Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 16. helmikuuta 2012

Äitiyslomalla ... "lomalla"??


Muistattekos kun  viime kesänä esittelin teille tämän kupin?
Ostin sen "äitiyslomakupiksi":) Silloin vielä kasvattelin mahaa ja olin töissä ja haaveilin vain siitä, että vauva syntyisi ja saisin jäädä äitiyslomalle. Vauva nukkuisi monen tunnin päikkäreitä ja minä joisin kahvia omasta äitiyslomakupistani:)

Huomenna Glotta täyttää jo 11 viikkoa! Aika tällä "lomalla" on mennyt liian nopeasti. Odotus oli pitkä... odottavan aika on:) Mutta nyt tosiaan nämä päivät vaan menevät. Aina on perjantai ja Glotta on yhden viikon vanhempi.

Äitiyslomalla on ollut ihanaa. On ihanaa, että on vauva talossa. Mietin kovasti, että mitenköhän tämä menee. Siitä on niin kauan kun meillä on viimeksi ollut vauva. Ja muistan.. se oli jotenkin raskasta aikaa:)

Mutta ... tuntuu että on erilaista olla äiti kun on 35v kuin silloin kun oli 25v. On erilaista olla 3 lapsen äiti kuin yhden tai kahden. Olen nauttinut joka hetkestä... oikeasti. Kertaakaan ei ole vielä mennyt hermo:) Vaikka vauva herättää monta kertaa yössä ja saattaa välillä olla vaativa. On pitänyt opetella syömäänkin taas yhdellä kädellä:) Ja vaikka kuppi on hieno niin kahvin saa monesti nauttia kylmänä...
Mutta jotenkin tätä vauvaa sai odottaa niin kauan ja kun tiedostaa sen, että tästä kaikesta nautitaan nyt viimeistä kertaa niin kaikki on niin auvoista:)

Haluaisin pysäyttää ajan. Glotta kasvaa ja kehittyy ihan liian nopeasti. Muuttuu koko ajan. Toissaalta odotan innolla tulevaa. Katselen pieniä lapsia jotka kävelevät ja juoksevat ja mietin, että minkälaista sitten on kun Glotta ottaa jalat alleen ja lähtee tutkimaan maailmaa:) Odotan kesää ja reissuja. Minkälaista on matkustaa 5 henkisenä perheenä? Minkälaista on kun on taas yksi täysin autettava tyyppi matkassa? Viime vuodet ovatkin olleet niin helppoja kun pojat ovat jo niin isoja ja omatoimisia.

"Töhö" taitaa olla tulossa kipeäksi. Oskari oli viime
viikolla flunssassa ja nyt on tällä pienellä nenä
tukossa:(


Että tällaisia vaaleanpunaisia tunnelmia täältä:) Tosin ääni kellossa voi vielä muuttua, mutta tämä alku on tuntunut tältä. Tietysti asiaa auttaa sekin, että Glotta on ollut tosi "helppo vauva". Ei mitään koliikkeja, yövalvomisia tms. Perus positiivinen tyyppi joka kulkee vaivattomasti reissuissa mukana:)

"Oman lapsen, pienen linnun, kannat alla sydämen.
Pian on onni täydellinen, syliisi saat ottaa sen.
Tunnet käden, pienen hennon, tunnet posken pehmeän.
Voisko olla kauniinpaa kuin alku uuden elämän."


9 kommenttia:

 1. Moikka:)Ekaa kertaa käymässä täällä.
  Olen kolme vuotta pitänyt kohta blogia täältä Helmen talosta Lohjalta,keskellä keskustaa.
  Onx teidän kakkoskoti täällä?
  Terkkuja Sannu

  VastaaPoista
 2. Oi:) Ei ole Helmessæ vaan ihan naapurissa. Siinæ talossa kun kaannytaan postikadun puistolle:) Taytyy kurkata sun blogia:) ps. Helmi on ihana <3 t.kalamuija

  VastaaPoista
 3. Okei:)Eli postikadun talo.Se on super ihana vanha kerrostalo.Olen siinä kerran käyny yhessä näytössä.Kun tullaan keskustaan mun veli ja hänen perheensä asui siinä 50-luvulla rakennetussa kerrostalossa.Myi sen just pois.
  Mun vanhemmat etsii kans nyt keskustasta kämppää parasta aikaa.Oon yrittäny kyttää oisko postikadulla vapaata.Siin on hirveen harvoin myynnissä kämppiä.On niin hyvällä paikalla niin kuin Helmen talokin:)Me asutaan 5 henkinen perhe 90 neliön kodissa.Tilaa on vähän.
  Meidän koti on lohkottu joskus ja tilaa olis oikeesti 145 neliöö.Katotaa jos joskus vois ostaa toisen puolen.Siinä on nyt joku vuokralainen.
  Postikadunpuisto on muuten ihana♥

