Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

God helg

Niin kuin perjantain postauksesta pystyi aistimaan niin mulla ei ollut suuri odotuksia viikonlopun suhteen.
Mutta kuinkas kävikään. Meillä on ollut kiva viikonloppu:) Ehkä siinä väittämässä on osa totta.. että jos havittelee onnea niin voi käydäkin ihan toisin. Itselleni on aina kova paikka jos jotain on suunniteltu ja omassa mielessäni tietysti olen ajatellut jo miten kaikki menee jne. ja sitten homma peruuntuukin tai ei menekään niin kuin olin suunnitellut. Tuolla saralla olisi kehityttävä!

Mutta silloin kun asiat menevät näin, että ei odota mitään ja homma toimiikin... se tuntuu superkivalta:)
Perjantain iltana pääsin kuin pääsinkin sinne zumbaan.. jo se olisi riittänyt. Mutta, että vielä saunaankin. Salilla on sauna joka toimii silloin kun toimii. Mutta pe se toimi!! Jihuu. Voi niitä lukuisia kertoja kun olen toiveikkaana pakannut saunakamat mukaan ja todennut perillä, että jostain syystä kiukaan kivet ovatkin lauteilla (saunaa huolletaan tms?) tai niitä kertoja kun olen napsauttanut saunan päälle ja jumpan jälkeen todennut, että se on kylmä:( Syksyn aikana taisin päästä löylyyn asti ihan yhden kerran:) Mutta nyt pe sauna toimi:)

Eilen Glotta alkoi olemaan jo parempi. Kun mies heräili yövuoron jälkeisiltä uniltaa pakkasimme koko perheen autoon ja ajelimme Suomen puolelle kauppaan. Auto täyteen suomalaista ruokaa ja viesti ystävälle, että maistuisko iltapala. Saimme siis ruokavieraan. Söimme hyvin ja otimme pari lasillista viiniä.

Tänään olemme ulkoilleet, ystävä haki tänne jääneen autonsa;) ja joimme vielä juustokakkukaffet. Eilen kaupassa keksin, että haluan tehdä juustokakun pitkästä aikaa. Mukana ei tietysti ollut reseptiä ja viime kerrasta on jo aikaa. Eli osa tarvikkeista jäi yllätys yllätys kauppaan. Oli etsittävä siis netistä sellainen resepti, jonka voi toteuttaa ainesosilla joita meillä oli. Ja tuli tosi hyvää. Eli helppo ja hyvä juustokakku a'la Kalamuija:

-15 Digestive keksiä
-4 rkl sulatettua voita
(murskaa keksit, sekoita voi sekaan, runttaa kakkuvuoan pohjalle ja laita kylmään)
-200g tuorejuustoa
-1 kuohukerma
-puolikkaan sitruunan mehu
-2dl tomusokeria
-2rkl vaniljasokeria
(vatkaa kerma, sekoita muut ainekset kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle)
Anna olla kylmässä hetki ja tarjoile kahvin kanssa!

ONNI ON:


Ihana isoveli joka ottaa mukaan leikkeihin...

terve ja hymyilevä vauva...

paukkuva pakkanen...


kun tajuaa, että yksi kaamos on taas selätetty ja 
päivä pitenee vauhdilla...

spontaani majaleikki (vaikka siitä seuraakin kaaos olohuoneeseen)..

leikkivät lapset...

punaiset posket....

ja uusi ystävä:)
Sain tällä viikolla uuden ystävän.
Hänen mukanaan perheemme sai 2 bonusystävää.
Hänellä on nimittäin pari tällaista pikku fifiä:)
Meillä on vähän koirakuume, mutta eiköhän tämä, että
saimme kerralla 120 kiloa koiraystävää auta taas hetkeksi:)


15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ole hyvä:) Tosi helppo ja nopea tehdä. Ei mitään uunijuttuja:) Ja maistui tänään ehkä vielä paremmalta kuin eilen eli voi hyvin tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.

