Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

torstai 3. tammikuuta 2013

tere

Heippa ja hyvää uutta vuotta kaikille!
Joulu ja uusi vuosi menivät ja nyt taas kotona.
Mitäs tässä nyt kirjoittaisi... lomilta harvemmin postaan ja huomaan, että heti kun pidän blogitaukoa niin itselleni tulee sellainen olo, että on vähän vaikea aloittaa taas... ketää nyt kiinnostaa se miten minä vietin jouluni jne. Ja joulut ja uudet vuodet ovat täällä blogimaailmassa jo käsitelty moneen kertaan. Eli mistä sitä kirjoittaisi?

Ja lomalla törmäsin ihan uuteen ilmiöönkin... aikaisemmin tämä on mennyt niin, että kun tapaamme sukulaisia ja tuttuja niin he nauravat, että blogin ansiosta he tietävätkin mitä meille kuuluu... eli kuulumisten vaihtaminen on ollut helppoa ja tehokasta. Mutta nyt kun "oletin", että niin.. tehän tiedättekin, mitä meille kuuluu, että kertokaa omat kuulumisenne vain niin moni myönsi, että eipäs tiedäkään.. ei ole ollut aikaa lukea blogia. Jaahas jaahas.. onko blogini niin tylsä, ettei tutut jaksa seurata sitä.. tuskin se nyt niin paljon aikaa ottaa kun jokainen kuitenkin nettiä käyttää päivittäin.

Eli minulla taitaa olla täällä blogikriisi... aloitin blogin, koska tämä oli helppo tapa pitää läheiset ajantasalla siitä miten me tänne pohjoiseen sopeudumme ja mitä me täällä puuhaamme. Mutta tänä päivänä blogiani lukevatkin ihan muut ihmiset kuin ne joille sen aikoinani suuntasin. Ei mitään... on kiva, että lukijoita on kertynyt, mutta you know.

Nyt on siis vähän tahmeeta. Ehkä tämä on lomaltapaluu-krapulaa.. tai jet lagia. Suomessahan kello olisi jo puoli  kahdeksan ja täällä se on tuntia jäljessä:) Oikeesti kyllä väsyttääkin. Loman aikana asuimme kolmessa eri paikassa eli muutaman yön välein vaihdoimme majapaikkaa.... 5 hengen kamat kasaan ja nokka kohti uutta paikkaa. Lapset tietysti nukkuvat aina vähän huonommin kun ei olla kotona ja itse tulee valvottua kun on kiva nähdä sukulaisia ja ystäviä pitkästä aikaa. Eli kyllä, väsyttää.

Jään odottelemaan sitä draivia joka minulla normaalisti on... enköhän taas kohta postaa päivittäin aidasta tai aidan seipäästä:) Ja huomasin, että uusia lukijoita on taas ilmestynyt ja hetki sitten lupasin 100. lukijalle jotain kivaa. Ja se sadas taisi olla Lammas... eli laitatko yhteistietosi minulle e-postiin niin laitan postia tulemaan:)

Hyvää alkanutta vuotta siis kaikille. Täällä se alkaa makkarakeiton merkeissä:) Lomalla on tullut syötyä.. teinköhän Suomen ennätyksen. 10pv ja +3,5 kg! Tuohon ei joka tyttö pysty. Eli nyt kinkkuja sulattelemaan ja opettelemaan arkea.






Joulun vietimme veljeni luona minun perheeni kanssa,
välipäivät menivät anoppilassa miehen perheen parissa
ja uusi vuosi vaihtui Valkealassa ystäväperheen luona 
kaveriporukassa niin kuin niin moni muukin uusi vuosi on mennyt:)
Kiitos kaikille joiden nurkissa saimme majailla, 
pöydissä syödä upeita (ja niin raskaita) ruokia ja kaikille
jotka ehtivät tapaamaan meitä lomamme aikana <3

Olin taas surkea valokuvaaja... kameralta löytyi muutama kuva ja 
julkaisukelpoiset olivat yhden käden sormilla laskettavissa:)

14 kommenttia:

