Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 4. lokakuuta 2011

Elämää Kehä 3:n ulkopuolella?

Ihana aamu:) Ekaa kertaa ajattelen, että olen tavallaan äitiyslomalla eikä minun tarvitse tehdä mitään! Aloitin aamupalalla ja sytyttämällä tulen takkaan. On nimittäin aika kolea päivä. Siksi aloinkin tarkastamaan blogistani, että milloinkas se lumi tuli viime vuonna. Ensilumi näytti tuleen 11.10. 2010! Siis 11.lokakuuta...sehän on ihan kohta!Eilen sain puhelun ystävältäni. He asuvat Espoossa (ovat aina asuneet) ja he ovat tulossa tänne syyslomalla eli viikon päästä. Hän kyseli mm. mitä pitää ottaa mukaan ja tarviiko laittaa talvirenkaat autoon jne. He eivät ole koskaan käyneet täällä ja puhelu venyi pitkäksi. Hän kyseli kaikkea ja minä vastasin. Hän meinasi kuolla nauruun: "sanoitko, että siellä menee keskustassa kaupat kiinni kello 16.00??".. "mitä te sitten teette iltaisin?".. "siis eikö siellä ole H&M:ää??" ... "täh... siis +6 astetta ja pimee tulee jo kello 19.30??"..Jne, jne:)

Muutimme itsekin tänne Kehä 3:n sisäpuolelta ja kai nämä asiat tuntuivat aluksi minustakin oudoilta. Mutta nyt kun puhuimme niistä niin tajusin, etten ole edes ajatellut niitä enää pitkään aikaan. Koska kaupat keskustassa menevät kiinni neljältä niin hoidan asiat ennen kello neljää tai lauantaisin. H&M:ää, Mäkkäreitä jne. en ole edes kaivannut (eikä kukaan muukaan meidän perheessä) ja se, että on syksy ja se näkyy myös lämpömittarissa ja päivän pituudessa ei hätkähdytä minua enää ollenkaan:)

Kaikkeen tottuu.. niin se kai menee:) Moni epäili, että miten käy kun ilmoitimme, että muutamme tänne. Olen sosiaalinen ja vähän levoton sielu ja onhan tämä täällä asuminen vähän eri kuin hektisessä Helsingissä. Mutta näin jälkikäteen... 1,5 vuoden jälkeen muutosta ajattelen, että sopeutuminen on mennyt hyvin. Eikä kiirettä takaisin etelään ole. Ja olen onnellinen, että olen pitänyt tätä blogia. Harvoin tulee luettua vanhoja postauksia, mutta kun tänään tein sitä (kun etsin tuota ensilumentulon ajankohtaa) niin hymyilin. Tämä on kuin päiväkirja. Moni asia on unohtunut ja moneen uuteen asiaan on jo tottunut. Mutta on hyvä välillä lukea mitkä olivat ajatukset vuosi sitten:)

4 kommenttia:

 1. Kylla, kaikkeen tottuu ja siita voi alkaa pitamaankin :).

  terveisin entinen kaupunkilaistytto maalta

  VastaaPoista
 2. Joku muukin tuolla myönsi että tämä blogi kuuluu "vakkari"-kurkattaviin sivuihin, niin voin liittyä joukkoon. Aina tulee kurkattua että mitä kuuluu. Oikeasti odotan että Glotta syntyy, että voin seurata vauvanhoitoa noin kylmissä oloissa, hui. Ihanaa että olet elämänmyönteisesti blogannut, ja juuri oikein: kulttuurista eniten. Kiitos sinulle!!
  Oikein hyvää sairauslomaa, ja toivon todella että et enää lähde töihin vaan lepäät itsesi ja vauvan takia :)

  VastaaPoista
 3. Välillä on hyvä lähteä ulos omalta mukavuusalueeltaan ja hämmästyä maailmaa :) Kyllä maapallo pyörii sittenkin, vaikkei kaikki toimikaan juuri niin kuin on tottunut.

  Blogi toimii hyvänä päiväkirjana. Olen pitänyt blogia Norjan vuosistani ja sieltä voin tarkistaa ensilumi on tullut meille tänne Oslon viereen 29.10.08, 5.11.09 ja 21.10.10. Eipä olekaan näköjään kauaa, kun voi alkaa odotella talvea saapuvaksi tänne eteläänkin.

  Mukavaa ja rentouttavaa odotusta!

  VastaaPoista
 4. Niinhän se on, että aika helposti kaikkeen tottuu. Itsekkään en enää kaipaa kauppoja sunnuntaisin ja kummasti sitä muutakin tekemistä löytyy. Itsekkin odottelen jo talvea, voi kun meilläkin olis takka :) Nautihan nyt "lomasta"!

  VastaaPoista