Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 17. joulukuuta 2010

Juleferie

Tänään alkaa pojille joululoma! Toisin sanoen heillä on norjalaista koulua takana yksi lukukausi. Ja hengissä ollaan:) Tämä aika on mennyt paljon paremmin kuin osasimme odottaa. Jännitti laittaa 2 kielitaidotonta pientä kouluun jossa kukaan ei ymmärrä heitä. Pienempi oli vasta 5v. Täällä aloitetaan koulu vuotta aikaisemmin kuin Suomessa.

Muutimme tännä juhannuksen aikoihin ja elokuun lopulla koulu sitten alkoi. Olin kesän poikien kanssa kotona. Meillä kävi paljon vieraita Suomesta eikä meillä muutenkaan ollut paljon kontakteja näihin paikallisiin eli kieltä pojat eivät ehtineet kesällä oppimaan... siis edes alkeita. Olin varautunut olemaan kotona tämän syksyn. Viemään itkeviä lapsia kouluun (MÄ EN HALUU SINNE!), mutta mitä vielä! Pojat ovat alusta asti menneet kouluun reippaasti. He ovat saaneet ystäviä ja nyt vähitellen kielikin alkaa hahmottumaan.

Yksi aamu jouduin soittamaan opettajalle, koska isommalla oli uimahallipäivä ja hän oli vähän flunssainen. Lähinnä sopiakseni, että mihin aikaan hän tulee kouluun jos jättää uinnin väliin. "Ok, ti på ti... det passer bra... etterpå.. vi ses"! Ja ai että pojilla oli hauskaa. He nauroivat ihan kippurassa ja itse olin ihan, että mitä? "Ti på ti"..."etterpå", "haaahaaaaaaa"! Heidän mielestään lausuin sanat ihan päin honkia:) Eli nyt on tultu siihen pisteeseen, että pojat korjaavat sanomisiani ja toimivat välillä tulkkina kun äiti ei vaan ymmärrä! Ja ennen meillä oli tapana puhua norjaa salakielenä mieheni kanssa. Olemme siis asuneet Norjassa aikaisemminkin ja tämä oli kätevää kun lapset eivät tajunneet mitä juttelimme.. yksi päivä yritimme taas. Ja kärähdimme saman tien:)

Tänään alkaa siis pojille joululoma ja koulu alkaa taas 4.1.2011.
Meidän olisi tarkoitus tänään lähteä Saariselälle. Miehelläni on huomenna lätkäturnaus Ivalossa ja me poikein kanssa haaveilemme laskettelusta. Voi olla kyllä, että siellä on liian kylmä. Täälläkin on n. -15 astetta ja yleensä sisälapissa on kylmempi.

Pojat ovat vielä koulussa, mies nukkuu yövuoron jälkeistä unta... ja tunnin päästä pitäisi olla autossa. Ai niin.. ja nyt pitää soittaa kylpylään onko siellä edes tilaa meille:) Tällaista säätöä täällä. Hyvää joululomaa kaikille niille joilla se tänään alkaa. Itse olen melkein koko joulun töissä:(


Lämmintä..

tunnelmallista ja

valkeaa joululomaa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa joululomaa teille!

    Heila on Suomesta, ihan omalta kylältä :) Tosin asuu nyt tässä 20km päässä kaupungissa. Oon jälleen ollut heilastelemassa, ja tänne oli taas sillä välin tullut paljon luettavaa :)

    Mutta ei sitä pussailulta malta koneella istua :D

    VastaaPoista
  2. Koneella istuminen on ihan yliarvostettua hommaa... kaikki kunnia pussailuhetkille:)
    Romanttista joulua <3

    VastaaPoista