Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Mun unelmakoti ... Ruotsista

Mua on alkanut ärsyttämään noi sisustuslehdet! Täällä Norjassa ne maksavat n. 70-90 kr kappale eli noin kymmenen euroa!!! Silti ostan niitä. Mutta esim. tänään kaupassa olisi tehnyt ihan hirveesti mieli ostaa lehti, mutta ei hitto. Ei, ei, ei. No hädissäni menin sitten kirjastoon selailemaan lehtiä. Sinne tulee vain pari pas..kimpaa norjalaista sisustuslehteä ja joku jenkki. Ei hyvä.

Blogithan ajavat melkein saman asian. Usein blogeista löytää vielä kauniimpia koteja kuin sisustuslehdistä. Mutta jotenkin se ei ole sama katsella kuvia koneelta kuin se, että saa istua kunnolla nojatuolissa tai maata sängyssä ja selata oikeaa lehteä. Vähän niin kuin sanomalehdenkin kanssa. Ei nettihesari ja hesari ole sama juttu!

Blogejen lisäksi ihmisten koteihin pääsee kurkistamaan kätevästi myös kiinteistövälitysfirmojen sivujen kautta. Joskus aina (toki vie paljon aikaa) menen esim. finn.no sivuille ja katselen asuntoja, jotka ovat Oslossa. Tai etuoven kautta kurkin töölöläisiä koteja tai sitten bolagetin kautta ruotsalaisten kämppiä.

Ja kyllä se vaan totta on... ruotsalaiset osaa! Heillä on geeneissä joku kauneussilmä... hehän ovat kauniita, he pukeutuvat kauniisti ja lisäksi he vielä osaavat sisustaa kotinsakin juuri oikein! Tänään käytin "oman aikani" näin. Kurkkimalla koteja. Ja minulla on tapana tallentaa joitain ihan parhaita kuvia koneelle. Tässä aika kiva koti... siis nämä kuvat eivät ole samasta kodista, mutta kehittelin tällaisen kalamuijan oman unelmakodin keräämällä kuvia kiinteistövälittäjien sivuilta:) Ja kaikki ruotsista, överraskning!








ps. niin ja tästä alakulosta vielä.
Tänään kävin pitkästä aikaa zumbassa.
Ja wau mikä olo.. en ollut edes tajunnut, että
(osittain) tämä ketutus on johtunut siitä, että en ole 
päässyt liikkumaan. Kokeilkaa;)

14 kommenttia:

  1. Kauniita, valoisi koteja!! :) hei, kokeiltu on!! zumba on (kummallista kyllä) vielä mulle ihan outo juttu, mutta kun vuoden ekat bodypumpit tuli pumpattua ja siihen päälle oon jatkanut hiihtämisillä, olo on ihan erilainen ja energinen!!
    Kivaa viikkoa sinne, haaveilu on kivaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että liikunta toimii sielläkin. Viime ma olin sellaisella stepstyrke tunnilla (joka toinen biisi steppiä ja joka toinen pumppia), mutta olin kai edelleen vähän kipeä eikä tunnista tullut yhtään hyvä olo. Ja kävin myös hiihtämässä, mutta keli oli surkea ja luistoa liikaa niin sekin oli ihan peestä:) Odotan suosiolla keväthankia:) Mutta pääasia, että liikkuu sellaisella tavalla, että itselle tulee hyvä olo:)

      Poista
  2. No kyllä kelpais mullekin sun unelmakoti! Yllätys yllätys...

    Juu, zumbasta saan megaenergiat, mutta samaten hiihdosta tällä hetkellä! Liikkuminen on kyllä mahtavaa terapiaa.
    Perusruokia, jotka uppoaa meillä. makaronilaatikko, kasvissosekeitto, kanajauhelihakeitto! Itsetehdyt hampurilaiset on kans kivoja, ja tortillat, joissa esim. kanasuikaleita ja kasviksia tietty.
    Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ruottalaiset osaa;)
      Ai sielläkin toimii zumba? Hyvä hyvä...
      Totta.. kasvissosekeitto. Sitä meillä ei olekaan ollut pitkään aikaan. Pitää siis tehdä:) Nyt makkarakeitto kiehuu liedellä:)
      Juu ja itsetehdyt hampparit, nam:)

