Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 21. tammikuuta 2013

*hernaria ja pullaa*

Toi himo ruoanlaittoon vaihtelee. Periaatteessa tykkään... mutta juuri nyt on menossa kausi, ettei tämä päivittäinen menun miettiminen nappaa sitten ollenkaan. Tietääkö kukaan blogia, jossa joku ihan tavallinen kotiäiti kertoo mitä kokkaa ja laittaa jopa reseptit jakoon? Sellaiselle olisi käyttöä nyt.

Onneksi olin eilen reipas. Tein ison satsin hernekeittoa ja sitä siis meillä tänään. Ja olen ollut vähän huono äiti noille isommille lapsille. Vauva vie mehut ja pojat saavat äidistä vain jämät:( Kiukkuinen kaamosmami... voi lapsi raukat. Mutta tänään ajattelin vähän hemmotella noita isompia ja leipasin kasan pullaa. Piti tehdä korvapuusteja, mutta sokeri loppui kesken. Kauppareissu.. ei kiitos. Ulkona vaihteeksi tuulee.. Mutta nyt täällä leijailee ihana pullan tuoksu. Toivottavasti saan pojilta edes muutaman säälipisteen. Pojat ovat niin ihania.. ja niin isoja ja helppoja. Niin helppo unohtaa niiden olemassa olo kun tuo yksi riivinrauta tossa sählää. Vaimonakin olen ollut kamala.. rasittava valittava akka. Josko mieskin leppyisi kun saa kotitekoista hernekeittoa, pari pullaa ja ison lasin maitoa <3 Hope so.



Mitä teillä tänään syödään?
Entä huomenna...
kertokaa... helppoja reseptejä jakoon.
Perherauhan puolesta:)

Ps. hernekeiton ohje löytyy täältä.

34 kommenttia:

  1. Puistolassa -blogin Petra pitää ruokablogia osoitteessa http://patalintu.blogspot.fi/. Jos yhtään tykkäisin ruuanlaitosta niin testailisin varmasti noita reseptejä :) Herkun näköistä ja selkeän tuntuiset ohjeet :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköisiä pullia! Tulin just ulkoa, täällä on aivan täydellinen, aurinkoinen kevätpäivä (vaikka taas vähän kylmä) ja nyt pitäisi ehdottomasti saada kaakota ja tuoretta pullaa! Hernekeittokin maistuisi. Kyllä noilla leppyy sekä mies että lapset! Ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että siellä on aurinkoinen kevätpäivä...prk;) ps. lapset ja mies lepytetty:)

      Poista
    2. :D. Ei ollut tarkoitus vääntää veistä haavassa... Itsekin pohjoisesta muuttaneena tämä aikainen valo tuntuu vain niin ihmeelliseltä. Mutta toisaalta täällä ei sitten pääse nauttimaan siitä pohjoisen räjähtävästä kesästä...

      Poista
  3. Oi, kohtahan on jo laskiaispullien aika... tuli tästä mieleen :) Hernaria syötiin kans just loppuviikko, ja siunasin sitä, ettei tarvinnu pariin päivään tehä sapuskaa. Sitruunaa ja vaniljaa-blogin jonnalla on 3x5 vkon ruokalistat sivupalkissansa, käy kurkkaa, jos sieltä löytys joku kiva lista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on huippua kun joskus jää ruokaa ja seuraavana päivänä voi luistaa ruoanlaitosta:) Ja hernari on niin hyvää!
      Pitää käydä kurkkaamassa toi blogi. Kiitti vinkistä:)

      Poista
  4. Hernekeitto kuulostaapa hyvältä,omatekemä nam nam.Hyviä ,helppoja kotiruoka reseptejä löytyy marttaliiton sivulta.On valmiita ruokalistojakin.Eikun kokkailemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omatekemä hernekeitto on tosi hyvää. Ihan top 5:ssa jos kotiruokia miettii.
      Ai marttaliitto... miksi en ole keksinyt vaikka olen tällainen wanna be-martta:)

      Poista
  5. Jauhelihakastiketta ja makarooneja, kun ei ollut spagettia yllättäen kaapissa. Lisukkeena salaatti a`la mitä kaapista löytyy eli jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua ja porkkanaraastetta. Ja joku päivä laitan kyllä minäkin hernekeittoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta toi teidän tämän päiväinen ruoka:) Laita! On niin hyvää:)

