Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 19. tammikuuta 2013

Mul ei oo mitään tekemistä....

Mä olen kuin pieni lapsi. Marisen täällä kun ei ole mitään tekemistä.
Harvinainen ongelma tänäpäivänä? Mutta ei täällä pohjoisessa.
Facebookin päivitykset ovat lämpötilakeskeisiä... -29, -31 jne. Ihmiset kilpailevat kenen kotikonnuilla on eniten pakkasta. Harvinaista kyllä, mutta täällä ei ole kylmä.. siis nyt. Mutta tuulee niin, että niin eiliset hiihdot kuin tämänpäiväiset luistelutkin piti perua. Iltapäivällä kun mitta täyttyi tästä nujuamisesta lähdimme uimahalliin saamaan vähän valohoitoa.
Toivotaan, että huomenna olisi vähän inhimillisemmät kelit ja pääsisimme happihyppelylle.
Kaamoskin on kuulemma loppunut, mutta aurinkoa ei todellakaan ole näkynyt.
Ja sekin näissä piiitkissä viikonlopuissa on, että sitä alkaa hakemaan lohtua ruoasta. En vain minä vaan koko perhe. Fredagskosista on tullut oikein tapa ja lauantaihan on virallinen karkkipäivä.
Uimahallin jälkeen kun menee kauppaan niin... huh, huh. Mutta kyllä se niin on, että jos tässä vielä yrittäisi laihduttaa niin pälli repeisi ihan varmaan. Eli aurinkoisia kelejä odotellessa.
On vähän sellainen olo, että tämä voisi olla vaikka se vika kaamos joka vietetään täällä.
Mutta sitten kun hairahtaa lukemaan Suomen uutisia, jotka on täynnä huonoja talousnäkymiä niin 
sitä meinaa ihan lamaantua. Juuri viikko sitten lehdessä oli artikkeli siitä, että Norja on maailman paras maa asua (ai on vai?).... niin miksi sitä täältä wonderlandiasta pois haluaisi???
Life is not easy:)

ps. tulipahan eilen katsottua myös ehkä ahdistavin elokuva ikinä..
Vuosaari! Oletteko katsoneet?  Jos ette, niin en suosittele. Huh, huh.

10 kommenttia:

 1. No tulkaa tänne Etelä - Norjaan - täällä aurinko jo paistaa ja lämmittää kasvoja. Ainakin vähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä:) Sitäkin vaihtoehtoa mietittiin ja jos ei lapsia olis niin varmaan tultaiskin. Mutta mutta... Aurinko olis kyllä kiva juttu!

   Poista
 2. Täällä mittari näyttää just nyt -23 että ei kanssa paljon mieltä ylennä :( eilen vielä oli sellainen pirullinen viima. Ei pääse hiihtään, ei luisteleen..lapset kiukuttelee, ja yskii! Onneks sentäs aurinko jo pilkahtelee ja mies tokas eilen optimistisesti että enää ens kuu talvee :D :D
  Oon kattonut vuosaaren, juu ei toidellakaan mikään piristävä elokuva :/
  Tsemppiä sinne, mä aloitin tammikuussa "terveellisemmän elämän" TAAS kerran, ja kaverini lopetti parin päivän päästä kun totes ettei tähän aikaan oo muuta iloo kuin syöminen, ja melkeinhän se totta onkin! mä koitan nyt sinnitellä, alun vaikein osa kun jo ohitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Teillähän on voiton puolella jos enää kk talvea:) Meillä ehkä n. 3-4kk! Ja saman verran on jo takana.
   Tsemppiä terveelliseen elämään. Täällä tultiin juuri ulkoa.. maha täynnä grillimakkaraa ja vaahtokarkkeja.

   Poista
 3. Musta tuntuu, etta elama ei oo helppoa, vaikka missa asuu. Ruohon on todellakin aina vihreampaa aidan toisella puolella. Itse halajan ihan hirveasti takaisin Suomeen, mutta en tieda nyt loppuunsa olisinko siella yhtaan sen onnellisempi tai onnettomampi. Monet asiat olisi helpompia, mutta monet myos vaikeampia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se on. En mäkään ole vakuuttunut mistä tämä olo johtuu. Auttaisko se mitään jos Suomeen palaisi. Eilen mietittiin, että mikä tässä eniten mättää.. väsymys... ja siihen johtaa tämä pitkä pimeä talvi ja tuo vauva.
   Juu ja kun ton Vuosaaren katsoi. Täällä ollaan kuin lintukodossa kun miettii tuollaista itä-Helsinkiläistä lähiötä.. vaikka se leffa oli kyllä tietysti kärjistetty, mutta tajusin, että oikeesti täällä ei ole tuollaisia ongelmia. Eli onko missään hyvä???

   Poista
 4. Lähe mun kaa jenkkeihin, mennään au pairiksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts toi on melkein pahempi vaihtoehto kuin tämä mun nykyinen elämä;) Onko nimimerkin takana Spike?? Siellähän me meinattiin ihan kuolla.... kyllä sitä vielä omia lapsiaan hoitaa, mut että toisten??!! Nej takk:) Mut Jenkkeihin voin lähteä. Sellainen yhdistetty kaupunki / rantaloma olis enemmän kuin paikoillaan:)

   Poista
 5. Mullakin on tylsää! Sain nimittäin jonkunsorttisen vatsataudin .No, toivottavasti on huomiseksi ohi, sillä töihin olis päästävä ja monta monta muutakin juttua hoidettavana. Mies lähti viemään poikaa peliin ja minä uskallauduin käymään kaupassa.

  Meillä eloa häiritsee usein sade. Tuntuu, että seinät kaatuu niskaan, jos kaikki vaan ovat sisällä. Onneksi poijilla on tuossa naapureissa kavereita, ja sinne voi juosta vaikka rankkasateessa ja sieltä meille. Nuo teidän pakkaset ovat kyllä järkyttäviä!

  Näissä suomalaisten blogeissa on se hyvä puoli, että on ihan ok sanoa, että on tylsää ja lapsiinsakin saa välillä väsyä. Täällä meillähän kaikilla on aina kivaa ja lapset ovat aina niin ihania. Just joo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei. Pikaista paranemista. Ja ymmärrän.. noi ainaiset sateet ovat varmasti ahdistavia. Ilmoille kun ei mitään voi ja niistä ei kannattais ärsyytyä, mutta minkäs teet:)

   Poista