Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Koko perhe koolla :)

Tänään kävi niin hyvin, että kaikki perheen jäsenet olivat kotona jo heti puolenpäivän jälkeen:)
Ulkona ihana syysauringonpaiste, joten päätimme lähteä... arvaattekin jo.. retkelle!

Meillä on oma mustikkapaikka ja tiedämme, että samassa metsässä on näköalapaikka. Mutta sinne asti emme ole kuitenkaan ikinä päässeet, koska matkalla on järvi eli olemme aina matkan varrella jumittuneet kalastamaan tai sitten olemme jääneet poimimaan mustikoita. Nyt päätimme mennä tuonne näköalapaikalle:)

Aivan ihana retki. Matkaa taittui reilut 6km. Ihana aurinko, mutta aika kova tuuli.
Pojatkin jaksoivat hyvin. Se on kumma miten he täällä keksivät leikkejä ja ulkoilu maistuu.
Tällä kertaa he olivat jotain vakoojia. Puukepit toimivat aseina ja puskat rytisivät:)


Reippaita ukkeleita :)


Metsässä tuli tehtyä yli 6km lenkki...


Näkymiä Kristofjell:ltä. 145 m merenpinnan yläpuolella.
Hienot maisemat taas kerran:)

En tainnut kertoakaan. Kävin tänään aamusta Näätämössä vähän hankintamatkalla. Täällä norjassa liha on sen verran kallista, että sitä tulee syötyä aika harvoin. Tai itseasissa en tiedä onko se paljon kalliimpaa kuin Suomessa, mutta yhdessäkään tämän kylän kaupoista ei ole lihatiskiä joten jos lihaa ostaa niin se pitää hankkia vakuumiin pakattuna. Syömme siis kokolihaa harvoin.

Mutta Näätämön pienessä K-kaupassa on lihatiski ja hyvä palvelu. Sieltä tulee aina ostettua lihaa. Tänään ajattelin, että juhlimme tätä, että koko perhe on taas koossa eikä ohjelmassa ole mitään iltamenoa tms. Ostin siis naudansisäfilettä:) Retken jälkeen valmistimme kunnon iltapalan:)


Pippuripihvi ja uunijuurekset ja "darraviiniä":)
Tuosta samaisesta Tandarra-viinistä tuli aikamoinen
kohmelo Madonnan Suomen keikan seurauksena.
Tämä pullo ollaan saatu tuliaisena. Toiv. tästä ei seuraa
samanlaista oloa!!


Tässä "pahe" jonka opimme viime Suomenlomalla.
Olimme yökylässä tuttavapariskunnalla ja siellä
tarjottiin tätä jälkiruoaksi.
Inhoan säilöttyä kirsikkaa, mutta tämä on hyvää!
Ja hinta Suomen Alkossa oli alle 9e.


ps. kävipä Näätämössä hassu juttu... maksukorttini ei jostain syystä toiminut! Siinä pakkailin 140 euron edestä ruokaa kasseihin kun myyjä ilmoitti, että kortti ei toimi! Jaa... mutta samaan hengenvetoon hän totesi, että hätä ei ole tämän näköinen. Hän kirjoittaa laskun!? Luulen, että etelä-Suomessa vastaavassa tilanteessa olisi jäänyt ostokset siihen. No money, no funny!

9 kommenttia:

 1. Hitsi mitä herkkuruokaa! Ja punkkua, namnam. Se on kyllä kumma, miten joistakin viineistä tulee darra, joistakin ei.. ;) Siis määrällähän ei oo mtn tekemistä asian kanssa tiettykään! :D

  Hyvä palvelu kaupassa :)

  Ja mahtavat maisemat, taas kerran!

  VastaaPoista
 2. Oi kivan oloinen päivä kaikin puolin ja ihanat näkymät joelle/vuonoon/järvelle? :) Kivasti toimivat siellä Näätämössä. Meille kävi kerran noin Islannissa ja saatiin ottaa ruuat mukaan kun jätettiin kortti pantiksi kauppaan ja käytiin seuraavana päivänä maksamassa. Taitaa olla ne pohjoisen ihmiset vähän rennompaa porukkaa :)

  VastaaPoista
 3. Moikka:) Kivat oli maisemat. Kyllä etelän-tyttö on ihmeissään kun minne päin vain lähtee niin aina yhtä hienoa maisemaa tiedossa.
  Näätämössä tosiaan mieletön palvelu:) Kassalla sattui olemaan kauppiaan vaimo. Kertoi tehneensä töitä siellä 21v! Ei edes henkkareita halunnut nähdä! Näytin ne sitten kyllä oma-aloitteisesti! Nauroi vaan, että maassa maan tavalla... ja kertoi, että asiakkaista 90% on norjalaisia.

  VastaaPoista
 4. Kyllä liha täällä on kalliimpaa kuin Suomessa - mä olen vasta oppinut siihen, etten laske kaupassa enää hintoja euroiksi, kun nyt täällä kolmatta vuotta asustan.

  Äitini kauhisteli visiitillään kaupassa lihan hintoja ja samaan hengenvetoon osti kaksi kiloa fårikål-lihaa kotiin vietäväksi, kun Suomeen verrattuna taas lammas oli ihan tuhottoman halpaa. Mutta joo, kana ja nauta ovat selkeästi kalliimpaa.

  VastaaPoista
 5. Toi Fårikål liha on ihanaa.. tai siis fårikål ylipäätään. Ja halparuoka mitä voi syödä monta päivää:)
  Suomessa on hirveän hyvät valikoimat kanatiskillä. On pihvejä, suikaleita jne. ja marinoituja ja marinoimattomia jne. Ikävä Kariniemen hunajamarinoituja kanafileitä:)
  Niitä ei saa Näätämöstäkään.

  VastaaPoista
 6. Ihanat "muistot" Madonnan konsertista! Kiva lukea tätä blogia ja nähdä kuvia arjestannekin...
  T: Guess who

  VastaaPoista
 7. Arvaan kyllä:) Mitkä muistot.. mitä tapahtui kun muistoja ei ole ollenkaan? Senkin darra-viini;)

  VastaaPoista
 8. Ihanat maisemat teillä siellä! :) Mahtavat tuo kaupan kassa juttu, ei täällä etelässä varmaan onnistus. Ois tyly jättää ostokset kauppaan.

  VastaaPoista
 9. Juu ei varmasti olisi etelässä onnistunut:)
  Mä olin ihan varma, että joudun alkaa lappamaan tavaroita (ja niitä oli paljon!) takaisin hyllyihin. Ihanaa palvelua. Pitää ens kerralla vielä niille joku tuliainen Norjasta:)

  VastaaPoista