Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 13. syyskuuta 2016

Suomalainen lapsi maailmalla

Hengissä edelleen:)

On vaan vähän kiirettä. Sellaista positiivista.
Teen edelleen 50% sairaanhoitajan pestiä kotihoidossa. Nyt päättäjät ovat keksineet, että myös me sairaanhoitajat joudumme tekemään ilta-ja viikonloppuvuoroja. Säästetään. En viitsi edes kertoa mitä mieltä olen asiasta. Se siitä. Mutta siis edelleen pidän huolta töölöläisistä mummuista ja papoista.

Vapaapäivinä kudon mattoja ja pyöritän tätä omaa pikku bisnestä. Eli työrintamalla kaikki hyvin!

Syksy on taas saapunut ja sen mukana menoja myös illoille. Lapsilla futistreenejä ja pelejä lähes joka ilta. Juu nykyään kaikki 3 harrastavat jalkapalloa. Myös meidän pieni prinsessa. Ja lisäksi minulla marttoja, partiota ja vähän liikuntaakin olen yrittänyt harrastella.

Lisäksi on iso talo ja piha. Syksyn mukana on tullut kova sisustuskuume taas ja täällä saa meidän aikuisten makkari kyytiä. Piha on laitettu talviteloille ja sen kunniaksi syyskuun illat ovat kuin keskikesällä. Nyt pitäisi pergola olla kalustettuna ja grilli kuumana:)

Tänään kävelin Töölön katuja ja erään liiketilan edessä oli kori jossa luki: "Ota tästä"!
Tila oli Kansanvalistusseuran toimisto. Kansanvalistusseura... sitten muistin, että Etäkoulu kulkuri jota Oskari kävi kun asuimme Norjassa oli juurikin tämän tahon toteuttama juttu. Pengoin koria ja nappasin siitä kaksi kirjaa matkaa ja silloin ajattelin teitä.

 
Onnea arvontaan:)


Laitan toisen kirjan nyt jakoon. Eli kommentoimalla tähän postaukseen olet mukana arvonnassa. Syyskuun lopussa arvon kirjan ja lähetän sen voittajalle. Kirja on nimeltään "Suomalainen lapsi ulkomailla". Se tarjoaa tietoa ja toimintaohjeita ulkomaille muuttaville, siellä asuville ja kotimaahan palaaville perheille.

Tässä muuten vanha postaus joka koskee aihetta... voi niitä aikoja :)

20 kommenttia:

 1. Oi niitä aikoja. Nostalgiseksi menee. Siitä taitaa olla jo viisi vuotta kun me Erikin kanssa teillä Kirkenesissä kokoontumisajoissa pistäydyimme. Norjan Suomi bloggaajista tapasin Sadun sattumalta Lofooteilla muutama viikko sitten ja Tromssassa on tullut Saana tavattua. Nyt nautin Suomen lämmöstä ennen syksyn valastouhuja. Terveisiä teidän koko tiimille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Avletto:) Joo aika rientää. Katseltiin juuri kuvia ja siellä oli todistusaineistoa siitä, että kävitte Erikin kanssa täyttämässä pakastimemme kalalla:) Hyvää syksyä myös sinne.

   Poista
 2. Hei, kommentoin nyt kannatuksen vuoksi. Lapsoset ovat selvinneet ulkomaan reissuistamme ja asettuneet Suomessa aloilleen, omiin opiskelijaboxeihinsa, joten kirjaa en tarvitse, mutta lähetän sinulle syksyisen, lämpimän tervehdyksen. Olet sinä aikamoinen duracell, energiaa riitttää..saamme varmaan joskus nähdä sisustusideoitasi ja mattoluomuksiasi?.Hyvää syksyn jatkos! Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja saatte saatte. Hannan töppöset ryhmässä Facebookissa voi katsella mattojani ja sisustuskuvia tulee kunhan saadaan makkariin verhot ikkunaan:)

   Poista
 3. Taalla ollaan maailman toisella laidalla!!! Ja juuri keskustelin suomalaisen taalla asuvan ystavani kanssa kuinka saamme tehda kovasti toita, jotta Suomen kieli sailyy taalla kengu maassa. Onhan meilla joka toinen viikko kokoontuva Suomikoulu yms yms, mutta englanti ottaa vallan, vaikka aiti ei suostu muuta kielta pojille puhumaan. Kirja ja kulkurikoulu kiinnostaa kovasti. Tsemppia sinne ja nahdaan joulukuussa!!! Ihanaa paasta koto-Suomeen. Haleja xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terkkuja sinne! Pidä vaan päästi ja molota suomea pojille:) Mutta uskon, että se on aikamoinen homma. Nyt sentään se 3.kieli on jäänyt pois. Terkkuja ja katsotaan ketä arpaonni suosii:)

