Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

"Hotelliloma" buukattu :)

Täällä elellään päivä kerrallaan. Kirkenesiin on vihdoin tullut talvi ja ulkona on ihana lumisade eikä ihan niin pimeääkään kuin aikaisemmin:)
Tänään tuli ihan virallinen kutsu Tromssaan. Minulle on buukattu "hotelliloma" 24.11-12.12.2011 ja lennot ja kaikki. Tosin itse joutui sen verran tekemään, että piti soittaa "patientreiseriin" eli "matkatoimistoon" joka varaa matkoja potilaille. Ja ilmoittaa päivä jolloin aikoo lähteä matkaan. Täällä Kirkenesissä on kyllä sairaala, mutta Tromssassa on lähin yliopistollinen sairaala jossa hoidetaan kaikki ne potilaat joita ei voida täällä paikallisessa sairaalassa hoitaa. Minä joudun Tromssaan tämän raskausdiabetekesen takia. Kun vauva syntyy paikalla pitää olla lastenlääkäri ja täällä Kirkenesissä ei sellaista ole.

Sairaalan yhteydessä on potilashotelli,
mutta siellä ei nähtävästi ollut tilaa minulle
sillä tänään ilmoitettiin, että minulla on huone
Tromssan keskustassa hotelli Amaliessa.
ps. huvittavaa näissä kaikissa norjalaisissa hotelleissa on
se, että melkein kaikkien hotellejen kotisivuilla mainitaan, että
heillä on vohvelirauta... tämäkin hotelli ylpeänä ilmoittaa, että joka
päivä klo: 13-17.30 voit paistaa vohveleita:)
Vohvelit ovat hyvin norjalainen juttu.. mutta itseäni tuo
lähinnä huvittaa:)

Olen hotellifriikki.. nautin kun saan asua hotellissa jne.
Mutta nyt ei tunnu ihan samalta. Jännittää!
Ensinnäkin matkustan tuonne yksin ja mieheni tulee
perässä pienellä viiveellä (5vrk), koska lapsilla ei ole
hoitajaa ennen sitä. Ja muutenkin... 24.11-12.12..
se on pitkä aika! Olla erossa lapsista ja asua hotellissa..
kaupungissa josta en tunne ketään!
No voihan olla, että tuosta reissusta tulee paljon lyhyempi
(toivottavasti!!) ja Glotta päättääkin syntyä vähän ennen laskettua-aikaa.
Ja se on lohdullista, että jo nyt tiedän, että minun tapauksessa
raskautta ei päästetä yliajalle. Eli jos vauva ei itse päätä tulla
viimeistään tuolloin 12.12 niin sitten käynnistetään tai leikataa.
Mutta tällaista tänne:)
Yöt kotona alkavat käymään vähiin:)

ps. täällä vähän mietin tätä taloudellista puolta... hotelli ja aamupala ja lennot kuuluvat diiliin, mutta maksanko itse kaiken muun? Jos reissu kestää 3 vkoa niin pitäähän siellä syödä muutakin kuin aamupala ja vohveleita:) Ja mieheni.. en ole niin kipeä, että tarvitsisin saattajaa. Joten hänen pitää kaiken järjen mukaan maksaa matkansa, asumisensa ja syömisensä itse. Ei ole halpaa tehdä lapsia Pohjois-Norjassa!
Pitää selvitellä tätä vielä.

6 kommenttia:

 1. Tässä ei oikein tiedä, mitä toivottaisi.
  Ristiriitainen olo sinullekin varmaan tulee (koti-ikävä sun muuta), mutta järki kyllä sanoo, että uuden tulijan turvallisuus tässä on kyseessä.
  Kärsivällisyyttä ja kaikkea hyvää asioiden järjestymistä nyt kuitenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sirkku. Tottakai vauvan parasta pitaa ajatella. Muutama kuukausi sitten viela ajattelin, etta teen mita vaan etten joudu insuliineille ja sen myøta tuonne synnyttamaan. Mutta nyt tilanne on tama ja valinanvaihtoehdot ovat vahissa:) Mummu on tulossa poikia hoitamaan joten he kylla parjaavat taalla. Ja mina olen iso tyttø. Jos pitaa olla yksin vieraassa kaupungissa tai pahimmassa tapauksessa synnyttaa ilman miehen lasnaoloa niin mina teen sen. Tarkeinta on, etta ammattitaitoinen apu on lahella jos Glotalla ei ole kaikki hyvin kun han syntyy. On sita ihmiset pahemmissakin paikoissa ollut:) Nailla mennaan ja toivotaan parasta:)t.kalamuija

  VastaaPoista
 3. Jaa, että hotelliin pääsit/jouduit. Vohvelirauta pitää olla vireessä, eihän kyseessä muuten voi olla täyden palvelun hotelli. Sen minäkin olen huomannut.
  Nythän sinulla on hyvät mahdollisuudet katsella vähän pohjolan Pariisia kun ihan keskustassa asustelet. Ja eiköhän se miehen tulo ja muut asiat järjesty. Muuten... Erik poikaseni on Audeineen ensi viikon Tromssassa, sillä on turvakurssi.En tiedä missä hotellissa asuu mutta torstai iltana se vielä siellä on.Että tiedoksi.

  VastaaPoista
 4. Olisiko siellä jotain "ruokalan" tyyppistä paikkaa, missä voisi lounastaa hieman ravintolaruokaa edullisemmin. Kyllä kai sitä muutkin tuollaisissa potilashotelleissa majailevat joutuvat miettimään tuota ruokapuolta... Ehkä sekin on jotekin järjestetty kuitenkin :) Hirmuisesti tsemppiä matkaan ja paljon lukemista ;)
  T:Roution Heidi
  P.S. Olikos sinulla närästystä? Jos paljon närästää niin syntyy karvainen lapsi. Mulla närästi Elliä odottaessa tosi paljon ja kuinka sitten kävikään ;)

  VastaaPoista
 5. Heippa taas :) Pientä puukirkkoa vastapäätä Storgatanilla on hyvä ja aika halpa voileipä/salaattiravintola Knoll og Tott, joka on vain päiväsaikaan auki. Sit ostin viime viikolla ekan kerran kaupasta (keskustan coop) ite koottavan salaatin. Salaattipöydässä oli lihoja, katkarapuja, juustoja jne. jne. ja tuolle salaatille tuli hintaa vain 30 kruunua! Eli siinä yks halpa syömisvinkki :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistæ Avletto. Erik ja Audi.... minapa tiedan mita teen ainakin silloin ekana iltana:) Ja eikø Erikin kaverilla ole siella sushiravintola? Ma piffaan sushit jos han vie minut ajelulle;)
  Heidi: Mina toivonkin oikein kunnon tukkavauvaa:) Eli kylla.. on narastanyt, nyt kylla taas pahin ohi. Mutta jos se sita tarkoittaa niin saa narastaa:)
  Saana: kiitos vinkeista:) Kiva kun minulla on blogikaverina ihminen jolla on vahan paikallistietamysta:) Jos tosiaan nayttaa silta, etta menee odotteluksi siella niin otan sinuun yhteytta. Olis kiva nahda:)t.kalamuija

  VastaaPoista