Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 22. lokakuuta 2010

Päivän puuhailut ja Hästens

Paivan puuhailut ja Hastens.. ei! Talla tyøkoneella ei ole ä-kirjainta ja tuli tenkkapoo! Mutta sitten keksin. Googlaan sanan Hastens.. se antaa Hästens. Sitten vaan kopion ja liitan:) Jeg er så flink! Mutta ihan joka ä tai suomalaisen ø-kirjaimen kohdalla en kylla jaksa sita tehda:)

Mina olen varmaan maailman ainoa tavis joka on ostanut 2 kpl moottoroituja Hästens-sankyja ihan extempore! Olemme mieheni kanssa kylla vuosia puhuneet, etta olisi kiva kun olisi kunnon sanky, mutta aina sankyhankintaa tehdessamme tulleet siihen tulokseen, etta ei.. mikaan sanky ei voi olla niin hyva nukkua, etta siita pitaisi maksaa 10 000e!


Onpahan ainakin vierailla kunnon sänky kun tänne asti
viitsivät vaivautua:)

Ennen tanne Norjaan muuttoamme mina kiertelin paljon erinaisia huonekalukauppoja. Etsin lahinna uutta sohvaa. Ja sitten se tapahtui. Tuusulan Vepsalaisella oli Hästens:t puoleen hintaan! Soitto miehelle Norjaan "jooko, pliis, jooko?". Hanella oli kiire tøissa joten han vaan vastasi, etta paata itse! Ei nain! Myyja siina iholla ja mina ihan paniikissa... mukana oli viela meidan 5v. Han siina tyyppaili sankya ja kannusti aitia: "Aiti ostetaan taa, taa on tosi kiva". Sitten ne sanat vain tulivat suustani: "Otan nama"! Sain sentaan puhuttua kuljetuksen kaupan paalle:)

Sitten vaan tekstari miehelle: "Ma ostin NE" ja kaverille: "Olen sekaisin, taraytin juuri 2 moottori Hästensia"!

Siihen meni kaikki rahat saastøtililta ja tiesin, etta edessa on monen kuukauden mittainen omavalintainen tyøttømyys! Hullu mika hullu, mutta onpahan hienot sangyt.

No parasta tassa on se, etta heti ekana iltana ajattelin, etta eivat nama nyt niin hyvat ole. Siis ton hintainen sanky pitaa mielestani olla SUPER hyva ja ihmeellinen. Mutta en tietysti uskaltanut sanoa miehelleni mitaan. Han oli oikein tyytyvainen ostokseeni.

Suurin ongelma sangyssa on tietysti se, etta siina on 2 erilista sankya. Ja jos haluaa kayttaa moottorimekanismia eli pitaa paatya tai jalkopaata ylhaalle pitaa sangyissa olla erilliset petarit. And I hate it! En ole mikaan kainalossa nukkuja, mutta kylla mina haluan olla lahekkain.. ja tassa sangyssa se ei ole mahdollista. Siis jos ei halua nukkua siina valissa. Niin siina jonka jokainen joka on esim. hotelleissa nukkunut tietaa... se alløttava kolo siina sankyjen valissa:(

Parin kuukauden kuluttua uskalsin avata suuni. "Ma inhoan naita sankyja"! Olisitte nahneet mieheni ilmeen:) Huh. Ja samaan hengenvetoon ilmoitin, etta olen tassa miettinyt, etta remontoidaan ylakerran vierashuone ja muutetaan sinne. Siis takaisin vanhaan sankyymme:)

Mieheni ei ymmarra. Hanen mielestaan sanky oli loistava ja nyt han ei saa nukkua siina. En mina niin ole sanonut.. ilmoitin vaan, etta mina en aio enaa nukkua siina. (ja jos han ei halua nukkua minun vieressa voimme samantien vaikka erota).. tota en ole ikina sanonut aaneen. Mutta kai han taman 15v kokemuksen perusteella tuntee minut niin hyvin, etta tietaa mita ajattelen.

Nyt siis asumme ylakerrassa ja nukun oikein hyvin vanhassa sangyssamme. Jossa siis ei ollut mitaan vikaa, mutta kun ne hiton Hästens:t oli -50%! Mutta naina øina kun olen yøvuorossa mieheni nukkuu alhaalla ja nukkuukin kuulemma tosi hyvin:)

Pari viikkoa sitten mieheni tyøkaveri oli alkanut puhumaan tøissa, etta hanen vaimo vaatii, etta heidan pitaisi ostaa uusi sanky. Mieheni oli heittanyt vitsilla, etta meilla olisi pari uudenveroista Hästensia myytavana... No tanaan kauppareissulla sitten tørmasin tahan kaveriin ja han heti kysyi: "ai teilla on sangyt myynnissa"? Ai on vai... no sovimme, etta he tulevat illalla niita katsomaan. Mutta ennen kuin he tulivat tajusimme kumpikin, etta emme halua myyda niita. Kaytetysta sangysta ei voi pyytaa juuri mitaan ja nyt me omistamme Hästens:t joista olemme aina haaveilleet. No he kavivat ja lupasivat huomenna ilmoitella... Apua. Vaikka en niissa nukukaan niin ei niissa kukaan muukaan saa nukkua!

6 kommenttia:

 1. Heh hauskasti kirjoitettu, ei muuta kuin teatteriversion kimppuun ;)) Sänkyä voisi käyttää lavasteena, se olisi silloin varsinainen julkkis sänky.

  VastaaPoista
 2. Apua! Sähän oot varsinaisessa liemessä!! :D Ei sais nauraa, mut... ;)

  VastaaPoista
 3. He hee... :) Juu ei sais tosiaan nauraa! Mutta toivottavasti kaikki käy lopussa hyvin päin. Mumbaissakin muuten törmäsimme Hästensin myymälään! Oli outoa nähdä Skandinaavisen puhdaslinjainen liike kaiken sen sekasorron keskellä!

  VastaaPoista
 4. Yks päivä minäkin ostan hästenit, mutta vain patjat.

  VastaaPoista
 5. Ei tässä itkeäkään auta:) Kiitos vaan sympatioista:)

  VastaaPoista
 6. No tähän loppui minun Hästens-haaveilut :D Ei koloja, ei!

  VastaaPoista