      Poista
  3. Ihania kuvia, paitsi tuolla viimeisessä huoneessa tulisi kyllä migreeni :D. Kepeää ja vaaleaa, eikä niin askeettisen suoraviivaista kuin suomalainen tyyli. Ruotsalaisilla on kyllä tyylitajua, tai ainakin niiden tyyli uppoaa myös minuun:). Mikähän olisi sitten norjalainen tyyli? Tummaa hirttä, porontaljoja ja värikkäitä koristemaalauksia vai kellastunutta mäntyä lattiasta kattoon? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin vois tulla tai ainakin toi tapetti on sellainen, että siihen voisi kyllästyä aika nopeesti. Mutta jotenkin tykkään tosta huoneesta:)
      Mä en osaa sanoa sitä norjalaisten ja ruotsalaisten eroa. Mutta ruotsalaiset ovat jotenkin skandinaavisempia.... norjalaisia niitä niiden omia puukalusteita ym. vaikka muuten moderni koti. Norskit hiihtää jotenkin vähän perässä;)

      Poista
    2. itse olen joskus ajatellut, että ruotsalaisessa tyylissä tulee edelleen läpi kustavilaisuus: vaaleita värejä ja siroja linjoja vähän romantiikalla höystettynä, kun taas norjalainen tyyli (ainakin sellainen perinteinen) on aika slaavilaista - tulee usein karjala ja venäläiset ruusumaalaukset mieleen. Ja sitten näitä lattiasta kattoon kellastunutta mäntyä- sisustuksia on ainakin täällä aika paljon, ihan sellaista kesämökkityyliä - tai sitten seinät on valkoista pystypaneelia. Ja huonekalut Ikeasta :D. Niin ja sitten se läpivalkoinen ranskalainen maalaistyyli á la Jeanne D'Arc Living on kyllä rantautunut tännekin - sitä taitaa olla nykyään joka maailman kolkassa ja ainakin itse olen siihen vähän kyllästynyt... tai rajansa kaikella... Olipa hauskaa analysoida :D

      Norjalaisista sisustuslehdistä oma ehdoton lemppari on nykyään 'Lev Landlig' ja sitten tietysti 'Vakre Hjem'. Niin ja 'Gamle Hus, Hager & Interiør' :)

      Poista
    3. Totta muuten. Ja toi paneli. Mä olen niin kyllästynyt siihen. Jotkut tykkää. Mutta kun meillä kaikki seinät sitä, onneksi sentään maalattua. Mutta ois kiva jos jonkun seinän voisi esim. tapetoida tms. mutta ei.
      Täällä mä en osaa sanoa mikä mun lemppari sisustuslehti on. Suomessa noilla lehdillä on selkeä linja. Tykkään esim. Dekosta nykyään. Mutta täällä samassa lehdessä yleensä tyylejä joka lähtöön (ja lähinnä juuri tuota ranskalaista maalaisromantiikkaa josta en enää oikein tykkää). Tuota Lev landlingia en ole ostanut montaa numeroa, pitääkin alkaa ostamaan. Vakre hjem on hyvä:)

      Poista
  4. Et ole sattunut Pinterestistä innostumaan? Siellä, kun on tuo kivojen inspiraatiokuvien tallentaminen tosi helppoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NO mä kirjauduin sinne joskus ja kai jonkun kuvankin tallensin... mut en mä tiedä. Enkö mä osannut käyttää tai jotain, mut se jäi. Tuollaista kaipaisin. Siis mihin voisin tallentaa kaikki kivat kuvat jotka eteen sattuu. ONko se kätevä? pitäiskö uudelleen?

      Poista
    2. Kyllä se musta on ihan kätevä. Ainoo et pitäis muistaa aina välillä katella niitä tallentamiaan kuvia :D Mutta kyllä se aika helppo on käyttää, ja kun laittaa jonkun pikapainikkeen itelleen ni muistaa käydäkin vähän useammin :)

      Poista
    3. Ok. Sait ylipuhuttua. Pitaa aktivoitua uudelleen:) Onko seillæ jotain kansioita esim. sisustus, vaatteet ym? En yhtææn muista.

      Poista
    4. Omat kansiot saa koostaa miten tykkää mutta valmiita kategorioita löytyy ainakin sisustuksesta, muodista ja do-it-yourself-jutuista :)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Pakko kommentoida, nyt mua rupes himottaa tollaset ihan perus valkoset pinnatuolit keittiöön. Mut olis hienoo, jos ne olis vanhat. Kahlasin finniä, mutta ei täältä ainakaan löytynyt. Pitää vielä hyväksyttää Mikaelilla idea :)
    Josta tuli mieleen, että katoitko/katotko herlige hjem ohjelmaa, vai mikähän sen nimi on? Siinä oli niin hienot sohvat tehty pari viikkoa sitten, niin että tollaset tuolien selkänojat oli kiinnitetty runkoon, jossa oli patja pehmusteena, vaikee selittää, mutta oli tosi hienot sohvat!

    VastaaPoista