Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Norjalaiset ovat ehdottomasti kielitaitoisia.. jopa kirkenesläiset spurgut puhuvat sujuvaa suomea...

Ahh, vihdoin:) Palkkapäivä!! 3kk:n omaehtoisen työttömyyden jälkeen eilinen palkkapäivä tuntui erityisen hyvältä. Tosin niinhän siinä taas kävi, ettei asiat menneet ihan niin kuin olisi pitänyt.

Olen nyt n. 1,5kk työskennellyt vanhainkodilla ja eilen vihdoin piti olla ensimmäinen palkkapäivä. Odotin siis, että saan 2kk:n palkan sekä starttirahan johon olen oikeutettu, koska olen luvannut olla täällä 2v. Kun aamulla työvuoron päätyttyä menin toiveikkaana pankkiautomaatille olin järkyttynyt. Tilillä oli kyllä rahaa (erikoinen tilanne nykyään), mutta vain murto-osa siitä mitä siellä olisi pitänyt olla. Murr...

Luonnollisesti olen jo muutaman kuukauden mielessäni miettinyt, että mitä sitten ostan kun nuo rahat saan. No ei muuta kuin soitto palkkatoimistoon ja ihme kyllä jo tänään sain sähköpostilla vastauksen jossa pahoiteltiin kömmähdystä ja luvattiin, että asia hoituu vielä tämän viikon aikana, mutta viimeistään ensi viikon alussa. Håper...

No, mutta vähän kuitenkin piti päästä tänään kaupungille shoppailemaan. Hankintalistalla oli uimapuku, koska olemme tod.näk lähdössä viikonloppuna Leville kylpylään. No sitä ei löytynyt. Mutta muuta kivaa kyllä. Kuten klatrebukset. Siitä asti kun muutimme tänne Norjaan olen haaveillut niistä. Mutta aluksi en tiennyt ovatko ne yöpuvunhousut, jotkut ulkohousujen alle laitettavat välihousut vai ihan sellaiset housut joita voi käyttää ulkona niin, ettei vastaantulijat repeä nauramaan. Mutta nyt olen tullut siihen tulokseen, että niitä voi käyttää ulkona.. olen nähnyt ihmisten tekevän niin:) Joten tänään Oskari ja äiti saivat uudet klatrebukset jotka ovat muuten suomeksi kiipeilyhousut:)


Tässä! Eikös olekin ihanat??? Me like <3


Möllit ilmeet, mutta hienot housut;)


Ps. Tänään bongasin Facebookista jutun "Ruotsalaiset ovat ehdottomasti kielitaitoisia. Jopa tukholman spurgut puhuvat sujuvaa suomea". Tosta tuli mieleen, että samoin norjalaiset. Törmäsin viime viikolla kauppakeskuksessa  ensimmäistä kertaan paikalliseen juoppoon ja kun hän avasi sanaisenarkkunsa niin yllätys... sieltähän tuli selkeää suomen kieltä:) Heia Finland!

4 kommenttia:

  1. Heh kyllä paikat maksaa täällä paljon, halvemmalla pääsee kun tekee ne itse, vai olivatko nuo halpoja.
    Spurgut; muistan ensimäisen ruotsin reissuni(70-luku), lautalle palatessa meuhkasin parkkiviivoja katsellessa, että tämä on minun paikkani. No aidan takaa kuului heti, menkää muualle huuteleen me nukutaan nyt, siellä koisi iso liuta Slussenin sissejä pahvi patjoilla.

    VastaaPoista
  2. Täällä näkyi pitkin kesää katukuvassa ihan selviä pyjamanhousuja. Niihin verrattuna nuo klatrebukset näyttävät aivan normaaleilta housuilta.

    VastaaPoista
  3. Moikka,
    Mäkin vihdoin ja viimein eksyin lukemaan tätä sun blogia. Kiva, kun jaksat kirjoitella. Varmasti tulen taas lukemaan. On kiva lueskella, mitä teille sinne maailman ääriin kuuluu :-)
    Terkuin Inka

    VastaaPoista
  4. Ari: halpoja ovat:) Lasten oli 139kr ja aikuisten 190kr eli noin 40 eurolla selvisin reissusta. Noi on vaan niin ihanat ja jos kadulla saa luvan kanssa kulkea noin rennoissa housuissa niin huippua. Ja mahtuu lammiketta alle kun ilmat kylmenee:)
    Heli: saman olen huomannut taalla joten ihan rauhallisin mielin aion ulkoilla noilla. Tanaan katselin myøs niita aikuisille tarkoitettuja "potkupukuja", olis ollut -50%. Mut sit tuli kyl rimakauhu. Ne on lasten paalla ihan sopoja, mutta jos tallainen iso tati-ihminen pukis sellaisen paalle niin se olis kylla aika hurmaava naky.. (mutta tamankin olen nahnyt livena kadulla eli ei mahdoton):)
    Moi Inka:) Tervetuloa lueskelemaan. Tama on tallaisen suomalaisurpån yksin puhelua, mutta kiva jos jaksoit lukea:) Hyvaa syksya sinne!

    VastaaPoista