Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Porkkanasta on moneksi...

Luin illalla Anrin blogia ja siellä oli ihanan näköisiä porkkanarieskoja. Päätin, että kokeilen reseptiä.
Aamulla ystäväni tytär tuli meille muutamaksi tunniksi leikkimään ja koska tytöt leikkivät nätisti keskenään minulla oli aikaa leipoa näitä rieskoja. Nam:) Kyllä porkkanasta on moneksi. Se on noussut ihan parhaaksi kasvikseksi täällä tai juureshan se on:) Täällä pohjoisessa on vaikea saada tuoreita / hyviä kasviksia näin talvella. Mutta porkkana on aina hyvää, halpaa ja siitä voi tehdä vaikka mitä. Meillä menee porkkanaa pussi kaupalla joka viikko. Ihan sellaisenaan, dipattuna, raasteena, matpakkiin, keittoihin jne.
Tänään kun soseutin tuota porkkanaa tuli mieleeni ystäväni äidin porkkanalaatikkoresepti. En yleensä ota porkkanalaatikkoa jos sitä on tarjolla, mutta tuo porkkanalaatikko on tehty mannapuuroon ja on ihan superhyvää:) Eli tässä teille sekä rieskojen että jouluisen porkkanalaatikon ohje:)

Porkkanarieskat:
250g soseutettua porkkanaa
0,5 dl kaurahiutaleita
2,5dl sämpyläjauhoja/hiivaleipäjauhoja
1 rkl öljyä
0,5tl suolaa

lusikoi kökkäreet pellille, levitä kosteilla käsillä lätyksi
ja pistele haarukalla reikiä:)
225' ja 15 min.

Ihan parhaita juuri uunista tulleina, oikean voin kera!!!

Porkkanalaatikko:
800g porkkanoita
2dl vettä
1tl suolaa

Puuro:
1dl mannasuurimoita
2dl vettä 
5dl maitoa (osa kermaa)
1tl suolaa

2munaa 
2rkl siirappia
ripaus muskottia

Kuori ja lohko porkkanat, keitä suolatussa vedessä ja soseuta. Jäähdytä.
Valmista mannapuuro. Jäähdytä.
Sekoita sose ja munat puuroon, lisää mausteet.
Kypsennä 175' ja 1h15min
pinnalle voi nokare:)

Keksin, että teen kaksinkertaisen rieskataikinan ja pakkaan
puolet taikinasta ystävälleni mukaan.
Hän voi sitten tarjota lämpimiä rieskoja 
lapsilleen kun he tulevat koulusta:)

Ja hän oli sitten taas ajatellut:

Ilahduttaa minua uunituoreella saaristolaisleivällä:)

On onni omistaa ikioma marttaystävä <3




7 kommenttia:

  1. Mahtaiskohan noi rieskat onnistua ihan tavallisilla vehnäjauhoilla? Alko tekemään tosi paljon mieli eikä kauppaan vaellus kiinnosta :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tehäänkö perunarieskat muuten samantyyppisellä ohjeella mutta porkkanan sijaan perunaa? Kai sä tollasena marttana osaat auttaa uusavutonta? :D

      Poista
    2. Jaa-a:D ihan elämäni ekat rieskat tein eli paha mennä sanomaan:D nyt itse tein sämpyläjauhoista kun ei hiivaleipäjauhoja ollut ja hyviä tuli. Uskon, et vehnäjauhot sopii hyvin:D mä aina sovellan. Tänään tein piparitaikinan ja kotona ei ollut kuin vaaleaa siirappia. Saa nähdä minkälaisia pipareita huomenna tulee:D mä olen wanna be martta;)

      Poista
  2. Kiitos tasta rieskaohjeesta. Nayttaa herkulliselta, taytyy kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen:D meillä ainakin koko perhe tykkäs. Ja kunnon voita päälle:D

      Poista
  3. Tosi hyviä rieskoja tuli ja kauppansa teki, jopa yleensä kaikkea uutta kohtaan niin epäluuloinen Senni söi useamman. Ensin kyllä kysyi "AI onko tuossa porkkanaa vai?" mutta kun markkinoin sinun tekemällä taikinalla, niin jo maistui:) Kiitos <3 -m

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih:) Hyvä Senni:) mutta niin söivät meidänkin pojat. Sanoin ensin, että ovat rieskoja niin alkoivat ihmettelemään väriä. Sanoin, että niissä on vähän porkkanaa:) Ilmeen olivat epäluuloiset,mutta kun maistoivat niin alkoi uppoamaan:)

      Poista