   Poista
 4. Heippa Gabi :) Terveisiä täältä alpeilta. Täällä alkoi maanantaina koulu ja pojan luokalle tuli suomalainen tyttö. Pysyy suomenkieli ehkä vähän paremmin hallussa. Meillekin on Kulkuri tuttu. Tehdään suomenkielen opintoja ainakun jääkiekolta ehditään. Viikonloppuna alkaa turnaukset ja helpotusta arkeen tulee ehkä huhtikuussa! Laitan sulle postia syyskuun lopulla viimeistään ;) Terveisiä koko poppoolle. Tossuja en ole vielä voinut käyttää, kun lämmintä meillä on yli 30... Voi hyvin :* -spike

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello Spike! Kiva, että teidän poitsu joka niin hienosti kesällä suomea puhui on saanut tyttökaverin sinne. Toivotaan, että puhuvat keskenään suomea. Kiitos ja odotellaan postia:) Onpas siellä lämmin. Niin on kyllä täälläkin vielä. Tosin aamulla oli vähän syksyä ilmassa.

   Poista
 5. Kiva kuulla, että siellä on elämä mallillaan ja touhua riittää. Kiehtovan näköinen kirja kerta kaikkiaan, osallistun mielellään sen arvontaan. Kaikkea hyvää jatkossakin!!! terkuin, Hanna Hongkongista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten teillä menee? Onko blogia? Onnea arvontaan!!!

   Poista
  2. Hyvin menee, kiitos kysymästä. Ja blogikin on yhä edelleen elossa. Reilut viis vuotta täällä on ehditty jo viipyä, eikä ainakaan näillä näkymin olla vissiin kotiin palaamassa. terkuin, Hanna

   Poista
  3. Kiva kuulla, että viihdytte! Laitatko vielä blogin nimen tähän :)

   Poista
 6. Vai että ihan kolmen lapsen jalkapallot! Meillä yhden pallot pyörittävät koko perhettä... Mutta hyvähän se on, että harrastavat.
  Hyviä vointeja ja puuhakasta syksyä sulle!
  ps. Jos tuon kirjan voittaisin, antaisin sen kamulle, jonka perhe suhaa kahden maan väliä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pojat menevät itsenäisesti treeneihin. Ja kimppakyydit peleihin toimii:) onnea arvontaan!

   Poista
 7. Liittyikö teillä työaikamuutos siihen, että saadaan sairaalasta kotiutettua väkeä myös ilta- ja vkonloppuaikaan? Täällä kotikaupungissani juuri perustettiin kotisairaanhoidon oma päivystystiimi, noiden iltojen ja vkonloppujen vuoksi. Muut sh:t sitten saivat pitää päivätyön..
  Iloa ja voimia syksyysi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. Meillä on jo arviointitiimi jonka kautta uudet asiakkaat tulevat meille. Ja meillä lähihoitajatkin ottavat sairaalasta palaavia kotiin. Säästöä tässä tehdään. Me tehdään ihan lähihoitajien työtä iltaisin ja viikonloppuisin. Sitten meillä on arkena vapaata eikä kukaan tee meidän töitä. Eli sh:n työt kasautuu. Mutta ei tarvi palkata niin paljon sijaisia lähihoitajille kun me siirrytään osaksi niiden hommiin. Tää on kokeilu. Toiv jää sellaiseksi! Onnea arvontaan.

   Poista
 8. Mielenkiintoinen kirja, sopisi hyvin meidän elämäntilanteeseen!

  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan. Nyt alkoi 1,5vkon vapaat eli on aikaa paneutua blogiin. Uusi postaus tulossa ja samalla arvon voittajan:)

   Poista
 9. Kirja kiinnostaisi kovasti täällä Ruotsissa. Tytöt ovat 6,5 vuotta ja 4 vuotta. Minä ainoana suomenkielenpuhujana kotona, muut sukulaiset ovat suomessa. Keskenään tytöt useimmiten puhuvat ruotsia, minun kanssa aina suomea :)

  -Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä. Hienoa kun olet jaksanut puhua äidinkieltä lapsille!

   Poista