Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 23. lokakuuta 2010

Sexy body...

Mieheni kysyi eilen, että miten yö töissä meni. Vastasin, että nämä yöt "tyhjennyspäivän" jälkeen ovat aina raskaita. Jos tyhjennys ei ole ihan onnistunut niin tod.näk potilaan vatsa toimii sitten yöllä vaippaan. Hän oli ihan, että häh.. "Siis mikä tyhjennys... eikö ne osaa enää edes paskantaa itse?". Nauroin vaan, että katsotaan kun itse olet kahdeksankympin paremmalla puolella. Hän tilasi siltä istumalta niskalaukauksen kun hänelle pitää ekaa kertaa laittaa vaippa. Illalla minulle tuli mieleen, että en muistanut kertoa hänelle, että sen lisäksi, että nuoret hoitajat pesevät hänen pyllynsä hän saa myös ihka oman bodyn:) Ainakin jos täällä pohjois-Norjassa asutaan.

Itse kyllä tiesin tyhjennyspäivistä ja vatsantoimitusongelmista ennen kuin aloitin täällä työt, mutta tällaista "bodya" en ollut koskaan nähnyt. Siis mitä? Ihanko tosissaan iltavuorolaiset ovat laittaneet joka toiselle potilaalle jättipotkuhousut??? Juu-u. Jottei potilaat repisi vaippojaan ja pääsisi käsiksi omiin tuotoksiinsa. Huh, huh... mutta yön pimeinä tunteina keksin, että kokeilen näitä potkareita. Tiedä kuinka mukavat ne olisivat:)


Tämän blogin ensimmäinen "dagens" :)

ps. ja on varmaan sanomattakin selvää, etteivät nämä pikku potkarit helpota yhtään mun työtä kun yksin yöllä yritän yli satakiloisten potilaiden vaippoja vaihtaa. Heitä ei pyöritellä hoitopöydällä niin kuin niitä alle kymmenen kiloisia potkuhousujen käyttäjiä. Hiki siinä tulee!

pps. kun aamulla ajelin töistä kotiin kotikatu näytti tältä:) Nyt tuleva talvi ei tunnu yhtään ahdistavalta. Lisää lunta kiitos!

11 kommenttia:

 1. :) oot sä kans. Näitä sun juttujas on niin ihana lukea. En voisi kuvitella ketään muuta esittelemässä "pupupukuja" (suom versio unihaalarille) netissä :D :D
  Oottekos joulun tienoilla suuntaamassa tänne etelään päin?? Mun sisko on päättänyt pysyä tiiviisti Norjassa koko joulukuun eikä meidän joulupöytä ilman julepolseä ole mitään ... ;) isot halit ja terkut teidän miehillekin.l T:Pili ps. meidän Suvi on ilmottautunut suomen idols kisaan..

  VastaaPoista
 2. Moikka Pili:) Onko noita potkuhousuja Suomessakin? En ole ikinä törmännyt enkä tiennyt itkeäkö vai nauraa kun ekaa kertaa näin. Mutta tosi mukavat oli päällä:) Kuljin niillä puoliyötä ja naapuriosaston hoitajalla oli hauskaa kun tuli käymään:)
  Mä en tiedä olenko tulossa Suomeen ennen joulua (joulun olen töissä), mutta jos niin tottakai tuon julepölsseä ja kneippiä teille:) Vi snakkes. ps. Hyvä Suvi. Laita viestiä sitten kun h-hetki lähestyy. Mulla tv-kaista eli voin katsoa sitten sen:) Ha det!

  VastaaPoista
 3. No hei, Norjassahan "potkupukuja" näkyy myös teineillä (ja myöhäisteineillä) ;)

  VastaaPoista
 4. On täällä Suomessa sairaaloissa ja vanhainkodeissa potkareita, eri kokoiset on eri värisiä. Tuo valkoinen ei ihan käytännöllisin :D

  VastaaPoista
 5. Joo nama ovat muodikkaita nama meidan potilaat;)
  Ai Suomessa sama muoti? En ole ollut sellaisissa tyøpaikoissa joissa naita olisi kaytetty.

  VastaaPoista
 6. Noi potkarit näytti mukavilta...hmmm :-)
  Ihanan talvinen kuva...itse en oo vielä edes vaihtanut talvikumeja autoon

  Terkuin Inka

  VastaaPoista
 7. Periaatteessa ihan karmee asu tuo potkupuku :( Ikävää, kun vanhukset yhdistetään vauvoihin. Tietysti ymmärrän asian toisenkin puolen - käytännöllisyyden, olen itsekin vanhuksia muutaman vuoden hoitanut, mutta silti...

  Suomessa tuli joku vuosi sitten möly, kun vanhainkoti syötti lasten pilttiruokia hampaattomille vanhuksille.

  Kiva tämä sinun blogisi!
  Sini

  VastaaPoista
 8. Inka: laita heti talvinakit alle, ettei talvi yllätä kun se vihdoin sinne etelään saapuu:) Potkarit oli mukavat päällä, ei voi muuta sanoa!
  Sini: Kieltämättä kun näin noi housut tuli mieleen, että missäs se jättituttipullo sitten on:( Mutta niinhän se on jos tarpeeksi kauan elää niin ympyrä sulkeutuu... vaipat, soseutettu ruoka, avun tarve kaikissa perustarpeissa jne... Kiitos kun jaksat lukea <3

  VastaaPoista
 9. Mua käveli tuollainen potkupuku vastaan Bohusissa huonekaluostoksilla. Loksahti leuki auki, ja rouva oli kyllä ainakin jo neljänkympin paremmalla puolella, ettei kyseessä ollut edes mikään teinipissis, joilla nämä ovat sen jonkun helkkarin norjalaisen teinibloggaajan ansiosta supersuosittuja.

  VastaaPoista
 10. Ai katukuvassa tällainen??? Mistähän vanhainkodista oli sen pöllinyt:) Mäkin olen nähnyt niitä "oloasuja" eli missä pitkät hihat ja vetoketju tossa edessä. Siis aikuisilla! Lapsille ne käy, mutta jotenkin ajatus että sellaista käyttää aikuinen on vähän.. ja tuolla kadulla! Huh.
  No mutta mä itekin olen verkkarikansaa eli ehkä tässä ei auta arvostella. Mukavuus ennen kaikkea:)

  VastaaPoista
 11. No siis just semmonen oloasu, mun silmissä näyttävät ihan samalta ;)

  VastaaPoista