Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

perjantai 15. lokakuuta 2010

Lumi tuli ja suli:)

Tänään taisi olla ensimmäinen talviaamu täällä. Kun pääsin töistä maassa oli pieni lumikerros ja asteet nollassa. Mutta iltaa kohden lumi kyllä suli.


Hih, naapurin katto oli saanut yöllä pienen
lumipeitteen. Paikalliset sanovat, että kolmas
lumi joka sataa jää myös maahan. Tämä oli
kai sitten se ensimmäinen?

Edellisyönä olin taas puhelinyhteydessä Sallaan. Hän oli keksinyt, että minulle pitää opettaa uusi kudontatapa. Siis, koska nyt on sukkasesonki kalamuijalla niin niitä myös syntyy aika vauhdilla. Ja Salla oli sitä mieltä, että nyt on aika vaihtaa tyyliä. Vähän haastetta taas...

Katsokaas. Ei mitään perus-settiä:)

Tänään pidin myös ensimmäiset me&i-kutsut. Minun lisäkseni paikalla oli vain 3 ihmistä, mutta parempi sekin kun ei mitään:) Yksi heistä lupasi pitää kutsut joten jokaisista treffeistä poikii jotain lisää.

Soitin myös paikalliseen sanomalehteen tänään. Se lehti on ... no siis uutiskynnys on matala. Kerroin, että olen muuttanut tänne ja aloittelen tällaista hommaa niin toimittaja sanoi, että heillä on huomenna kokous ja hän esittää asian siellä. Siis huomenna selviää tulevatko tekemään juttua minusta ja me&i:sta:)

Luulen, että tulee olemaan aika vaikeaa tämä alku. Kun en tunne täältä juuri ketään ja me&i on ennestään tuntematon täällä. Vaikea myydä tuotetta jota kukaan ei tunne. Ja vaikea saada kutsuja kun ei tunne ketään:) Joten tuon lehden kautta saisin ainakin sanaa vähän leviämään. Katsotaan miten käy:)
Olo on helpottunut. Jännitti aika lailla pitää kutsut norjaksi. Mutta hyvin meni ja tästä se alkaa:)

8 kommenttia:

  1. Just, pitää vaan olla aktiivinen ja itse ottaa yhteyksiä. Tulla jotenkin tunnnetuksi ja olla kovasti esillä, mutta ei piinallisella, nololla eikä tyrkyttävällä tavalla.
    Se on tosi haastavaa, mutta kyllä sinä siitä selviät.Sekin on vaikeeta pitää yksityisminä ja yrittäjäminä erillään (Siis jos sen haluaa tehdä)

    Meilläkin,vaikka yrityksemme on pieni, on oikeen mediastrategia, että miten sitä ollaan esillä missäkin ja kuinka usein. Asiat on kirjattu ylös.

    Mitä oikein kirjoitamme ja miten se saadaan luonnollisella tavalla kytkettyä valassafariin.
    Lähtökohtana on se mitä myymme, että se tulis jotenkin linkitettyä esim kalastajakylän tapahtumiin ja luonnonilmiöihin.
    Viimeksi kotisivuilla tiimimme kirjoitti kotkan pesäkummuista. Se oli hyvä aihe, kun yksi meidän lintusafarin kohteista on just merikotka ja ne kummut on uutta aiemmin mainitsematonta. Niillä on uutisarvoa.hehe.
    Teemme paljon juttuja lehtiin ja nettiin. Se on vaikeampaa kun omat kotisivut, kun mitään mainoksiahan me emme tietenkään voi artikkeleina tarjota.
    Sitten on kans mietittävä julkisuutta henkilötasolla, ketkä meistä ovat esillä ja ketkä haluavat olla anonyymejä.
    Esilläolo on aika vaikeaa ja rasittavaa. Pitää olla sellainen joka asiasta nauttii, että kuvistakin se näkyy.
    Nyt meni ihan mediaksi ja tällaiseksi.

    Sinunhan kannattaa ilman muuta tehdä kotisivut tai tuotteillesi ihan oma blogi, kun kyllä sitä kautta pääsee parhaiten esille. Ja facebookkiin kans ja markkinointialueena koko Ruija lienee sopiva. Ehkä Kirkenes yksinään on hieman pieni.
    Paljon onnea yritystoimintaan.

    VastaaPoista
  2. Vau, lehteen, hyvä! Eiköhän se siitä lähe rullaamaan, askel kerrallaan. Tiedä minkä me&i-buumin vielä alotat siellä maailmankolkassa :)

    VastaaPoista
  3. ..niin ja villasukkaakin piti vielä kommentoida, että sähän oot ihan pro!!

    VastaaPoista
  4. Lehtijutulla voit tosiaan saada paljon näkyvyyttä pienellä paikkakunnalla. Ja Laurin idea sosiaalisen median käytöstä on hyvä! Vaikkapa se blogi. Jos et halua ryhtyä pitämään varsinaista blogia tuotteista, voit kuitenkin tehdä blogipohjaa hyväksikäyttäen pienen sivuston, jossa kerrot tuotteista. Voit sitten jakaa sitä osoitetta ihmisille ja sitä kautta voisi myös saada yhteyden sinuun, jos vaikka haluaa emännöidä me&i-kutsuja.
    Päästiinpä jotakuinkin meikäläisen lempialueelle tässä asiassa! ;)

    VastaaPoista
  5. On sinussa ainakin yritteliäisyyttä! Toivottavasti tekevät lehtijutun, jotta tuotemerkki tulisi tutuksi. Ne on aivan valloittavia vaatteita, kuosit niin hauskoja ja värikkäitä.

    Ihanat villasukat puikoilla, upea kuvio.

    Mukavaa viikonloppua täältä talvisen taivaan alta! Lumi tuli jo tiistaina ja nyt on aika talvinen fiilis.

    VastaaPoista
  6. No ei todellakaan mitään perussettiä tuo sinun kutimen jälki! :) huippua! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Mahtavaa kädenjälkeä!

    Todellakin käytä feissaria. Sinne on helppo me&i:n sivuilta linkittää kaikki jutut, jo etukäteisherkut mitkä vain te myyjät näette niin saatte laittaa sinne näkyville "härsyksi". Ja kutsuilla ilmoitat, että sut saa lisätä kaveriksi. Voit toki laittaa oman toiminimesi sinne, mulla on kaverina sekä Katin Mussukat -toiminimi, että kaverini Kati, joka ylläpitää tuota sivustoa, se on nettikauppa kylläkin. Kaikki keinot on sallittuja :)

    VastaaPoista
  8. Heippa kaikille:)
    Ei ole lehdestä vielä kuulunut mitään. Toiv. ottavat yhteyttä.
    Meillä on aika tiukat mediastrategiat myös eli ne vähän jarruttavat tässä innostuksessa:) Kehittelisin heti oman blogin jne. ja soittaisin VG:n paikalle jos voisin;)
    Mutta tosta lehtijutusta kysyin ja se on ok.
    Kirkenes on tietysti pieni paikka, mutta täällä pohjoisessa nämä välimatkat ovat niin pitkiä, että pitää tarkkaan miettiä mihin kannattaa lähteä ajamaan jne. Vallotetaan nyt tämä kolkka ensin:)
    Joo tytöt. Eikö ole hieno sukan varsi:) Pro ja pro, mut kova yrittämään:)

    VastaaPoista