Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Insuliini...

Tänään olin taas sairaalassa. Joka toinen maanantai on aina "se päivä". Eli vauvalta otetaan sydänkäyrä, katsotaan ultralla miten vauva on kasvanut ja treffit diabeteshoitajan kanssa.

Ja tänään se tapahtui mitä olen pelännyt. Ja mitä kyllä epäilinkin eli minun piti alkaa pistämään insuliinia. Olen nyt 4 vkoa seurannut verensokereita ja opetellut mitä voin syödä ja mitä en, jottei verensokeriarvot nouse liikaa, mutta minun tapauksessa ei nyt riitä ruokavaliohoito vaan avuksi tarvitaan pieni määrä insuliinia.Vaikka sairaanhoitaja olenkin ja potilaille kyllä pistänyt insuliinia niin oli se vähän erikoista tuikata sitä itseensä. Tulevat viikot tulevat varmaan olemaan aikamoista "kieli keskellä suuta" elämistä. Mitä voi syödä ja miten paljon jne.

Toissaalta olen helpottunut. On olo, että olen hyvissä käsissä ja nyt minun ei tarvi enää spekuloida tätä asiaa. Pistän insuliinia ohjeen mukaan ja kun synnytys tulee ajankohtaiseksi lennän Tromsaan synnyttämään. Tämäkin oli iso asia minulle. Olisin niin halunnut synnyttää paikallisessa sairaalassa jotta mieheni ja pojat olisivat päässeet meitä katsomaan joka päivä jne. Mutta uskon, että kaikki järjestyy. Nyt on tärkeintä, että vauva voi hyvin. Tänään ultrassa näytti siltä, että yläkäyrillä mennään. Eli vauva on kasvanut viimeisen 2 viikon aikana aikalailla. Nyt teen kaikkeni, ettei vauva saa liikaa sokeria ja että hän saa syntyä normaali kokoisena eikä toivottavasti tule ongelmia verensokerin kanssa kun hänen oma kroppansa joutuu alkaa huolehtimaan siitä. Tromsassa on lastenlääkäri paikalla, joten uskon, että loppu hyvin kaikki hyvin.


Nyt alan huolehtimaan itsestäni ja Glotasta ja unohdan
muut huolet. Keskeneräiset käsityöt esiin ja koivet ylös...

Kävin myös juttelemassa pomoni kanssa tänään.
Nyt alkoi sairausloma enkä enää ehkä palaa töihin.
Hän ymmärsi asian hyvin ja kehoitti unohtamaan työjutut
ja ajattelemaan positiiivisesti.
Näin aion toimia! Syysillat saavat tulla:)

7 kommenttia:

 1. Karppaatko? Sillätavoin moni raskaana oleva on saanut verensokerinsa kuriin!

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvaa sairauslomaa ja loppuraskautta! Varmasti paras vaihtoehto jaada kotiin hoitamaan teita molempia.

  VastaaPoista
 3. Voi että, hyvä kuitenkin että olet hyvässä hoidossa! Ei muuta kuin rauhallisia sairaslomapäiviä ja yritä nauttia syksystä ja loppuodotuksesta!

  VastaaPoista
 4. No hyvä että nyt saat keskittyä enemmän sinun ja tulokkaan hyvinvointiin. :)

  VastaaPoista
 5. Harmi että joudut nyt kuitenkin ottamaan insuliinia, mutta ainakin sitten tilanne toivottavasti tasaantuu. Ota rennosti loppuaika :)

  VastaaPoista
 6. Parempi otat insuliinia, joka auttaa alentaa verensokerin. =) Tromsa kaupunki on kaunein pohjoisin kaupunki. Mä kävin siellä vuonna 2000. huikea kaupunki.. =) Tsemppiä loppuraskauteen!

  VastaaPoista
 7. Tromssassa on todella hyvä sairaala ja synnytysosasto on erinomainen. Omasta esikoisen synnytyksestä jäi hyvät muistot Asuimme Tromssassa melkein kolmisen vuotta ja tällä hetkellä ollaan taas Suomessa, mutta veri vetäisi kyllä takaisin, että saas nähdä :)
  Hyvää loppuodotusta! H

  VastaaPoista