      Poista
  2. Kiitos kakkuohjeesta myös. Olen viimeisen vuoden aikana todennut, että kaikki mitä hurjasti etukäteen suunnittelen ja odotan menee pieleen, siitä seuraa alakulo ja taas menee monta kivaa juttua pieleen. Parasta kun ei suunnittele kovinkaan paljoa, säästyy ehkä pahimmilta pettymyksiltä.
    Saitte todella ihanan tuntuisen viikonlopun, aurinkoakin. Täällä on niin pimeää, ettei ilman valoja sisällä näe mitään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noinhan se on. Voi kun oppiskin siihen, ettei aina suunnittele kaikkea tai vaikka suunnittelisi niin ei lataisi itselleen ja muille niin hirveitä odotuksia.
      Tosin lasten myötä on oppinut, että aina sattuu ja tapahtuu... eli on lakannut maalaamasta mielettömiä pilvilinnoja vaan usein ajattelee, että kunhan kaikki olisi terveenä että edes päästään sinne :)
      Viikonloppu oli onnistunut. Ja niin ihanaa, että meillä on taas aurinko!!! 2kk elettiin ilman. Toiv. sielläkin paistaa taas pian.

      Poista
  3. Teilla on kylla siella upeat maisemat. Ja tuo "pikku fifi"- kaveri on aivan valloittavan nakoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on:) Ja toi fifi ja sen fifi kaveri joka oli vielä 10kg isompi (uros) oli kanssa aika mahtava tyyppi:) Ja kun he varmaan luulevat olevansa ihan pieniä ja söpöjä.. ihan syliin tulevat:)

      Poista
  4. Haha, ihana "fifi" :D Juustokakun voiskin joku päivä tempaista. Kiva kun blogeista saa inspiraatiota asioihin, joita ei muuten tulis pitkiin aikoihin edes ajateltua. Ja allekirjoitan niin tuon että pasmat menee ihan sekaisin kun on omassa päässä kaiken hienosti ajatellut ja suunnitellut eikä asiat sitten menekään niin. Sitten ei huvita enää mikään kun se originaali ajatus oli jotenkin kiveen hakattu juttu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen:) Juustokakku on niin hyvää ja toi oli kyllä ihan oikeesti yhtä hyvää kuin sellaiset "vaikeammatkin" juustokakut:)
      Juu tää on paha kun lukee blogeja.. inspiksiä tulee niin, ettei meinaa keretä toteuttamaan:) mm. just tänään bongasin ihanan puolukkapiirakkaohjeen.. ja kun mun linjat ei oikein kestä tätä jatkuvaa leipomista;)
      Joo toi etukäteen suunnittelu ja hirveiden odotusten lataaminen... pitäis oppia pois moisesta!!!

      Poista
  5. Sehän on se vanha totuus, että sitä pettyy nimenomaan omiin odotuksiinsa. Asiat menenvät niin kuin menevät ja ihmiset toimivat niin kuin toimivat - eivätkä useinkaan meidän odotusten mukaan :).

    Jos sitä oppisikin elämään tässä hetkessä odottamatta liikoja. Ne kaikkein parhaimmat asiat ovat usein ihan lähellä, mutta jos koko ajan toivoo, odottaa ja haluaa jotain muuta, niin saattaa jäädä huomaamatta...

    Mullakin on hirveä koirakuume, mutta yritän laittaa jäitä hattuun...nämä kissat sitovat jo ihan tarpeeksi... Tuollainen fifi olisi kyllä kiva kaveri tuolla metsiä samotessa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin:)
      Meidänkin elämäntapaan sopisi fifi. Olisi niin kiva kun kaveri pääsisi retkille mukaan ja sen lisäksi ulkoiluttais mua:) Mutta totta. Eläimet sitoo.. mihin tollaisen pikkufifin laittais kun haluais lähteä Suomessa käymään tai vähän laskettelemaan. Ja kun auto on nytkin jo ääriään myöten täynnä niin pitäis ostaa varmaan peräkärry tai heppavaunu, että kaverin sais mukaan:)

      Poista
  6. Teillä on hyvä meininki! Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Mimmille terveiset Ivalosta :)

    VastaaPoista