Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 31. lokakuuta 2011

Syyspäivä

Tänään oli taas "jokatoinenmaanantai" eli sairaalapäivä. Ja erikoinen ilmiö heti aamusta ... aurinko paistoi. Mies oli töissä eikä minulla ollut autoa käytössä joten päätin, että lähden bussilla kaupunkiin ja tapaan mieheni sitten siellä ennen sairaalaan menoa. Ensimmäinen kerta kun käytin julkisia täällä ja hyvin meni. Ei ole ollut tarvetta käyttää julkisia liikennevälineitä, mutta oli hyvä huomata, että sellainenkin vaihtoehto on ja se toimi ihan niin kuin pitääkin:)


Kahvilan ikkunasta...
Kävin kirpputorilla tonkimassa ja sitten söimme mieheni kanssa jo tutuksi tulleessa kahvilassa maailman parhaat tacosalaatit. Kirkenesin Centrum cafe:sta sitä saa. Ja siellä on ihan hyvä Lattekin:)Kirkenesin kadut ovat aika ankean näköiset
tähän aikaan vuodesta..Sairaalassa sain vihdoin vastauksia. Itse ylilääkäri teki minulle ultratutkimuksen. Glotalla kaikki hyvin ja näyttää siltä, että saamme ihan normaalikokoisen vauvan:) Sain myös lähetteen Tromsaan eli jos synnytys lähtee käyntiin niin ei muuta kuin ambulanssi alle joka vie minut (ja mieheni) lentokentälle ja siitä sitten ambulanssilentokoneella eteenpäin. Jos vauva on mahassa vielä 2 vkoa ennen laskettua-aikaa eli marras-joulukuun vaihteessa niin lennän tavallisella lentokoneella Tromsaan potilashotelliin odottelemaan synnytystä:) Toivottavasti anoppi pääsee tänne apuihin ja mieheni pääsee matkalle mukaan.
Mutta nyt on siis helpottunut olo. Tiedän ainakin teoriassa miten kaikki menee:) Oli jännä olo kun varasimme seuraavaa kontrollia minulle kahden viikon päähän.. se on viimeinen kontrolli täällä.. viimeinen! Olen tottunut ravaaamaan täällä sairaalassa 2 vkon välein ja nyt puhutaan viimeisestä käynnistä. Joka tarkoittaa siis sitä, että LOPPU LÄHENEE! Jännittää!!!

Kirppari.. ja kirpparilöytöjä:)6 kommenttia:

 1. aivan ihania löytöjä <3

  nopeasti on raskautesi näin täältä seuratessa mennyt. mukava tietää, miten tuo synnytyssairaalaan meno on hoidettu :)

  VastaaPoista
 2. Olet löytänyt Norge purkkeja. Minä keräilen niitä :) Säilytän niissä kynttilöitä ja muuta ihmeellistä :) Mummilasta sain joitain tosi vanhoja, joissa mummi oli säilönyt kaikenlaista. Ja viime kesänä kirppikseltä ostin lisää 5 kruunulla kpl :D

  VastaaPoista
 3. Oho aikaistin omaa laskettua-aikaa kuukaudella. Eli jos vauva on mahassa viela marras-joulukuun vaihteessa niin sitten reissataan Tromsaan:)
  Joo Ekaterina. Muistankin, etta olet joskus maininnut, etta keraat noita. Ne ovat ihania. Itse jouduin pulittamaan 49 kruunua kappale:) t.kalamuija

  VastaaPoista
 4. Voi että teillä on jännät ajat käsillä ihan pian. Hyvin ne onneksi toimii nuo ambulanssilennot siellä, jos säät vaan sallii :) Ekaterina

  VastaaPoista
 5. Kivoja kirppislöytöjä! Toi norge-purkki on tosi nätti!

  Huuuh, loppusuoralla olet siis! Kyllä on menny nopeesti tällai ulkopuolisen silmin :) Nyt sit jännitellään täällä lopputulosta. Oisin aika paniikissa varmaan noiden lentojuttujen kanssa itse!

  Kivoja lahjatoiveitakin sulla tuolla alempana. Nätit ikean servetit, pitää käydä joku päivä tutkimassa paikan päällä. Mä odottelen jo lumen tuloa, kun luulen, että silloin mulla vasta alkaa se joulun odotus :)

  Kivaa viikkoa!

  T: Teija (en edeleenkään pysty kommentoimaan omalla tunnuksella, höh)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaupunkikuvista :) Ja mukavaa loppuodotusta :)

  VastaaPoista