Aamulla ystäväni tytär tuli meille muutamaksi tunniksi leikkimään ja koska tytöt leikkivät nätisti keskenään minulla oli aikaa leipoa näitä rieskoja. Nam:) Kyllä porkkanasta on moneksi. Se on noussut ihan parhaaksi kasvikseksi täällä tai juureshan se on:) Täällä pohjoisessa on vaikea saada tuoreita / hyviä kasviksia näin talvella. Mutta porkkana on aina hyvää, halpaa ja siitä voi tehdä vaikka mitä. Meillä menee porkkanaa pussi kaupalla joka viikko. Ihan sellaisenaan, dipattuna, raasteena, matpakkiin, keittoihin jne.
Tänään kun soseutin tuota porkkanaa tuli mieleeni ystäväni äidin porkkanalaatikkoresepti. En yleensä ota porkkanalaatikkoa jos sitä on tarjolla, mutta tuo porkkanalaatikko on tehty mannapuuroon ja on ihan superhyvää:) Eli tässä teille sekä rieskojen että jouluisen porkkanalaatikon ohje:)
Porkkanarieskat:
250g soseutettua porkkanaa
0,5 dl kaurahiutaleita
2,5dl sämpyläjauhoja/hiivaleipäjauhoja
1 rkl öljyä
0,5tl suolaa
lusikoi kökkäreet pellille, levitä kosteilla käsillä lätyksi
ja pistele haarukalla reikiä:)
225' ja 15 min.
Ihan parhaita juuri uunista tulleina, oikean voin kera!!!
Porkkanalaatikko:
800g porkkanoita
2dl vettä
1tl suolaa
Puuro:
1dl mannasuurimoita
2dl vettä
5dl maitoa (osa kermaa)
1tl suolaa
2munaa
2rkl siirappia
ripaus muskottia
Kuori ja lohko porkkanat, keitä suolatussa vedessä ja soseuta. Jäähdytä.
Valmista mannapuuro. Jäähdytä.
Sekoita sose ja munat puuroon, lisää mausteet.
Kypsennä 175' ja 1h15min
pinnalle voi nokare:)
Keksin, että teen kaksinkertaisen rieskataikinan ja pakkaan
puolet taikinasta ystävälleni mukaan.
Hän voi sitten tarjota lämpimiä rieskoja
lapsilleen kun he tulevat koulusta:)
Ja hän oli sitten taas ajatellut:
Ilahduttaa minua uunituoreella saaristolaisleivällä:)
On onni omistaa ikioma marttaystävä <3
Mahtaiskohan noi rieskat onnistua ihan tavallisilla vehnäjauhoilla? Alko tekemään tosi paljon mieli eikä kauppaan vaellus kiinnosta :P
VastaaPoistaTehäänkö perunarieskat muuten samantyyppisellä ohjeella mutta porkkanan sijaan perunaa? Kai sä tollasena marttana osaat auttaa uusavutonta? :D
PoistaJaa-a:D ihan elämäni ekat rieskat tein eli paha mennä sanomaan:D nyt itse tein sämpyläjauhoista kun ei hiivaleipäjauhoja ollut ja hyviä tuli. Uskon, et vehnäjauhot sopii hyvin:D mä aina sovellan. Tänään tein piparitaikinan ja kotona ei ollut kuin vaaleaa siirappia. Saa nähdä minkälaisia pipareita huomenna tulee:D mä olen wanna be martta;)
PoistaKiitos tasta rieskaohjeesta. Nayttaa herkulliselta, taytyy kokeilla.
VastaaPoistaSuosittelen:D meillä ainakin koko perhe tykkäs. Ja kunnon voita päälle:D
PoistaTosi hyviä rieskoja tuli ja kauppansa teki, jopa yleensä kaikkea uutta kohtaan niin epäluuloinen Senni söi useamman. Ensin kyllä kysyi "AI onko tuossa porkkanaa vai?" mutta kun markkinoin sinun tekemällä taikinalla, niin jo maistui:) Kiitos <3 -m
VastaaPoistaHih:) Hyvä Senni:) mutta niin söivät meidänkin pojat. Sanoin ensin, että ovat rieskoja niin alkoivat ihmettelemään väriä. Sanoin, että niissä on vähän porkkanaa:) Ilmeen olivat epäluuloiset,mutta kun maistoivat niin alkoi uppoamaan:)
Poista