Tervetuloa seuraamaan elämäämme Norjan Lapissa:)

Tervetuloa seuraamaan lapsiperheemme paluumuuttoa Suomeen.
Vietimme 3 vuotta Pohjois-Norjassa ja nyt yritämme päästä takaisin tähän etelän hektiseen elämäntyyliin:)
Kasvukipuja, sisustusta ja ihan normaalia lapsiperhearkea.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Isoäitien tekemää ruokaa:)

Minusta on kiva tehdä ruokaa ja varsinkin jos on tulossa vieraita kylään. Viimeajat ovat kuitenkin menneet niin, että olemme käyneet enemmän muilla syömässä kuin kestittäneet vieraita täällä kotona. Eilen kuitenkin teimme poikkeuksen ja pyysimme ystäväperheen meille syömään.

Sain kesällä aivan ihanan (ja helpon) kanapatareseptin ystävältäni. Itseasiassa resepti on hänen mummonsa:) Mutta se on niin hyvää, että ajattelin laittaa reseptin jakoon:)

Se oli siis eilinen pääruoka. Sen lisukkeena tarjosin toista bravuuriani. Sekin isoäidiltä.. mieheni fammulta. Kyllä mummot osaa:) Eli fetakasvispaistos. Nam.. se on ollut lempparini jo vuosia. Parhaiten se toimii grilliruoan lisukkeena, mutta olen tarjonnut sitä niin pääsiäislampaan kuin uunimakkarankin kanssa ja aina saan kiitosta.


Tässä kaikki mitä tarvitset fetapaistokseen:

6 tomaattia
1 kesäkurpitsa
purkki fetaa öljyineen
valkosipulia (3 kynttä)

Kuori tomaatit (käytä kiehuvassa vedessä niin kuori irtoaa)
Lado tomaatit ja (juustohöylällä pilkotut) kesäkurpitsat vuorotellen uunivuokaan.
Fetaa ja valkosipulia väleihin ja fetaliemi koko homman päälle:)
175 astetta ja n. 1,5h.



Tässä kaikki mitä tarvitset Slaavilaiseen kanapataan:

-6 kypsää broilerin koipea tai grillattu broileri
-ruokakerma (3dl)
-kermaviili/ rømme (2dl)
-sinihomejuustoa (puolikas)
-valkosipulia (3 kynttä)
-2 paprikaa
ja maun mukaan suolaa ja pippuria.
(ole varovainen, sinihomejuusto on suolaista)

Revi kanasta kaikki syötäväksi kelpaava uunivuoan pohjalle.
Laita muut ainekset vuokaan ja sekoita:)

Uuniin: 175 astetta ja n. tunti.

Hyvää ruokahalua:)
ps. valmista ruokaa en muistanut kuvata, mutta hyvää oli.
Jälkkäriksi oli kauraomenapaistosta ja vaniljakastiketta.
Ja olo oli.. täysi:)

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä ja ihanan yksinkertaiselta. Voikohan tuon sinihomejuuston korvata jollain kun se ei mene mulle alas niin kamaln hyvin :P

    VastaaPoista
  2. Apua... eikøhan? En osaa sanoa, en ole mikaan huippukokki. Mutta luulen, etta sen voi vaikka jattaa pois kokonaan. En makaan sita paljoa laita. Ja se ei oikeastaan maistu siina.. antaa vain sellaisen suolaisen maun. Kokeile:)T,kalamuija

    VastaaPoista
  3. Jes, grillijuhlat tulossa kunhan päästään kotiin joten tuo fetavuoka lähtee kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  4. Kokeile Satu:) toi annos riittaa hyvin n. 4-5 ihmiselle. ps. ei taida meidan reissusta tulla mitaan. Meilla on max 2 vp yhdessa.. siina ajassa ei ehdi sinne. Huomenna startataan johonkin. Upea ilma. Mut takaisin pitaa olla to iltana ku menen pe aamuun:(

    VastaaPoista
  5. Jep, eipä mitään! Mää vien vuokra-auton huomenna Altaan ja sitten torstaina starttaammekin jo kohti Harstadia :) Nauttikaa ilmoista ja ihanaa odotuksen jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Hitto kun taalta on niin pitka matka joka puolelle. Altaankin varmaan 500km. Tekis mieli nahda nama pohjoisen kaupungit, mutta pitaisi olla enemman aikaa. Parissa paivassa ei ehdi mihinkaan:( Mutta nauttikaa te Hurtigrutenista ja Lofooteista. Avletolle terkkuja:)

    VastaaPoista
  7. Ai ku herkullisen näköistä, tuli nälkä! ;) Nuita täytyy kyllä joskus kokeilla. Eve

    VastaaPoista