  1. Lomalla vaikka on kuinka kiva mutta kotiin on aina kiva ja hyvä tulla.

    VastaaPoista
  2. Tuo + 3,5 kg onkin oikeastaan osoitus siitä, että hyvin teitä on reissussa pidetty ja vieraanvaraisia oltu. Ei se ollenkaan ole sinun syytä/ansiota!
    Minä luulen, että kun kolme yötä kotona ja kymmenen koneellista pyykkiä on takana, olet taas entiselläsi. Sukulaisten ja ystävien tapaamisen jälkeen tulee väistämättä hitusen tyhjä olo joksikin aikaa. Eritoten, kun sydän on kahden maan kansalainen.
    Vaan onneksi on Glotta ja pojat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Hyvänä pidettiin joka paikassa jossa käytiin:) Kiitos synninpäästöstä.. en ole siis ahne/syömähullu.. vain kohtelias isäntäväkeä kohtaan;)
      Ja parasta oli, että mukana kotiin ei tullut oikeastaan edes pyykkiä vaan joka kodissa toimi "pyykkihuolto":) Eli ei mikään ihme että olo on vähän nihkeä kun edessä on paluu arkeen.
      Ei vaan. Taisi eilinen olo johtua siitä, että tulin kipeäksi. Nyt hirveä flunssa ja olo kuin jyrän alle jääneellä.
      Kiitos tsempistä:) Toi on totta, että suomenlomien jälkeen on aina tyhjä olo jonkin aikaa vaikka kotiin on kiva tulla.
      Onneksi on Glotta ja pojat <3

      Poista
  3. Me ollaan sun uusia ystäviä ja läheisiä, vaikka vain tämä blogi yhdistää. Et kirjoita tyhjille seinille. Oikeat läheiset ovat oikeasti läheisiä, vaikkeivät sitä blogiaktiivisuudella osoitakaan. Welcome back just as you are, yritän sanoa... Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä Marin kanssa ja huomaan, että vaikka en aiemmin lukenut yhtään blogeja niin nyt sitä tulee tehtyä, kun kirjoittaa itsekin. Mystistä, mutta ei kannata ottaa itseensä, jos ei blogia-kirjoittamattomat käy lukemassa :)

      Poista
    2. Tosiaan Mari. En minäkään lukenut blogeja ennen kuin itse aloin kirjoittamaan. Tosin siitä on jo aikaa... nykyään se on yleistynyt.
      Mutta väitän kyllä, että jos hyvä ystäväni tai kaverini asuisi ulkomailla niin seuraisin hänen blogiaan... paitsi jos se olisi ihan paska.. eli ei voi katsoa kuin peiliin:)

      Poista
  4. Tervetuloa takaisin! Kiva kun olet taas täällä meidänkin ilonamme.

    Mitä tuossa toiseksi alimmaisen kuvan kulhossa on? Yritin katsella kuvaa, vaan en saanut selvää mitä hyvää siinä oli :).

    Ja toinen kysymys vielä: täällä meillä on koiravaljakkokilpailu viikonloppuna, onko se sinun ystävättäresi tulossa sinne? Sinne on kuulemma tulossa koko Norjan valjakkoeliitti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula:) ja hyvää uutta vuotta sinulle.
      Tuossa kulhossa on puolukkasurvosta:) Saimme uutena vuotena maailman parasta hirvikäristystä ystävämme luona ja tuo kuva on lisäkkeistä. Oli ihania hyytelöitä jne puolukoiden lisäksi:)
      En ole varma onko Kristine tulossa kisoihin. Hän on menossa polvileikkaukseen parin viikon päästä. Juuri tuli viesti, että hän tarvitsee apua heppojen ja koirien kanssa sitten kun on toipilas. Eli epäilen, ettei ole tulossa. Toiv. ehtii parantua ennen suurta kisaa:)

      Poista
    2. Tässä on sen kilpailun sivut: http://mushsynnfjell.blogspot.no/

      Siis puolukkaa ;). Siis niin se tuo mustavalkea kuva antaa välillä ihan eri kuvan aiheesta :).

      Poista
    3. Totta.. kun kuvaa katsoo on vaikea sanoa mitä kulhossa on:)

      Poista
  5. Mä ainakin kurkkaan joka päivä Kalamuijan mahd uudet metkut :) Ps. Et joudu sairastamaan yksin, täällä kohtalotoveri. Kauheet lihassäryt ja vilu. Tsemppiä meille siis. Titti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän Titti:D täällä kanssa tauti jatkuu. Uutena vaivana hirveet rannekivut:/ pikaista paranemista!

      Poista