Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 17. joulukuuta 2012

Hjemmelaget mekko

No niin. Eilen sitten tartuin härkää sarvista ja kaivoin kirpparilöytöni esiin. Se (siis Singeri) toimii ihan hyvin, mutta kyllä sen kanssa pientä säätöä on. Vanha kone ja ties koska viimeksi huollettu.
Ja kun ompelija on tätä tasoa.. ommellut viimeksi vaatteen yläasteen kässäntunnilla niin meillä oli vähän erimielisyyksiä. Ja nyt paikalla ei ollut sitä kärsivällistä käsityömaikkaa joka tulee paikalle kun kone syrpyttää langan tai kun oma pää ei kykene tajuamaan, että mites kädessä olevasta vanhasta hamosesta saa kaavan ja siitä kaavasta taas uuden hamosen.

Mutta sitten muistin mieheni viime viikkoisen kohkaamisen. Hän oli Oslossa koulutuksessa. Yksi kouluttajista oli entinen olympiatason meloja. Hän oli puhunut motivaatioista. 2 tuntia suu vaahdossa hän oli selittänyt, että ihminen pystyy mihin vaan kun haluaa ja uskoo niin. Itselleen pitää vaan sanoa: "tämä onnistuu, tästä tulee hieno". Otin metodin käyttöön ja tunnin päästä Glotalla oli päällään ensimmäinen äidin tekemä mekko <3


12 kommenttia:

 1. Wau, metodisi tuntui toimivan! Hieno mekko ja tyytyväisen näköinen omistaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä metodi toimi;) Ensin olin vähän, että katsomaan mitä tulee. Kokeilen aina kaikkea ja lopputulos ei aina ole ihan vimpan päälle. Mutta tosiaan sitten päätin, että teen tästä hyvän, sellaisen jota voi käyttää ja tuli kanssa:) Omistaja on tyytyväinen. Oli ihan täpinöissään kun monta kertaa kokeilin mekkoa päälle projektin edetessä... oikein työnsi päänsä aina eteen, että nyt taas kokeillaan ;D

   Poista
 2. Ihana mekko tuli! Paljon parempi kuin se mallikappale eli hienosti onnistuit :) -m

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö:) Siinä alkuperäisessä oli vähän hölmön tönkkö toi kaula-aukko niin keksin tuollaisen:) Onnistui:) Eikä toi väri ole noin kirkkaan vihreä. Enemmänkin sellainen sammalenvihreä:)

   Poista
 3. Nätti! Niin hieno, että voisin tehdä samalla mallilla itselleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa:) Mutta oliskohan se meidän päällä yhtä söpö kuin Glotalla:)

   Poista

 4. Hieno mekko! Sinä olet tosi taitava. Mannekiinilla on taas puoli lankakerää kaulassa :D

  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Juu mannekiini on ihan mahdoton noiden lankojen kanssa. Kaikki joululahjasukatkin on ihan vaiheessa kun ei täällä voi kutoa kun mannekiini on hereillä!

   Poista
 5. Ihana tuli! Mitä matskua se on? Näyttää huovalta? Heh, varo vaan, ettet jää koukkuun... tai ootko jo? :)) On tosi kiva oman nähdä lapsen päällä jotain itsetehtyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huopaa:) 80% villaa:) Luulen, että jäin jo koukkuun. Tosin noita huopamekkoja ei tarvitse niin montaa, mutta autas kun kesä tulee;) Kyllä on ihana nähdä omatekemä vaate oman lapsen päällä. Ja mä olen niin kyllästynyt tähän huonoon laatuun.. vaikka välillä ostaa kallista niin laatu on silti surkeaa. Saumat auki heti ja kangas ihan pa..aa. Kun tekee itse niin tietää mitä saa:)

   Poista
 6. Tosi söpö mekko ja malli. Ja mikäköhän noita tyttöjä kiinnostaa noissa langoissa. Meillä T sai hirmuiset raivarit eilen kun ei saanut sotkea mun lankaa. Ainakin puoli tuntia huusi pää punaisena, kudo siinä nyt sitten.. :)
  Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa.. ja paremman puutteessa käy kaikki muukin mitä voi kietoa kaulan ympärille:) Tosiaan. Kaikki jotka jäätte tänä jouluna ilman villasukkia niin syyttäkää Glottaa:)

   Poista