Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 10. joulukuuta 2012

Norge purkit

Olen ennenkin maininnut nämä Norge-purkit täällä blogissani.

Bongailen näitä kirpputoreilta. Samalla reissulla kun löysin sen ompelukoneen niin löysin taas lisää näitä ihania lasipurkkeja. Olen muutenkin nyt hulluna lasiin. Laitan mm. kaikki Glotan tyhjät pilttipurkit astianpesukoneeseen ja ihailen lopputulosta:) Lasi on vaan kaunista.

Ja nämä purkit ovat ihania. Jo nyt, mutta sitten kun joskus asumme taas Suomessa niin nousevat varmasti arvoon arvaamattomaan. Siis tunnearvoltaan;)Apua onko nyt jo 10.joulukuuta???
Miksi joulukuu menee aina näin vauhdilla?

18 kommenttia:

 1. Oj, mitä noissa Norge purkeissa on alunperin ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in... olen mä kuullut mitä näissä on ollut, mutta nyt en muista:) eli auttakaa joko joka tietää!!!

   Poista
 2. Hienoja! Mun pitää varmaan alkaa myös käydä kirppareilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Siellä teidän suunnalla voi löytyä vaikka mitä:)

   Poista
 3. Ihania! Varmasti tuovat joku päivä kovasti muistoja mieleen! (Tai sitten asutte ikuisesti Norjassa, ja naureskelet tälle ajatuskululle...)

  Kiva kuulla, että teidän myyjäiset menivät hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voihan olla, että asutaan täällä aina ja kohta on kaapit täynnä näitä purkkeja:) Ei mulla ole mitään vastaan sellaista vanhaa taloa jonka keittiön kuivakaapit on täynnä noita;)
   Myyjäiset meni kaikenkaikkiaan oikein hyvin:) Positiivinen neitsytmatka käsityömarkkinoille:)

   Poista
 4. Joo, noi on kyllä ihania kuten nämä meikäläisten Riihimäen lasin purkitkin. Noi on kyllä vielä söpömpiä ja sopii niin hyvin teidän ja muiden sellaisten ihmisten sisustukseen ja kotiin, joiden toinen kotimaa on Norja :)Titti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu myös Riihimäen lasi on ihanaa <3 Niitä purkkeja mulla ei ole kuin 1. Nämä ovat kivoja. Niissä voi säilyttää mitä vain:)

   Poista

 5. Ihania nuo purkit! Minä luulen, ne on tehty ihan säilykepurkeiksi, eli niitä myydään ihan vaan tyhjinä. Kauniita ja kivoja ne minustakin ovat, nuo purkit. Kiva, että teidän myyjäiset onnistuivat.

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisiko noin? Miten muistan, että nämä ovat olleet jossain käytössä ennne... mutta voi olla.
   Juu oli kiva, että 2. myyjäiset onnistuivat. Olisi kyllä into laantunut jos nekin olisi mennyt pieleen:) Tai ei ne ekat nyt ihan pieleen mennyt, mutta kyllä nämä toiset oli selvästi paremmat:)

   Poista
 6. Hauskat purkit on juu! Pitääkin kaartaa kirpparin kautta joku päivä:)

  VastaaPoista
 7. No onpa iso kokoelma! Minä onnistuin ihan loppumetreillä löytämään yhden kelvollisen yksilön kirpparilta Sandvikasta muistoksi Norjan vuosista. Tuolla se nyt kaapissa odottelee, että keksin sille käyttötarkoituksen :) Se on sellainen vähän korkeampi eli kynttilän alustaksi se ei välttämättä sovellu. Ellen sitten hanki sinne pohjalle jotain hiekkaa tms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan nämä vähän enemmän tämän pohjoisen juttu?? En muista itsekään, että olisin etelän kirppareilla näitä nähnyt. Tai sitten ne ovat niin kuumaa kamaa, että eivät kauaa hyllyssä vanhene:)

   Poista
 8. Kauniita purkkeja! Itsekin olen hurahtanut vanhoihin lasipurkkeihin ja raahasin niitä Suomesta mukaani melkoiset määrät...pitäisi vaan hankkia vähän isompi mökki, johon ne mahtuisi. Tässä meidän kylässä on muuten sellainen "Bruktbua"
  http://www.bruktbuapaahjornet.com/ ; josta löytyy vaikka sun mitä ja aika edullisesti vielä. Yllättävän paljon mm. vanhaa arabiaa. En ole uskaltanut käydä vähään aikaan, koska talo on liian täynnä jo nyt... Mutta pitänee mennä katsomaan tuo joulunurkkaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tollainen bruktbua olisi ihana. Meillä on täällä ihan perinteinen Fretex ja sieltä olen löytänyt noi. Täällä voi löytää myös vanhaa Arabiaa. Aikoinaan tänne tullut paljon Suomesta väkeä, eikä tämä nykyinen ikäluokka osaa niitä arvostaa joten päätyvät kirpparille. Ja meidän Fretexillä on pääasiassa venäläinen henkilökunta. Omat hienot kristallit ja venäläiset ja norjalaiset astiat he hinnoittelevat aika ylös... mutta eivät onneksi tajua Arabian arvoa;)

   Poista
 9. Moikka! Googlailin Norgepurkkeja ja osuin tänne :) Itselläni on yksi ja mietin mikähän sille on käypä hinta täällä Suomessa. Missä haarukassa nuo Norjassa mahtaa kulkea? Entäpä tietääkö kukaan sanoa valmistuskaudesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi huomasin nyt vasta kommenttisi. Käypä hinta Suomessa? En osaa yhtään sanoa. Täällä noi isot purkit ovat n. 8-9e kappale, pienet vähän vähemmän. Valmistuskaudesta en osaa sanoa mitään:(

   Poista