Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 5. lokakuuta 2010

Mies vapaata aikaa ;0

Mikä siinä onkin kun mies on lähdössä työmatkalle tms. niin kiukuttaa? Meillä on mennyt viimeaikoina työvuorot vähän ristiin ja olemme nähneet mielestäni aika vähän. Nyt minulla alkoi sitten viikon vapaa niin tottakai miehellä on kahden päivän työreissu Bodöhön:(
Mutta. Ketutus on päällänsä vain ennen kuin hän lähtee. Ja kun hän on poissa kaikki menee hyvin ja aika menee vauhdilla:) Huomenna hän jo tuleekin!

Tänään olen mm. käynyt kaupungilla. Kävin ostamassa vähän toimistotarvikkeita, tekemässä löytöjä kirpputorilla ja söin lounassalaatin paikallisessa kahvilassa. Illalla pihallamme oli grillijuhlat. Siellä oli naapureita, poikien luokkakavereita jne. Niiden jälkeen sain vielä teeseuraa ihanasta suomalaisesta ystävästä. Hyvä päivä siis:)


Pölsefest:)
Suomalainen ja norjalainen tekevät tämänkin erilailla.
Suomalainen käyttää paksua makkaraa, grillaa sitä
hiilloksen päällä ja lopuksi nauttii sen talouspaperiin kääräistynä
mielellään sinapin kera..
Norjalainen työntää sormenpaksuisen makkaran (pöllöt, se on nakki!)
suoraan liekkiin. Ja syö sen  tikun nokasta tai mikä
vielä yleisempää työntää sen sämpylän väliin ja vähän ketsuppia perään.
Pölse med bröd:)

Nyt pojat nukkuu. Itse maalailin seiniä vielä. Työhuone on jo maalattu ja nyt sitten päätin, että samallahan toi makkarikin menee:) Olo on vähän töttöröö ja toivonkin, että tämä vauhdikas päivä takaa hyvät yöunet. Tänään heräsin 7.30 eli siihen aikaan kun olen viimeiset 4 vrk mennyt nukkumaan. Ja nyt kun kello on sen verran, että pitäisi lähteä töihin niin menenkin nukkumaan. Ei ihme, että pää on vinksin vonksin:)

Mikä maa mikä valuutta? Sekavan pään lisäksi yötyö
teettää näin kauniin ulkonäön. Suosittelen:)

4 kommenttia:

  1. Päästiinhän sitä pølsen syöntiin täälläkin :) Kyllä ne perusarvot on hyvä pitää esillä ja aina välillä käydä ulkona syömässä:)
    Ja se on niin toya, että kunnon makkara ikävän haihduttaa, ja kaiken maailman muut murheet myös.

    VastaaPoista
  2. Moro! Juu, kyllä sitä on jo yhdenkin yövuoron jälkeen pönttö sekaisin, entäs sitten useamman:) Mielenkiinnolla seuraan blogiasi ja teidän elämää siellä Norjassa, asuin Oslossa joitakin aikoja vuonna yks ja kaks. Pohjois-Norjassa ei tullut silloin käytyä, mutta ehkä jonain kauniina päivänä...

    VastaaPoista
  3. No kyllä nyt ootkin ihan sekasin!! :D Sen verran sain selkoa, että aika tsäpäkkä tukka sulla.

    Joo, toi kuvan lataus. Mä haen ne kuvat yksitellen kansiosta siihen ruudulle latautumaan, ja siinä ne väkkärät sit pyörii, yleensä aika pitkään. Nyt ihan tajuttoman pitkään! Ongelma ollut viime aikoina se myös, että siinä vaiheessa, kun vien kuvan sinne postaukseen, niin sieltä "varastosta" on ne muut ladatut kuvat hävinneet?? Kyllä kyrsii.

    Mutta anyway, kivaa keskiviikkoa! :)

    VastaaPoista
  4. Avletto: kyllä ulkonasyönti aina silloin tällöin piristää;) Ja pölset kunniaan. Just kävin Näätämössä ja jääkaapissa taas HK:n blöötä:)
    Kiva Irmeli kun jaksat seurata:) Missä kaupungissa asuitte? Oletko myös hoitoalalla?
    Teija: Kävin Suomessa kampaajalla. Otin värin. Yritän kasvattaa ja tää välivaihe on aina kauhea. Ihan hirvee fleda:)
    Mulla kanssa kuvien latauksen kanssa ongelmaa. Mä haen ne yksitellen sieltä kansiosta ja lataan ja liitän heti... ennen tein myös näin, mutta kun menin ottamaan uutta kuvaa kansiosta niin kansio oli heti siinä esillä. Nyt se alkaa sieltä alusta eli pitää valita kansio, etsiä se jne. Hidasta. Ja välillä just kun saa kuvan ladattua niin kone heittaa pois netistä tms. Silloin aina vähän kiristää;)
    Hyvät keskiviikot myös sinne ja terkut Näätämöstä. Ihana kirkas syyspäivä. Oli ilo ajella:)

    VastaaPoista