Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

maanantai 3. joulukuuta 2012

3.joulukuuta

Eikö viikonlopun jälkeen pitäisi olla levännyt olo? Ei täällä.

Lauantaina oltiin siellä myyjäisissä palelemassa koko päivä ja eilen oli poikien koululla perinteinen advettitapahtuma. Täällä aina 1.adventtina sytytetään koulun edessä olevaan joulupuuhun valot. On soihtukulkue, käydään vanhainkodin pihassa laulamassa pari joululaulua,  kahvio, ja arpajaiset.
Nyt oli Oskarin luokan vetovastuu. Joten eilinen meni pullaa leipoen ja  ulkokahviossa seisten kahvia myyden. Mies oli koko viikonlopun töissä ja aikataulut olivat yhtä järkkäämistä taas. Illalla tulimme väsyneinä kotiin ja vasta kahdeksan aikaan sain koristeltua Glotan kakun. Pitäähän 1v-kakut syödä oli tilanne mikä tahansa / tekee kakkua mieli sitten tai ei:)

No mutta anyway. Päätin jo illalla, että tänään nukumme Glotan kanssa pitkään, emmekä tee yhtään mitään. Ja näin myös teimme. Oli ihana nousta vasta kymmeneltä, keitellä aamupuurot rauhassa ja syödä kynttilänvalossa. Itseasiassa olen vieläkin yöpuku päällä:)

Pojat tulevat kohta koulusta. Pitää pukeutua ja lähteä autotalliin etsimään adventtikynttilöitä. Muistan (toivottavasti oikein), että ostin viime joulun aleista aivan ihanat kynttilät.. nyt niitä ei löydy mistään. Ja pänkki kun olen niin en voi ajatellakaan, että tekisin adventtikynttilät jostain muista kynttilöistä. Niiden on löydyttävä!


Hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille!
Siellä etelässäkin taitaa paukkua pakkanen?!

6 kommenttia:

 1. Miten eko iski lauantaina norskeihin?

  Onnea vielä neitokaiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No yllättäen ei iskenyt.. nää on vähän jälkijunassa täällä:) Katseltiin niitä muita pöytiä jne ja tajuttiin, että täällä ei valitettavasti eletä vuotta 2012;)

   Poista
 2. Joo täällä on 20 astetta pakkasen puolella. (...inhoan talvea, mitä minä täällä teen, olisi pitänyt muuttaa timbuktuun...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Joo Tuula. Olet valinnut asuinpaikkasi hieman väärin:)

   Poista
 3. Täällä meillä Itä-Suomessa oli eilen kylmää, reilu parikymmentä pakkasta. Ulkotyöläisen unelma... :/
  Nyt oikein tuntuu, että sutina ennen joulua alkaa; joka viikonlopulle on ohjelmaa jos jonkinlaista, pitäisi tavata sukulaisia, kavereita, ostaa loput joululahjat, leipoa, siivota, jne. Tai jos vaan jättäisi kaikki tekemättä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siellähän on ollut kylmä, brrrr...
   Joo noilla keleillä ei paljon ulkotöitä viittis tehdä. Tsemppiä sutinaan:) Täällä en oikein tiedä mihin ryhtyis... kun ei tarvi leipoa joulua varten, ei voi oikein ostaa lahjoja kun lentokoneessa hankala kuljettaa jne. Mutta silti lahjoja pitäis olla jne.
   Koitapa jättää kaikki tekemättä. Siinä olisi perheellä ihmettelemistä kun joulu tulis eikä nurkat oiskaan siisteinä eikä edes joulupukki tulis:) Ei vaan. Hyvä joulumusa soimaan ja hommiin siitä:)

   Poista