden jälkeen kiiruhtaa kotiin eikä sinne tule muuten mentyä. Eli ei osata nauttia näistä lähellä olevista ilmaisista ihanista mahdollisuuksista:)

   Poista
 2. Näinhän se on että mitä lähempänä niin käymättä jää.Meillä matkaa
  Katinkultaan noin 25 km ja ekan kerran käytiin pari vuotta
  sitten Suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Arvaa vaan (vastausta tuohon lopun kysymykseesi): täältä Ruoholahdesta on jo monena kesänä kulkenut pieni laiva tunnin välein Pihlajasaareen, joka olisi kuulema näkemisen arvoinen. Niin, että olenko käynyt? No enpä ole.
  Enkä ole käynyt koskaan Hietsun uimarannalla! 19 vuotta asunut naapurissa ja vielä lapsilauman äiti! Isä on aina hoitanut uimarantareissut, jos joku on halunnut lähteä. En pidä likaisista, lasinsiruisista, hiekkaisista rannoista, jotka ovat täynnä ihmisiä.

  Hauskaa kesänjatkoa sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillistä:) Ai te asutte Ruoholahdessa. Sehän on tosiaan ihan lähellä kaikkea:) Mä oon käynyt Hietsussa tasan 1 kerran:)

   Poista
 4. Oslossa tulee käytyä liian harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta. Kun asuttiin Baerumissa niin eipä sitä tullut Osloon mentyä. Ihan sama juttu kuin tämä Vantaa-Hki juttu:) Tosin teillä nyt on vähän pidempi matka, mutta kuitenkin.

   Poista
 5. Olen asunut Lohjalla koko ikäni ja käynyt vain kerran Karkalin luonnonpuistossa :O Tällä viikolla lähdössä toisen kerran ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen asunut Lohjalla vuosia.. enkä ole koskaan käynyt Karkalin luonnonpuistossa:( Entä mites on Tytyrin kaivos? Päiväkumpu? jne?

   Poista
 6. Me päästiin vihdoin sinne kaipaamani jäämeren rannalle, ei tosin sinne teidän suunnalla vaan Norjan länsi/pohjoisrannikolle, Narvikissa oltiin yksi yö, ja pari yötä Sto:ssa, Lofooteille vielä halusin mutta mieheni mielestä se olisi tehnyt "suunnitelmiin" liian monta ylimääräistä kilometriä. Meri ja maisemat oli huikeita, käytiin valas safarilla :) Tuulista, sateista mutta hurjan kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi. Ihanaa:) Uskon, että oli upea reissu. Joo Lofooteille haaveilen minäkin, mutta kun noi välimatkat siellä Norjassa on niin hirmuisia ja tiet huonoja ja vuonot pitää kiertää jne jne:) Kartalta kun katsoo niin sitä ajattelee, että samaa Pohjois-Norjaa kaikki... mutta kun autolla lähtee suorittamaan niin huh huh.. ja Hurtigruten on kallis tapa matkustaa:(

   Poista
  2. Meille saa tulla yökuntiin ;)

   Poista
 7. Meillä ikilistalla ovat lähikaupunkien kesätapahtumat. Kristiinankaupungin markkinat, Pietarsaaren Jaakonpäivät, Juthbackan markkinat jne. Nämä rannikkokaupungit ovat ihania kesäisin ja onhan niissä käytykin, mutta ei koskaan missään kivoissa tapahtumissa. Iso höh. Mies on kesäviikonloput pääsääntöisesti töissä ja sitten yhteisellä lomalla tulee aina lähdettyä kauemmas.
  Lähilomailu kunniaan, olen ystäväni kanssa viettänyt nyt useampana kesänä lomapäivää jomman kumman kotikaupungissa. Turha aina lähteä kauas. Pikkulasten äidit vaan rähjääntyy reissussa ja palaa väsyneempänä, me ollaan aateltu :) Joka keraalle on keksitty omistakin kaupungeista ihania näyttelyitä, ruoka- ja kahvittelupaikkoja, kirppiksiä jne. ja palattu oikein virkistyneinä perheiden pariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähilomailu kunniaan, sinä sen sanoit!
   Juuri noin:) Meillä on ollut vähän vauhdikas vkl ja täällä on kyllä ihan rähjääntynyt ja väsynyt mamma! Tosi fiksu toi teidän systeemi.

   Poista