Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 15. lokakuuta 2011

Loppemarked

Olen tainnut ennenkin täällä blogissani mainita, että olen kirpparifriikki:) Rakastan kirpputoreja, mutta harmikseni täällä Norjassa ei ole sellaista kirpputorisysteemiä kuin Suomessa.

Täällä Kirkenesissä on 1 kirppis. Fretex eli Pelastusarmeijan kirpputori. Kadulla on laatikoita, joihin saa jättää esim. käytettyjä vaatteita tai sitten jos sinulla on jotain tavaraa, jota haluat lahjoittaa sinne niin voit viedä ne itse paikanpäälle.

Sieltä olen välillä löytänyt jotain, mutta se ei ole sellainen kirpputori josta itse tykkään. Esim. Helsingissä rakastin Hietsun kirppistä. Saatoin kesäisenä sunnuntaiaamuna lähteä sinne kello 7.00 ja näin varmistaa, että varmasti olen ensimmäisten joukossa paikalla kun joku "rikas hesalainen" tulee kerran viiteen vuoteen tyhjentämään varastonsa:)

Tänään Kirkenesissä järjestettiin kirpputori. Eilen tuli lappu kotiin, että jos omistaa jotain mitä haluaa lahjoittaa 10.luokan kirpputorille myytäväksi niin voi soittaa alla olevaan numeroon ja he tulevat hakemaan. Ja tänä aamuna nuo tavarat myydään kello 10.00 alkaen:) Sinne siis!

Olipa ihana penkoa niitä kasoja. Esim. vaatteita sai 50 kruunulla (6,5e) muovikassillisen. Siellä oli säkkikaupalla tavaraa, jota ei oltu edes purettu, joten Kalamuijalla oli hyvät apajat:)
Lisäksi kaikennäköistä tavaraa ym. oli paljon. Puolitoista tuntia siellä meni ja perinteisesti tietysti kakkukahvit päälle.. norjalaisittain:)

Löysimme mm. pojille jalkapallokengät, rullaluistimet, laskettelukypärän jne. Ja minä tein löytöjä.. mm. suomalaista lasia, citysaappaat, kassillisen vauvanvaatteita jne. Olipa kiva lauantaiaamu:)

Olen miettinyt paljon sitä mihin nämä rikkaat norjalaiset laittavat kaikki käytetyn tavaran. Koska kirpputoreja ei järjestetä eikä täällä muutenkaan tunnu olevat sellaista kierrättämisperinnettä kuin esim. Suomessa. Olemme esim. muutaman kerran laittaneet lehteen ilmoituksen, että halutaan ostaa pyörä lapselle tai ruohonleikkuri tms. Mutta puhelin ei soi.

Eräänä päivänä Oskarin opettaja kysyi minulta, että kelpaako minulle hänen vanhat äitiysvaatteet ja vauvanvaatteet. No todellakin kelpaa! Illalla  hän sitten soitti ovikelloa ja hänellä oli 2 isoa kassillista vaatteita. Kysyin tietysti mitä olen velkaa.. en mitään kuulemma. No jotenkin aion nuo vaatteet hänelle korvata. Mutta siis 2 kassillista todella hyväkuntoisia vaatteita!!! Ja minulle!? Ymmärrän, että ystävälle tai sukulaiselle annetaan ilmaiseksi hyviä vaatteita, mutta että puolitutulle?? Lucky me.. mutta ehkä tuo on sitten se tapa jolla he pääsevät käytetyistä tavaroistaan eroon. Ja saavat hyvän mielen:)

Paljon rojua.. mutta joukossa helmiä:)


Joku onnellinen sai rullaluistimet ja
laskettelukypärän:)


Ja Glotta (taas) kassillisen vaatetta ja
minä oikeat citysaappaat:)

Täällä Kirkenesissä asuu ja on aina asunut suomalaisia.
Olen ennenkin kirpparilta löytänyt suomalaista lasia ja
esim. Arabian astioita:) Melkeinpä ilmaiseksi!

4 kommenttia:

 1. Ihania aarteita! Mitkä saappaat :)) Wuhuu!

  VastaaPoista
 2. Näyttääpäs kivalle tuo kirppispäivä! Jospa siellä järjestettäisiin niitä useamminkin :) Ostaakohan norjalaiset sitten käytännössä kaiken uutena, jos kierrätys ei oikein toimi? Onneksi Suomessa on kirpputoreja joka kadunkulmassa, saa pikkurahalla kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja löytöjä oot tehny! Mukavaa loppusyksyä! Eve

  VastaaPoista
 4. Kesällä just juteltiin kierrätyksestä. Aika paljon vaatteita ja tavaraa heitetään kuulemma suoraan roskiin! Ja siihen ostohysteriaan nähden sitä ylimääräistä tavaraa ja ryysyä riittää :) Itse keräsin lasipurkkeja, jossa lukee Norge kyljessä. Niissä on lasikannet ja kaikki. Ja Blånisse lue`n löysin ja maksoin 5 kruunua ;D ei tarvinnut alkaa neulomaan. Ihania löytöjä sinulla!!!

  VastaaPoista