      Poista
  6. Mahtavan näköisiä pullia, seuraavan kerran kun olemme sielläpain kalassa taidamme heti ensimmäisenä vapaana viikonloppuna ottaa Hurtigrutan Kirkenesiin ja tulla maistamaan. Täällä syödään tänään poikasen tekemiä taco-juttuja kalaruoakaputken vastapainoksi. Viikonloppuna oltiinmereisissä makunautinnoissa, misokeittoa, paistettua merikrottia ja minun ikiomaa herkkua itse alusta saakka valmistettua lipeäkalaa, muut ei siihen koske hajun ja maun takia :( Sushilla on muuten menty aika usein talven aikana. Yksi hyvä reseptivinkki ja myös linkkivinkki on norjalaisten ruokabloggaajien ohjeet Coopin kalenterissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti leivon teille pullat kun tulette:) Oli kiva nähdä viimeksi ja juttuja olisi voinut kuunnella pidempäänkin!
      Ei toi teidän menu huonolta kuullosta. Ja nostan hattua kun niissä olosuhteissa nuo ruoat valmistatte:) Katselin juuri kalastusohjelmaa ja jo se meren käynti saisi mut niin huonovointiseksi, etten varmaan voisi syödä mitään. Ehkä pitääkin siis kokeilla kalastajan uraa... se onkin ainut dietti jota en ole vielä elämäni aikana kokeillut. Äläkä kiusaa niitä muita sillä lipeäkalan hajulla!!!! ps. kiitti tosta Coop-vinkistä:)

      Poista
  7. Nyt iski akuutti hernekeiton himo. Olen syönyt sitä viimeksi v 2009. Ei nämä norjalaiset todellakaan tajua hyvän ruuan päälle, kun eivät ole hernekeittoa ottaneet ruotsalaisilta. Saako täältä jostain kuivia herneitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oi! Sun pitää saada hernekeittoa. En ole varma saako Norjasta kuivia herneitä. Me ostetaan aina Näätämöstä. Mutta täällähän on sitä "ertestuingia" jota käytetään lisukkeena. Sehän on vähän hernekeiton makuista:)

      Poista
  8. Oi, mitä pullia! Hyppääpäs Hanna-täti koneeseen ja ota pullaa matkaan rotinoiksi!
    Ytte

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ytte ajattelin sua kun tänään leivoin:) Niin mielelläni olisin sulle pullat tarjonnut. Ei ois mennyt helmiä sioille:)

      Poista
  9. Toivon, etta mun vaimoutta ja aitiytta ei mitata mun ruoanlaitosta. Usein tulee laitettua einesta kun ei muuta jaksa. Huomenna syodaan kuitenkin melkein kotitekoista lasagnea, kana fajitoita tiistaina, keskiviikkona jauhelijapihveja. Tuommonen aidin ruokablogi ois kylla tarpeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai nyt sentään:) Mutta hyvällä ruoalla voi pelastaa tilanteita kun on muuten ryssinyt;) Teidän menu kuulostaa tosi hyvältä. Ehkä täälläkin tehdään tällä viikolla lasagnea ja jauhellihapihvejä:) Fajitaksia tehtiin juuri lauantaina:)

      Poista
  10. Meidän listalla on tällä viikolla seuraavaa: tiistaina syödään kylmäsavulohipastaa, keskiviikkona kikhernecurrya, torstaina katkaraputikkaa ja perjantaina sit nuggetteja ja ranskiksia.

    Tänään väänsin jääkaappia tyhjäksi ja pilkoin porkkanoita, bataattia, kesäkurpitsaa, paprikaa ja perunaa uuniin kera mausteiden (mm. suolaa,pippuria, sitruunaöljyä, rakuunaa). Lisäksi paistoin kanafileitä ensin pannulla (suolaa, pippuria ym.), ja sitten tungin ne sinne samaan uuniin kasvisten päälle ja kuorrutin kanapalat jämäjuustoraasteella. Lisäksi turkkilaista jogurttia maustettuna suolalla, pippurilla, hunajalla, yrteillä ja suolakurkun palasilla.

    Jos innostuit jostain noista listan ruuista, voin laittaa sit reseptiä jakoon. Nyt en jaksa kirjoittaa ;)



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ehdottomasti ainakin tuon lohipastan ohjeen haluan.
      Kikhernecurry.... sekin kuulostaa hyvältä. Mitä sen kanssa syödään vai onko se ihan pääruoka? Riisiä?
      Tuo tämän päiväinen kanakasvishässäkkä kuulostaa hyvältä, varsinkin tuo jogurtti sen kanssa. Pitääkin kokeilla joskus:) Kiitos jos jaksat reseptit laittaa:)

      Poista
    2. No niin, nyt pukkaa reseptiä...Toivottavasti tykkäät ;)

      Loistelias lohipasta neljälle hengelle (sovellettuna kirjasta Tarjoa hyvää vähällä vaivalla) eli siis superhelppo ja nopea (itse en käytä reseptissä purjoa enkä paprikaa, mutta alkuper. reseptissä ovat mukana)

      200-250 g kylmäsavulohta 3-4 mm ohuina viipaleina
      (1/2 dl purjosipulia hienonnettuna)
      1 valkosipulinkynsi murskattuna
      oliiviöljyä
      1 tlk (400g) tomaattimurskaa (tai ihan paseerattua tomaattia, vielä helpompi)
      1 dl ranskankermaa
      1 dl kuohukermaa
      suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
      (1/2-1 dl vihreää paprikaa)

      Ensin kuulotetaan valkosipuli (ja purjo) oliiviöljyssä. Lisätään tomaattimurska. Keitetään hiljalleen 10 min, sit jäähdytetään hiukan ja hienonnus tehosekoittimella. (olen oikaisut tämän vaiheen käyttämällä paseerattua tomaattia ;)). Sen jälkeen hieno sose takaisin paistokasariin ja sekoitetaan joukkoon ranskankerma ja kerma. Keitetään n. 5 min. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Sitten lisätään lohi- (ja paprika)suikaleet ja vähän aikaa kuumennetaan. Kaada kastike kypsän ja valutetun pastan päälle ja sekoita hyvin. Pastana olen käyttänyt penneä tai vaaleaa tagliatellea.

