Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Halloween viikonloppu

Täällä on ollut oikein talvinen viikonloppu:)
Viikonloppu piti sisällään myös paljon erilaista ohjelmaa, mutta pääasiassa mielekästä sellaista.
Blogia en kirjoittanut enkä lukenut. Täällä oli käynyt lähes 400 lukijaa, mutta vain 15 oli osallistunut "Stratoskisaan". Huomenna teen jonkinmoisen arvonnan ja ilmoitan kenelle lähtee ihanaa norjalaista suklaata. Ja jotkut pelkäsivät, että laitan tulemaan sitä suklaata jota ilmaiseksi työpaikalalta saan:) Ei, en jaksa alkaa askartelemaan siitä suklaanappeja, joten kipaisen Narvesenille (paikallinen R-kiska) ja ostan ihan aitoa:)

Perjantaina meillä oli yövieraita. Mieheni pomo vaimoineen on muuttamassa etelä-Norjaan. Heidän oli luovutettava avaimet eteenpäin, joten he olivat yhden yön ilman yöpaikkaa. Joten majoitimme heidät ja istuimme iltaa ja söimme ja joimme hyvin:)


Harmi, että kiva kaveripariskunta muuttaa pois:(
He muuttavat Bergenin lähelle. Hyppäsivät lauantaina
Hurtigruten-laivaan ja ovat 5pv:n päästä perillä:)


Lauantaina oli Papun 6v bileet ja teema oli Halloween. Luokalla on 18 oppilasta ja kaikki oli kutsuttu. Lopulta 12 pääsi paikalle. Ja tyypillistä. Miehelläni oli päivystys eli jos puhelin soi hänen on lähdettävä töihin.. ja juuri kun tämä 12. bilettäjä astui ovesta sisään niin puhelin soi. Jihaa... minä ja 12 pientä Halloweenityyppiä! Hyvin se meni. Leikkejä, herkkuja ja disco. Mutta tässä taas tuli tämä norjalaisten "statustelu" esiin. Olen huomannut, että lapsilla on tosi hienot toppavaatteet, pyörät jne. Ja eilen.. huh! Jokainen oli panostanut pukuun ja täällä oli tosiaan 12 pelottavaa tyyppiä illalla. Voin laittaa muutaman kuvan tänne liitteeksi.


Juhliin valmistautumista:)


Hieno tuli!
Olen ollut Jenkeissä au pairina ja muistan, että
kurpitsan sisälmyksestä tehtiin "pumpkin pie:ta" ja siemeniä
paahdettiin uunissa ja syötiin. Mutta meillä ne meni
kyllä suoraan roskiin tällä kertaa.


Näin hurjia asuja lapsilla oli...






Eilen oli ihan mieletön ilma. Reilut 10 astetta pakkasta, aurinko paistoi ja lunta tosi paljon. Aivan ihana päivä! Kävimme pulkkamäessä ja ajelemassa potkukelkoilla. Pikku-Papu laski liukurilla kiven kulmaan ja nyt täällä on yksi peppupotilas! Tilanne näytti pahalta, mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Nyt kannikka on vain vähän sinisenkirjava, mutta muuten peppupotilas voi hyvin.


Hämäävästi kevätpäivän tuntua.. mutta ei.
Kaamos on ovella. Tänään aurinko laski n. 14.00!




Jihaa:)


Tänään talvinen tunnelma jatkuu. Lunta oli tullut taas yön aikana n. 10cm joten lumitöitä on tehty. Päiväsauna lämmitetty ja nyt valmistaudutaan illan kierrokseen. Tänään on siis THE Halloween -ilta ja pojat meinaavat lähteä kavereiden kanssa kiusaamaan naapureita:)

HAPPY HALLOWEEN!

ps. Oli pakko tulla lisäämään:) Kello on 17.30 ja täällä on käynyt varmaan 20 keppostelijaa. Namit on loppu:( Aina pääsiäisenä Suomessa varaan suklaamunia ja sitten niitä jää yli kun virpojia käy niin vähän. Ja nyt en edes tiennyt vietetäänkö Norjassa Halloweenia ja varasin mielestäni kuitenkin aika paljon patukoita ym. nameja.. hmm. Mutta kuulemma jos laittaa ulkovalon pois se tarkoittaa, ettei halua keppostelijoita.. katsotaan toimiiko. Harmitus!!

5 kommenttia:

  1. Onpas ollut halloweenia ja kaunista ilmaa teillä. Minä menin niitä aikuisia pelottelevia lapsia pakoon Nyksundin kalastajakylän rauhaan.Älä sure kommentoijien ja arvontaan osallistuvien vähyyttä suhteessa kävijämäärään.Kun en minäkään tee :)
    Miehesikö se on muuten se arvonnan virallinen valvoja heehheh.

    VastaaPoista
  2. Joo täällä on ollut kyllä upeat ilmat. Nyt enää pari astetta pakkasta.. toiv. ei lumi sula pois! Vaikka nyt sitä on kyllä niin paljon, että ei kai ainakaan ihan kokonaan.
    En sure, ihmettelen vain:) Ois niin kiva saada kommentteja, että minkälaisia postauksia ihmiset haluavat ja kysymyksiä jne. Vaikka vielä mulla näitä aiheita riittää (siis sujuvasti kirjoitan ilman aihettakin:)) niin varmasti muualla asuvilla on mielessä juttuja jotka kiinnostaisivat?! Mutta kiitos niistä muutamista jutunaiheista. Yritän parhaani niiden suhteen:)
    En tiedä kuka on virallinen valvoja. Mieheni tod.näk. Hänhän on entinen virkavallanedustaja Suomesta joten tämä olisi ainakin todella virallinen arvonta sitten. Tosin hän voi alkaa kyseenalaistamaan tämän arvonnan "laillisuutta":) Täyttääköhän tämä kaikki tarvittavat arvonnalle tyypilliset kriteerit;)

    VastaaPoista
  3. No äläpä sie sure kommentteja! Aina se aikansa ottaa, enneku ihmiset alkaa kommentoida. Ite olin myös melko malttamaton varmaan sillon alkuvaiheessa :)

    Ihana talvi teillä siellä. Täällä nähty muutama karannut hiutale joskus alkukuusta.. Ja hurjan hienot bileet teillä siellä ollu! :D

    VastaaPoista
  4. Noniin! Otin kerta rykäsyllä kiinni lukemisessa, olin reissussa viikon verran. Ja kyllä siellä on teillä ehtinyt tapahtua! Talvi tullut ihan kunnolla, ainakin näyttää valokuvissa. Ihanat lenkkimaisemat, olispa mullakin.

    Hauskat Halloween juhlat näytti olevan :) Melko paljon tosiaan panostettu pukuihin, ainakin lapset tykkää:)

    Ja pöh, olin reissussa ja tietenkin just silloin täällä aletaan arpailla suklaita :( :D

    VastaaPoista
  5. Heippa:)
    Teija: Mä olen vähän tällainen kaikki-tänne-heti-nyt tyyppi:(
    Jenni: Mihin päin päädyit? Oliko hyvä reissu?
    Talvi on tullut pohjoiseen:) Ja täällä on tosi hyvät lenkkimaastot.. ja kohta siis hiihtomaastot.
    Voi sulta meni nyt suklaat sivu suun:(

    VastaaPoista