Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 17. lokakuuta 2011

Uusi kamera

Hih.. vihdoin sain sen nimittäin uuden kameran!
En kyllä osaa käyttää sitä. Kameran ostajalle luvattiin ilmainen kuvauskurssi, mutta se järjestetään vasta joulun jälkeen eli nyt pitää vaan treenailla itsekseen.
Toivottavasti huomenna on hyvä ilma niin pääsen ulos kameran kanssa.
Täällä on niin hieno luonto / maisemat, että on monta kertaa harmittanut kun ei ole kunnon vehkeitä / osaamista. Mutta nyt alan harjoittelemaan. Jee olen intona:)

Nyt kaikki jotka tajuavat edes jotain kuvaamisesta
saavat antaa vinkkejä!
Mikä mielestäsi on tärkeintä ottaa huomioon kun kuvaa?
Eli kaikki ihan yksinkertaisetkin vinkit inboxiin kiitos:)
Ja jos tiedätte jonkun hyvän (ja helppokäyttöisen) kuvan
käsittelyohjelman niin vinkatkaa:)
Kohta tulee hienoja kuvia blogiin.. niin varmaan!

5 kommenttia:

 1. :) voit laittaa mulle meiliä ja kysellä mitä vaan. neuvon kyllä :)
  Ekaterina (kvaana1 at mac.com)

  VastaaPoista
 2. Hieno kamera! Onneksi olkoon!!! Minkä merkkinen se on ja miksi siihen päädyit? Meilläkin näet kameran hankinta edessä, koska nykyinen hajoaa minä hetkenä hyvänsä. Pitäis vaan jaksaa etsiä juuri se oikea malli, joka toimii myös amatöörikuvaajalla sekä oikea-aikaisesti lapsiperheen arjessa.

  Mä olen täällä käynyt lukemassa kuulumisia vähän väliä, mutta yleensä aina hammasharja tai teekuppi toisessa kädessä, joten kommentointi jää aina niukalle. Joten: Trip Trap näyttää upealta uudistuksen jälkeen! Mielettömän ihana kirppari teillä siellä on ollut - ihan alkoi täälläkin sormet syyhytä pelkästään noiden kuvien perusteella. Ja osuvan kuvauksen olit tehnyt arjesta ulkomailla. Siihen pitikin silloin jotain kommentoida, mutta heti kun ei kirjoita, mitä mielessä on, niin se sitten jää. Musta tuntuu, että tuo perhekeskeisyyden korostuminen on yksi niitä asioita, joka liittyy ulkomailla elämiseen oli sitten missä päin palloa tahansa. Ja se on kyllä yksi isoimmista elämää rikastuttavista tekijöistä, etenkin nyt, kun lapset on vielä siinä iässä, että nauttivat myös vanhempien läsnäolosta. Hyvää vointia ja lempeitä syyskelejä!!!
  t: Hanna Hong Kongista

  VastaaPoista
 3. Itse koitan tältä sivustolta löytyviä ohjeita käyttää...välillä kyllä unohdan ne;)
  http://www.secondpicture.com/valokuvan_sommittelu.html
  Kuvan käsittelyyn on monia ilmaisia, tässä yksi joka on myös lasten mieleen (piirrustus ohjelmat). Ei tarvitse välttämättä edes kirjautua, testaa/testatkaa.
  http://www.sumopaint.com/home/

  VastaaPoista
 4. Lisäys: Tuo Sumo on suomalaisten tekemä, eli lipun alta löytyy myös Suomi.
  Kuvan korjauksiin... (horisonttti, terävyys...) Picassa 3 hyvä ja ilmainen myöskin. Varoitus kun lataat sen niin kaikki koneeseesi kätketyt kuvat tulevat esiin;)

  VastaaPoista
 5. Picasa on ehdoton ainakin mulle, jolla on kuvat koneella aika sikinsokin. Ilman sitä en löytäis koskaan mitään. :D Sillä on helppo suoristaa, rajata ja korjailla ihan yksinkertaisesti kontrastia jne. Ja tallettaa verkkoalbumiin haluamansa kuvat.

  Olen käynyt hypistelemässä Canonin kameraa, mutta ei ole vieläkään tullut ostettua ja nyt ei ole rahaa. :( Mutta sun kuvia odotellessa!! :))))

  VastaaPoista