Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Aina on alet:)

Moni "luulee", että Norjassa on kallista. Ja ehkä onkin. Mutta kun täällä asuu ja käy töissä niin ei se aina siltä tunnu. Tai tuntuu, mutta niin on kallista Suomessakin.. niin oli Rhodoksellakin kun kesällä oltiin. Ja kun ottaa huomioon palkkatason niin en olisi niinkään varma, että Norjassa on kallista.

Kyllä täällä rahaa saa palamaan. Välillä olen oikein ylpeä itsestäni kun en ole muutamaan viikkoon ostanut mitään. Mutta jos kaupungille eksyn niin kyllä sieltä aina jotain mukaan tarttuu ja yksi toimintatonni on kulutettu, joka on siis n. 130e.

Mutta musta tuntuu, että täällä on aina alennusmyynnit. Ympäri vuoden kaupoissa on osta kolma maksa kaksi tms. tarjouksia. Urheiluliikkeissä on usein tosi hyviä tarjouksia jne. Eli ihmisille maksetaan hyvää palkkaa.... ja kaupat houkuttelevat tuhlaamaan. Mutta kai sen niin pitää mennäkin?? Raha liikkuu ja kaikilla on hyvä mieli:)

Minulla on tänään vapaapäivä (kaikista töistäni) ja aamulla lähdin kaupungille. Oikeesti menin sairaalaan tapaamaan diabeteshoitajaa ja iltapäivällä minulla oli aika neuvolaan. Mutta kun se neuvola on niin sopivasti kylän ainoassa kauppakeskuksessa niin eksyin sitten sinne. Ja hyvä niin sillä kenkäkaupassa sattui olemaan "lastenpäivät" eli kaikki lastenkengät olivat 2 yhden hinnalla. Ostin siis pojille Vikingin Gore-tex kengät talveksi. Kenkien hankinta olisi ollut jokatapauksessa edessä eli tein kai löydön:) Sain siis kahdet kengät 899kruunulla eli n. 120 eurolla. En tiedä mitä vastaavat Suomessa maksaa.. ei varmaan noin paljoa? Mutta täällä kun talvi kestää puolivuotta niin hyvät kengät ovat tarpeen:) Seli, seli... Enkä varmasti olisi ostanut noin kalliita/ hyviä kenkiä pojille ilman tuota tarjousta. Mutta itselleni kuitenkin selittelen, että kävipä tuuri, että satuin kenkäkauppaan juuri tänään.
(Suomessa harvoi löytää ennen talvea esim. talvikenkiä alesta.. vai olenko väärässä? Olenkin aina nenätarkkana lopputalvesta ja ostelen jo ensitalven vatteet jne. mutta viimetalvena jäi lasten kengät ja toppahousut hankkimatta!)


Nyt on pojilla kunnon talvikengät:)
Aina ennen olen suosinut Kuomaa:)

Ja tänään on tosiaan taas tämänviikon ainut ns. vapaailta. Minulla kun on ne 3 työtä ja kaksi lasta jotka harrastavat niin vapaaillat ovat vähän kortilla. Mutta nyt päätin, että pyhitän tämän illan itselleni ja lähden leffaan:) Täällä pyörii Jo Nesbø:n kirjaan perustuva elokuva nimeltään Hodejegeren. Luin juuri kesälomalla tuon kirjan ja nyt odotan innolla minkälainen elokuva on:) En olekaan ennen käynyt leffassa yksin.

Ihanaa lähteä leffaan..
parasta olisi tietysti jos voisi ottaa
kunnon karkkisäkin matkaan. Mutta
ei nyt. Täytyy nauttia vain silmänruoasta:)
Tässä Aksel Hennie.

6 kommenttia:

 1. moi taas:) sepä se, legenda kerrassaan, että vain Norjassa olisi kallista. Normaalieläminen on ihan yhtä kallista Suomessakin. Toki ruokakaupan valikoimat ovat sen verran erilaiset, että edes ruokakassin eroa ei voi vertailla samalla tavalla. Ja vertailussa ei ole oikeasti mitään järkeä, se plussa mitä palkasta jää ilahduttaa kyllä niin paljon, ei minulla Suomessa jää koskaan palkasta yli...
  vaatekauppojen alet ovat loistavat. Kesällä ostelin nimenomaan urheilukaupoista housuja, takkia ja sellaista. Erityisen iloinen olin BULAN pöksyistä, jotka ostin pojalle... kokonaiset 12 e maksoin niistä :D Mutta kerrohan millainen pääkallonmetsästäjä oli :)

  VastaaPoista
 2. Suomessa oli juuri nuo Vikingin välikausi- ja talvikengät plussakortilla alessa 55e, normihinta taisi olla (ainakin pienempien kokoisissa) välikausikengissä 69.90e talvikenkien normihintaa ei tullut katsottua kun en niitä ostanut. Että aika samoissa mennään :)

  VastaaPoista
 3. Välikausikengät on edullisemmat kuin talvikengät. Tarjouksia löytyy kyllä, jos jaksaa etsiä, mutta usein saa kyllä lasten core tex kengistä pulittaa sen 80e.
  ekaterina vielä :)

  VastaaPoista
 4. Ihan totta kirjoitat. Suomessa hinnat ovat korkeat. Jopa ruoka on Suomessa kallista. Yksi euro on kuin entinen markka. Melkeen. Ja kalliimmaksi kaikki menee, olen sen jokakesäisillä Suomen reissuillani huomannut. Ja Norjassa ei ole niin kallista kuin kuvitellaan. Ja tarjouksista loytaa edullisesti kaikkea.

  VastaaPoista
 5. Norjan hintatasosta en tiedä kun en ole siellä 15 vuoteen käynyt. Suomessakaan ei ole kallista, mutta ostovoimamme on vaan niin surkea, huonompi kuin romaniassa tai puolassa.

  VastaaPoista
 6. Joo se on kyllä legenda, että Norjassa on kallista. Jopa ne jotka eivät ole koskaan käyneet Norjassa "tietävät" että näin on:) Ja Tuula: juuri noin.. mustakin tuntuu, että euro on Suomessa entinen markka!

  VastaaPoista