Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

lauantai 1. joulukuuta 2012

Kylmää kyytiä

No niin joulumyyjäiset takana. Miten ne meni... no jos rehellisiä ollaan niin ne meidän painajaiset siitä, että meillä on liian vähän myytävää olivat turhia:) Kauppa kävi, mutta paljon saatiin kantaa takaisinkin. Kai sitä aina toivoo kun menee jotain myymään, että mitään ei tarvitsisi tuoda takaisin?!
Ulkona oli parhaimmillaan (tai siis pahimmillaan) -26 astetta ja halli jossa myyjäiset olivat oli korkea tila, jossa oli kivilattia joka oikein hohkasi kylmää. En helpolla palele, mutta illalla kun tulin kotiin niin sauna olisi ollut paikallaan. Puolituntia kuumaa kylpyä, villasukat jalkaan (oli pakko ostaa myyjäisistä kun meinasi varpaat jäätyä vaikka oli hylkeennahka kengät jalassa) ja lasi punkkua sai paikat vähän lämpenemään:) Niin ja posti oli tuonut uuden GAP:n angoravillapaidan:) Se lämmitti mieltä ja kroppaa rankan ja kylmän päivän jälkeen.

Meidän glögipullot myytiin hetkessä loppuun (kiitos kylmän kelin?)!
Ensi sunnuntaina on uudet myyjäiset. Positiivista tässä on se, että meidän ei pidä tehdä mitään lisää:) Paitsi siis glögiä. Päätimme, että keräämme kasaan kaikki tyhjät viinipullot jotka saamme kasaan ja keitämme glögiä vaikka 100 litraa:) (siksi siis tinttaan täällä tuota punkkua tyhjäksi) Jos mikään muu ei mene kaupaksi niin ainakin glögi menee.. ehkä:)

Juttelimme naapurin pöydän tädin kanssa. Hän oli vanha konkari näissä karkeloissa ja sanoi, että ikinä ei tiedä mikä menee kaupaksi missäkin. Jos rehellisiä ollaan niin ennen myyjäisiä  marttaystäväni kanssa vähän  naureskelimme tämän tädin myytäville. Hän oli tehnyt koruja. Meistä ne oli vähän ... no iloisen kirjavia ja tyylittömiä. Mutta kyllä meidän hymy hyytyi kun hänellä kauppa kävi ja meidän tosi siistejä juttuja osti vain harvat ja valitut:) Paha sai palkkansa:)

Ai niin .. yksi ystävällinen mamma kävi meitä vähän neuvomassa.
Olimme niin urpoja, että kudoimme samalla niin hän tuli sanomaan, että
anteeksi, mutta hän on konkari näissä myyjäishommissa ja pannut
merkille, että niissä pöydissä joissa myyjä kutoo niin ei kauppa käy.
Ok... oho... sorry! No kokeilimme laittaa kutimet pois, mutta
emme huomanneet mitään myyntipiikkiä tässä kohtaa joten kaivoimme kutimet
esiin taas:)

Onneksi teimme tämän marttaystävän kanssa kahdestaan.
Kotiin ajaessamme nauroimme jo koko hommalle. 
Ensi sunnuntaina räjäytämme pankin;)
Joopa joo..

tai ehkä olisi pitänyt myydä näitä tonttuja...tai unikkopusseja...
(oikeesti näiden pussejen tekijä on flinkki ompelija.
Hän pitää blogia osoitteessa http://maganda-blog.blogspot.no/
Hän on myös tajunnut sen, että täällä ei eletä vuotta 2012 vaan 
ihan jotain muuta. Hän on kotoisin täältä Kirkkoniemestä, hänellä 
on menestyvä blogi ja asiakkaita ympäri Norjaa)

tai joulupukkilautasia:)

En tiedä.... mutta yrittänyttä ei laiteta vai miten se meni?6 kommenttia:

 1. Mites ne koirankeksit? Tuliko siitä hittituote? Mietin, että esim. täällä saattaisi ollakin aika hyvä artikkeli, kun joka toisessa huushollissa on koira. Tosin en ole käynyt myyjäisissäkään täällä, niin en tiedä, vaikka kaikki myisivät itsetehtyjä koirankeksejä.
  Mistä keitit glögin?
  En ollut vuosiin itse keittänyt glögiä, mutta niihin naapurin tädin hautajaisiin keitin aroniasta ja mustaherukasta maijalla mehua ja sitten haudutin 100%:n mehun puoli päivää glögimausteiden kanssa. Tippa on vieläkin jäljellä ja on niin hyvää, että meinaa mennä taju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No koirankekseistä ei tullut hittituote:) Moni niitä ihmetteli ja myönsi, että heillä on koira tai useampi, mutta tosi harva osti niitä. Tulimme siihen tulokseen, että nämä ihmiset eivät rakasta koiriaan;)
   Glögin ohje löytyy ed. postauksesta. Ihan siis mustaherukkamehua, omenamehua ja mausteita. On tosi hyvää:) Ei hävettänyt myydä sitä. Ja toivon, että nämä jotka ostivat sitä tulevat ensi su hakemaan lisää:) Sitä kyseltiin ja harmittaa, ettei tehty enempää.. mutta you never know! Itse tehty mehu on niin hyvää, ettei sitä melkein raski juoda. Mekään ei käytetty tähän glögiin omaa herukkamehua vaan ostettiin kaupasta;)

   Poista
 2. Just niin, aina kannattaa yrittää! Harvoin sitä katuu sitä mitä teki, enemminkin niitä keikkoja joita EI tehnyt.. Hienoa, että pidätte marttojen hienoa kunniaa yllä siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos marttojen tuesta:) Juuri näin.. kiikkustuolissa voi sitten muistella näitä(kin) myyjäisiä:)

   Poista
 3. No harmi, jollei kauppa käyny odotusten mukaisesti! Mut kiva, et glögsy meni. Menisköhän näin joulun alla kauniisti pakattu sinappi, leivonnaiset ym elintarvikkeet sitten paremmin, miltä vaikutti? Tai jotkut joulukoristeet? Hankalaa on tosiaan tietää, mistä tulee hitti. Mut nyt on ensikosketus saatu :) Tyhjennähän punkkua ja koita saada varpaat suliksi <3 Titti

  VastaaPoista