Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 20. lokakuuta 2011

Annetaan hyvän kiertää

Lueskelin eilen blogeja ja silmään pisti kokeilemisen arvoinen resepti.
Minulla onkin ollut hakusessa kanaruoka, joka maistuisi lapsille.
Risotosta tulee aina kuivaa, kanapastasta liian tulista jne.
Nyt löytyi Kanaherkku, joka maistui myös lapsille.
Resepti on Normipäiväblogista
Blogia kirjoittaa suomalainen Heidi Etelä-Norjasta käsin. Kiitos Heidi vinkistä!!
Ainakin meidän pojat tykkäsivät:)




Kanaherkku

1 kokonainen grillattu broileri
n. 150-200 g riisiä (voi olla kokojyväriisiäkin)

Kastike
n. 50 g voita / margariiniä
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 5 dl kanalientä
n. 2-3 dl kermaa
currya
mustapippuria

(juustoraastetta)

Keitä riisiä noin puolet siitä ajasta, mitä ohjeessa lukee. Riisit kyllä kypsyvät uunissa muhiessaan. Paloittele broileri sopivan pieniksi suupaloiksi. Kaada riisi riittävän syvän (ja voidellun) uunivuoan pohjalle ja kippaa broileripalat päälle. Sulata voi (teflon)kattilassa. Lisää sekaan jauhot hyvin sekoitellen. Lisää kanalientä vähitellen, koko ajan voimakkaasti vispaten. Lisää seuraavaksi kermaa, kunnes kastikkeen koostumus on sopiva; ei liian tönkkö, mutta ei myöskään liian juokseva. Mausta maltillisesti currylla ja mustapippurilla ja kiehauta. Kaada sitten kastike riisien ja broileripalojen päälle ja lisää vielä halutessasi pinnalle hieman juustoraastetta. Sitten vaan vuoka uuniin (200 astetta) noin puoleksi tunniksi tai kunnes pinta saa hieman väriä.

Taas kerran pitää todeta, että parhaat reseptit ovat aina isoäideiltä peräisin... niin myös tämä:)

ps. itse käytin tummaa riisiä ja paistoin kanafileitä, jotka sitten pilkoin. Toimi:)

Sitten vielä vähän sokereista. Olen koko raskauteni ajan joutunut miettimään näitä sokeriasioita ja syömään huomattavasti vähemmän hiilihydraatteja kuin aikaisemmin. Eikä se ole yhtään huono juttu.
Nyt huomaan, että suu on jo tottunut näihin uusiin vähemmän sokeria sisältäviin ruokiin. Pystyn jopa syömään maustamatonta jugurttia:) Joka oli ennen mielestäni pahaa. Ja suoranaista herkkuahan siitä tulee jos siihen lisää vähän marjoja.. tai vaikka hilloa.. ja jos oikein haluaa irrotella niin vielä vähän kermavaahtoakin.

Löysin kaupasta tällaista kevytomehilloa, jossa
on "30% vähemmän sokeria". 66% omenaa.
Ja totta!.
Kun vertaan kaapista löytyneeseen normaaliin hilloon niin
näin on. Tässä hiilareita  28g/100g kun tavallisessa hillossa on
46g/100g. Toivottavasti teen näitä arjen järkeviä valintoja
vielä jatkossakin enkä vain nyt kun tämä raskausajandiabetes
vaivaa!

Mies tuli juuri työreissultaan. Sain ihania tuliaisia:)
Ennen olisi tullut suklaalevy.. nyt tuli:


Kannattaa siis ehdottomasti olla
sokerittomalla dietillä;)

3 kommenttia:

  1. No täältähän se selvisikin eli maistui :)

    -Heidi

    VastaaPoista
  2. Meillakin tykataan tuosta vahasokerisesta omenahillosta. Minakin laitan sita tuon maustamattoman jugurtin sekaan. Tosi hyvaa!

    VastaaPoista
  3. Niin hyvää ruokaa ei olekaan, mitä ei pystyisi curryllä pilaamaan. Tai lämpimillä ananaksella. Tai sienillä. Siinähän ne maailman oksettavimmat maut jo tulivatkin :P

    Oli kanaruoka mikä tahansa, niin miksi ihmeessä se täytyy _joka kerta_ pilata curryllä? Ei jaksa käsittää.

    VastaaPoista