Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

sykehjem

Täällä on sairastupa. Ensin olin minä kipeänä tai siis olen edelleen...  eilen alkoivat sitten pojatkin pärskimään. Pari päivää on mennyt sisällä rauhallisissa merkeissä.

Mies on ollut hoitamassa meitä tänään. Täällä Norjassa on mahdollista jäädä sairauslomalle jos lapsen hoitaja on kipeä. Eli jos minä olen sairaana niin mies voi olla kotona. Luxia. Häntä on nimittäin tarvittu täällä. Kun itsellä on olo kuin jyrän alle jääneellä niin tuollaisen vilkkaan 1-vuotiaan perässä pysyminen on haaste. Jo vaipanvaihto ja ruoanlaitto tuntuvat nyt ylitsepääsemättömiltä hommilta. Eilen kun mies oli töissä mussutimme vain leipää ja Oskari hoiti vaipanvaihdot!

Onneksi pukki toi paljon lukemista...


Tänään aamupalapöydässä tuli komento. Jokainen joka on sairas pysyttelee peiton alla. Pojilla oli vähän vaikeuksia totella tätä "tri isukin" määräystä, mutta itse hoitajana tiedän miten tärkeää on potilaan hoitomyönteisyys niin olen totellut käskyä kiltisti;) Ihanaa, että saa levätä. Tällaista herkkua on harvoin tarjolla. Tosin kipeänä ei ole kiva olla, mutta tällainen totaalilepo tekee hyvää anyway. Olen nukkunut päiväunet, lukenut ja illalla rikoin sen verran tuota peittosääntöä, että kömmin tänne sairastuvan yleisiin tiloihin katsomaan Putousta (elämäni ekaa kertaa olen päättänyt seurata sarjaa. Niin paljon siitä on kohkattu vuosien varrella) ja tekemään palapeliä lasten kanssa.

500 palainen Tatu ja Patu palapeli saatiin valmiiksi muutamassa tunnissa:)


Nyt myös mies ja vauva aivastelevat... eli voi olla, että tuo lääkärin virka lankeaa minulle ennen kuin tajuankaan. Mutta toistaiseksi nautin tästä potilaan pestistä. Kuppi kuumaa on juuri tulossa:)

HYVÄÄ ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE. TOIVOTTAVASTI TE PYSYTTE TERVEINÄ:)

10 kommenttia:

 1. Meillä, me molemmat, yskimme ja olemme yskineet jo neljä viikkoa! Alkupäivinä oli miehellä parina päivänä vähän kuumetta, minulla ei sitäkään,julmettu kröhä vaan. Limaa irtoaa oikein kunnolla.
  Saimme varmaankin tartunnan meidän itsenäisyyspäivän vierailta. Siellä oli emäntä sairastanut lähes koko syksyn lentsua ja yski vielä meilläkin ollessaan. Oli ollut peräti viisi viikkoa lääkärin määräämällä sairaslomallakin. Meille tullessaan oli jo ollut työssäkin lääkärin luvalla (lasten parissa), joten uskalsi tulla vieraisillekin, mutta niin vaan tartutti meihinkin.
  Toivon totisesti, että teidän "potilaat" eivät pode samaa tautia.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei:/ Nyt on sitkeitä tauteja liikkeellä. Mua säälittää hyvä ystäväni Suomessa. Hänellä oli laskettuaika 4.1. Mutta vauva ei ole syntynyt vielä. Ja paha yskä jatkunut jo yli viikon. Ei saa nukuttua eikä paranemisen merkkejä näy:(

   Poista
 2. Pikaista paranemista sinne! Mulla se tauti meni oikeastaan päivässä ohi - se oli taatusti taas se valkosipuli:D. Tai sitten se, että uskon siihen niin vahvasti. No, onneksi sinulla on ollut nyt mahdollisuus levätä oikein kunnolla - joskus tarvitaan sitäkin, vaikka sitten sairauden varjolla. Mulla Suomen reissu tulossa tällä viikolla niin oli pakko parantua. Mutta nyt nukkumaan, kukun täällä taas keskellä yötä...

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että olet saanut lepoa. Toivottavasti menee nopeasti ohi. Viime talvesta on vielä muistissa kolmen kuukauden flunssa, joka ei meinannut luovuttaa lainkaan. Täällä on uutisoitu Norjassa "riehuvasta" sikainfluenssasta, toivottavasti ette ole sitä saaneet, vaan menee äkkiä pois. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihanaa kun on ollut mahdollisuus levätä hyvällä omallatunnolla. Se on tullut tarpeeseen. Olo kyllä edelleen kurja;( toivotaan, että menisi jo pois eikä mitään sikaflunssia olisi!

   Poista
 4. Voi vitsi, kun Suomessakin olis samanlainen sairasloma toiselle huoltajalle. Muutaman kerran olis tullu tarpeeseen kun kahden pienen lapsen kanssa kotona ollaan.
  Voimia ja nopeaa parantumista teille!

  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä juuri mietin tota eilen... että onko Suomessa. Me ei olla ainakaan ikinä käytetty moista hyötyä... Mutta välillä tulee kyllä tarpeeseen. Kyllä kotona olevalla vanhemmallakin kuuluu olla oikeus sairastaa. Ja yhtä hyvin silloin kun lapsi on esim. perhepäivähoidossa ja hoitaja kipeenä niin toisella vanhemmalla on oikeus jäädä kotiin. Palkan kanssa:)

   Poista
 5. Mä kyllä luen blogiasi, älä huoli! Eipä ole mun flunssa vieläkään näyttänyt ohitse menemisen merkkejä, oikeastaan päinvastoin, viime yön unisaldoksi jäi taas yskimisen ja tukkoisuuden vuoksi 2h. Harvinaisen sitkeää on... Mutta eipä silti, ei ole Ruthkaan näyttänyt mitään merkkejä saapumisestaan, joten parannellaan sitten vaan flunssaa ja odotetaan. Neidillä on "armonaikaa" ensi viikon keskiviikkoon, silloin yliaikakontrollit ja päätös jatkotoimenpiteistä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän rakas <3 Voi, että ku sä nyt tulisit kuntoon ennen synnytystä. Normaalisti täällä odottelisin jo kuumeisesti vauvauutisia, mutta nyt toivon, että paranet ennen kuin vauva syntyy. Eiköhän ensi viikolla jo ole parempi olo.. ja luulen kyllä, että Ruth tulee ulos ennen sitä ihan itse:) Tsemppiä. Jännittää!!!!

   Poista