  VastaaPoista
 4. Voi kun on söpö kuva lapsista tuo viimeinen :)

  VastaaPoista
 5. Sannu: Mekin ollaan kerran oltu yhdella naytølla siina talossa kun tullaan Lohjalle (jossa veljesi on tod.nak asunut). Sekin on ihana talo, mutta asunto oli liian pieni meille.
  Siina meidan talossa on osakkailla etuosto-oikeus. Eli kun jotain tulee myyntiin niin meille osakkaille ilmoitetaan milla hinnalla ja sit voi ostaa sen jos haluaa. Silloin 4v sitten kun ostettiin toi asunto jannitettiin saadaanko se.. onneksi taloyhtiøn porukasta kukaan ei ollut kiinnostunut ja saatiin:)
  Toiv. saatte joskus ostettua sen toisen puolen takaisin. Samaa me kytataan.. jos naapuri myy niin yritetaan ostaa niin saatais tosta isompi. Se on siis pieni asunto, 1h ja keittiø n. 35 neliøta. Jos sais sitten laajennettua silla tavalla. Helsingissa olen kaynyt useassa sellaisessa asunnossa.. siis 2 tai jopa 3 asuntoa yhdistetty. Hauskaa.. kun kerroksessa 3 ulko-ovea ja kun menee sisaan tajuaa, etta ne kaikki vie samaan asuntoon:)
  Jep. Postikadun puisto on ihana <3 Haaveilen, ettæ meidan kesa aamut alkaa siina.. haetaan Honoresta sampylat ja istutaan puistossa:) Tai sitten Aurlahdessa. :) ps. taytyy tavata kesalla. Kuulen mielellani tuollaisen konkarin juttuja vanhasta tavasta sisustaa:)t.kalamuija

  VastaaPoista
 6. <3Postikadun puisto<3

  Tuli mieleen noista teidän kommenteista että meidänkin talo on rakennettu 50-luvulla. Ei täällä enää tosin paljoa enää vanhaa ole, mutta ikkunat, ikkunalaudat, patterit ja ovet ainakin.

  Ja kummasti se aika vaan kuluu äitiyslomalla ollessa. Ja vaikka meilläkin on helppo vauva niin haaveilen vain ajasta kun molemmat ovat omatoimisempia. Ja toisaalta en haluaisi luopua pienestä vauvasta..

  Sitten vielä postaustoive, kerro meille vähän mitä siellä maksaa vsuvantarvikkeet, vaipat, ruoat yms. Joskus vaan kuullut että siellä "suositaan" lapsiperheitä. :)

  Saija

  VastaaPoista
 7. Ihan samoissa fiiliksissä ollaan täällä, ihana äitiysloma! :) Pidämme tosin jatkuvasti peukkuja ja varpaita ristissä että nämä aikas hyvin nukutut yöt jatkuisivat... Vaaleanpunaiset tunnelmat jatkukoon!! :)

  VastaaPoista
 8. Saija: Teillä on 2 niin pientä.. muistan tuon ajan. Pojilla ikäeroa 2v ja 4kk. Papun vauva-aika ei ollut ollenkaan näin auvoisaa kun nyt:) Tämä on vähän kun olisi ekan vauvan saanut paitsi, että meitä hoitajia on 4:) Kyllä se on kivaa sitten kun lapset ovat omatoimisia, kun kummatkin oppivat kuiviksi ja syövät itse. Se päivä tulee vielä, tosi nopeasti, usko mua:) Tsemppiä arkeen. Eikö olekin jännä tunne kun haluaisi, että lapset kasvaa, mutta silti toivoo ettei ne kasva:) Ja kiitos postausvinkistä. Mun on pitänytkin kirjoittaa esim. vaippojen hinnasta kun täällä tämän kestovaippa-asian kanssa painin:)
  Satu: Juu toivotaan, että teillä ja meillä jatkuu rauhalliset yöt:) Äitiyslomalla on ihanaa. Tosin olen kade kun te ootte päässyt reissuille niin kovasti:) Mutta nyt se alkaa täälläkin.. nyt vkl:na Altaan, parin viikon päästä Suomeen ja toukokuussa Bulgariaan:) Saa nähdä miten menee. Kotona se on kuitenkin helpoin olla vauvan kanssa.. mutta kun matkustelu on ihanaa;) God Helg!!

  VastaaPoista
 9. Tunnistan niin nuo fiilikset. Olen nauttinut jokaisesta vauvasta ihan täysillä. Hassua myös se, että se ikuinen vauvakuume hävisi neljännen myötä ja nyt on kiva katsella elämää eteenpäin näiden vähän isompien kanssa!

  Hauskaa kun olette Sannun kanssa melkein naapureita, vaikka "niin kaukana"!

  VastaaPoista