      Kikhernekcurry keitetyn riisin kera (esim. basmati)
      ohje neljälle

      1 rkl öljyä
      1 sipuli
      2 valkosipulinkynttä
      2 tl currya (jauhetta tai currytahnaa)
      3 dl vettä
      1 kasvisliemikuutio (tai kasvisfondia)
      3 rkl tomaattipyreetä
      1 kanelitanko
      1 tl kardemummaa
      1 tlk (400g/265g) säilyttyjä kikherneitä
      3 dl ruokajogurttia

      Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli öljyssä ja lisää sen jälkeen curry. Lisää vesi, liemikuutio/fondi, tomaattipyree, kanelitanko ja kardemumma. Anna hautua hiljalleen 10 min. Valuta vesi kikherneistä ja lisää joukkoon. Hauduta vielä 10 min ja "ongi" kanelitanko pois. Lisää jogurtti joukkoon ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarjoa riisin kera.

      Tämän resepti on S-kauppojen ruokalehdestä muutaman vuoden takaa.

      Mä aion kyllä testata tuota hernekeitto-ohjettasi. Meillä on ollut pitkään taukoa hernarin kanssa, mutta viime vuonna ollaan lämmetty sille uudelleen.


      Poista
    3. Kiitos kaima:) Taidan tietää mitä meillä syödään huomenna. Jännä toi tomaatti tossa lohipastassa, mutta varmasti toimii:)
      Ja illalla tuli yhtäkkiä mieleen että tota currya voi syödä varmaan nanleivän kanssa?

      Poista
    4. Joo se kuulostaa erikoiselle, mutta on minusta ihan hyvää siinä. Olen soveltanut ohjetta myös siten, että jos ei ole kermaa ollut, niin sit vaan pelkällä ranskankermalla ;) Ja tilliä voi myös kastikkeeseen laittaa, jos haluaa.

      Varmasti tuota kikhernecurrya voi kokeilla myös naanleivän kanssa (hyvä idea!) - ehkä tekisin kastikkeesta sitten hiukkasen paksumpaa eli vähentäisin veden määrää...

      Poista
  11. Istutin joskus perheeni pöydän ääreen, kun kyllästyin miettimiseen ja ruoasta narisemiseen. Jokainen sanoi vuorollaan haluamansa ruokalajin ja tätä tehtiin yksi A4-arkki täyteen. Lopuksi minä tein niistä järkevän ruokalistan, jota seurasimme! Huomioon kiireharrastuskuljetuspäivät, viikonloput, juhlapyhät, tähdepäivät jne. Toimi hyvin, suosittelen! Mari

    VastaaPoista
  12. Täällä syödään ruisleipää kunnes pakkanen on tyhjä. Kokkaaminen ei maistu kun tulee 10-12 tunnin jälkeen kotiin... Tuollaiselle blogille olisi käyttöä myös, kerro jos sellaisen löydät!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun oliskin ruisleipää... tosin tämän parin päivän hernekeittodietin jälkeen en tiedä onko tarpeen;) Menin äsken tuonne ensimmäisen kommentoijan vinkkaamaan Puistolassa blogiin.. sitä kautta löysin ihan uuden maailman. Eli sen blogin blogilistalta löytyi paljon kivoja blogeja ja isossa osassa blogeissa oli ruokapostauksia. Jäin seuraamaan muutamaa blogia (nyt en muista nimiä) eli jatkossa löytyy heidän postauksiaan tuosta munkin blogilistasta:)

      Poista
  13. Ruokapirkasta bongailen usein helppoja, edullisia ja usein myös nopeita arkiruokien reseptejä! Suomen puolella kun poikkeatte niin kannattaa napata mukaan k-kaupasta (: yksi ko. lehdestä löytynyt suosikkireseptini kulki nimellä ''melkein kuin moussaka'', tarvitaan ainoastaan valkosipuliperunoita, jauhelihaa, tomaattista pastakastiketta ja fetaa. jauheliha ruskistetaan>lisätään pastakastike ja ladotaan vuorotellen perunoiden ja fetan kanssa uunivuokaan, 45 min uunissa ja avot! todella maistuvaa vaihtelua omiin tavallisiin (ja tylsiin) arkiruokiini (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin Ruokapirkka. Onkohan tossa Näätämön kaupassa niitä? Ei ole osunut silmään. Asiakkaista varmaan 80% on norskeja niin voi olla, että eivät ole tilanneet.
      Toi melkein moussaka kuulostaa hyvältä. Munakoisosta en niin tykkääkään:)

      Poista
  14. Ruokapirkalla on hyviä ohjeita ja ohjeet löytyy netistäkin! Kannattaa käydä katsomassa :).

    VastaaPoista