Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Viikon menu

Viikko sitten täällä kaipailin vinkkejä arkiruokiin. Kiitos kaikille avusta:)
Sain hyviä reseptejä ja vinkkien kautta löysin kivoihin blogeihin, joista on apua tämän asian kanssa.
Samalla päätin, että yritän muistaa kuvata meidän arkiruoat jo-ka-päi-vä ja tämä on ollut vaikeaa ja jotenkin ihan urpoa... hei, hei odottakaas äiti ottaa kuvan ennen kuin aletaan syömään:)
Eli meidän viikon ruokalista näytti tältä:

Maanantai: hernekeitto
(josta jo ma postasinkin ja ohje löytyy sieltä)
Hernekeitto on ihanaa, voisin syödä viikottain ja 
kelpaa myös lapsille.
(tosin norjalainen ruokavieras (lapsi) meinasi oksentaa)

Tiistai: Makkarakeitto
Helppo, halpa ja lapsuudesta tuttu kotiruoka.

Keskiviikko: Kana-nuudeliwokki
Tämä oli tällainen erittäin nopea ja helppo versio,
eli paistetaan kanat ja kasvikset, maustetaan ja 
tarjoillaan ihan kaupan nuudelin kanssa (YumYum) :)

Torstai: Kreikkalainen salaatti...

ja lohipasta. 
Kauhean näköinen kuva.. eikä makukaan ollut häävi:)


Perjantai: Kanapasta.

Lauantai: Lohisalaatti

Sunnuntai: Naudanlihakastike ja perunamuusi.
Fetauunitomaatit.
(nykyään paistan tuon lihan pihveinä ja sitten vasta 
kun ovat foliossa vetäytyneet pilkon lihan ruskean kastikkeen
joukkoon... niin hyvää) :)

Toivottavasti näistä on jollekin hyötyä, joka painii samojen arkisten ongelmien kanssa kuin minä:)

Itse opin viikon aikana jotain:

-meillä pyörii koko ajan suht samat raaka-aineet (viikosta toiseen)
Esim. Näätämöstä tulee aina ostettua porsaan sisäfilettä, jauhelihaa, naudan ulkofilettä ja 
kanan koipia. Norjalaisesta kaupasta lohta, kanaa ja  makkaraa:)

-raaka-aineet ja niiden laatu on kaiken A ja O. Tähän aikaan vuodesta on vaikea saada tuoreita 
raaka-aineita eikä ruoasta saa yhtä maistuvaa kuin kesällä. Kasvikset ovat pahoja ja
esim. kala tulee yleensä pakastealtaasta (vaikka meren äärellä asumme) :(

-vaikka aina väitän (ja olen vilpittömästi luullut), että meillä syödään nykyään norjalaisittain 
eli vain 1 lämmin ruoka päivässä niin nyt huomasin, että näin ei ole. Meillä syödään aina n. 14-15 aikaan.
Illalla usein kun tulemme harrastuksista niin tuleekin lämmitettyä jotain pientä (kaupan pizza syödään
neljään pekkaan, eilisen ruoan jämistä tehdään salaatti tai paistetaan munakas tms.)

-minä olen se meillä joka tekee ruoat ja myös päättää mitä syödään.
Näin ainakin tällä viikolla... vaikka olen luullut, että mies valmistaa ruoan aika usein.

-huomasin myös, että meillä menee vauvanruokapurkkeja aika vähän nykyään.
Glotta on siirtynyt syömään meidän kanssa samaa ruokaa:)

-ruoka maistuu oikeasti paremmalta kun syö hyvässä seurassa.
Ne päivät jolloin söimme koko perhe yhdessä tai jos meillä oli 
ruokavieraita niin ruoka maistui tosi hyvältä:)

10 kommenttia:

  1. No, täytyy todeta, että houkuttelevalle kyllä näyttää teidän menyynne! Tuu laittamaan meille(kin) ruokaa, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla:) En taida jaksaa... kun tässäkin on jo ihan tarpeeksi. Palkataanko yhteinen kokki/sisäkkö;)

      Poista
  2. Itsella pyori sun viime ruokapostauksen myota mielessa, etta taytys omaan blogiin tehda tammonen viikkoinen menu muitten aitien inspikseksi ruoanlaiton suhteen. Ehdit ensin. Makkarakeitto! Ei oo tullu kokattua varmaan 10 vuoteen sita. Taytyypa kokeilla, mita meidan poju siita tykkais.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmessä. Käyn sitten sieltä poimimassa vinkkejä:) Ja muut kanssa. Makkarakeittoa meillä on suht usein. Helppo ja hyvä ruoka. Ja ihan parasta kun lapset pilkkovat noi makkarat niin tulee tollaisia jättikokoisia;) Maistuu ihan erilaiselta kun silloin kun itse pilkon sellaisia pieniä paloja keiton joukkoon:)

      Poista
  3. Hernekeittohan on superhyvää verrattuna siihen norjalaisten hernemuhennokseen joka on kyllä ihan hirveetä. Tiukkaa mautonta hernemuhennosta Gilden jauhelihapihvin kanssa - huhu huh...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hernekeitto on ihanaa. Mä olen kerran saanut hyvää hernemuhennosta. Siitä on jo aikaa.. yli 10v. Asuin etelä-Norjassa eräässä perheessä kun olin täällä tekemässä yhtä työharjoittelua. Musta se maistui ihan omatekemältä hernekeitolta. Voi olla, että perheen äiti teki sen alusta loppuun itse. Mutta sitten joskus söin sitä jostain noutopöydästä ja yök:) Oli juurikin sellaista kuivaa/tiukkaa/ei hernekeiton makuista mössöä:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. En tehnyt sitæ sun reseptilla:) Se olis varmaa maistunut. Tein uunilohta tohon salaattiin ja se pala joka jäi niin seuraavana päivänä laitoin sen vaan pannulle ja tein sellaisen kermakastikkeen siihen. Ihan oma resepti.. joka ei toiminut:)

      Poista
  5. Mun mielestä joku voisi nyt ahkerana tehdä viikon ruoka-haasteen, olisi tosi kiva saada uusia ideoita arkisiin ruokiin. Jotenkin tuntuu että täälläkin kokoajan pyöritetään samoja ruokia. NamNam, lohipastaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa on ideaa.. mites noita haasteita laitetaan eteenpäin:) Niin että kanssa toimii!

      Poista